دوربین زیر نمایشگر

مایکروسافت با هوش مصنوعی مشکل دوربین زیر نمایشگر را حل خواهد کرد

به‌تازگی محققان مایکروسافت موفق شدند تا روشی برای بهبود تصاویر مات شده‌ای که توسط دوربین زیر نمایشگر به‌ثبت می‌رسند پیدا کنند. این روش برپایه هوش مصنوعی توسعه یافته و برای تولیدکنندگانی که می‌خواهند از دوربین سلفی زیر نمایشگر بهره گیرند کاربردی خواهد بود.

مدتی می‌شود که شرکت‌های تولیدکننده گوشی همراه به‌منظور افزایش نسبت بدنه به نمایشگر، تصمیم دارند تا به‌جای بهره گیری از دوربین سلفی درون حفره نمایشگر، دوربین سلفی را به زیر نمایشگر منتقل کنند. در این روش دوربین‌ سلفی پشت یک صفحه‌ شفاف OLED قرار می‌گیرد. زمانی که دوربین سلفی غیرفعال باشد، ظاهر نمایشگر عادی بوده و اثری از دوربین مشاهده نمی‌شود. خاصیت این بخش از نمایشگر به‌گونه‌ای‌ست که نور را به اندازه کافی عبور داده تا حسگر توانایی ثبت تصویر داشته باشد. این عبور نور سبب بروز مشکلاتی شده است که بر کیفیت تصاویر اثر سوء می‌گذارد. به همین منظور تیم تحقیقاتی مایکروسافت برروی حل این موضوع متمرکز شده و به‌نظر می‌رسد راه‌حل جدیدی مبتنی‌بر هوش مصنوعی برای آن پیدا کرده است.

به‌گفته محققان مایکروسافت، شکست نوری که به دلیل عبور پرتوها از میان ساختار پیکسلی نمایشگر ایجاد می‌شود، سبب می‌شود که عکس نهایی مات شود. همچنین، کنتراست و سطوح نور نیز از این اثر بی‌گزند نبوده و نهایتا این موضوع سبب می‌شود تا جزئیات تصویر نیز به‌خوبی ثبت نشود. تمامی این تغییرات به طراحی پیکسلی نمایشگر وابسته هستند. در تمامی این مشکلات ذکر شده، ساختار پیکسل‌ها در محور افقی، عامل اصلی تأثیر بر شکست نور و مات شدن تصویر است که مقدار آن نیز قابل پیش‌بینی‌ست.

به دلیل همین قابل پیش‌بینی بودن، با ارائه راه‌کارهای نرم‌افزاری تا حدودی می‌توان در جهت بهبود کیفیت این تصاویر تلاش کرد. محققان مایکروسافت در همین زمینه با استفاده از یک شبکه‌ عصبی با ساختار U-Net ، توانستند در آزمایش‌‌های اولیه، علاوه‌بر کاهش نرخ سیگنال به نویز تصویر، جلوه‌های مات آن را نیز از بین ببرند. این محققان در آزمایش‌های خود توانستند تصویر را طوری بازسازی کتند که با یک عکس ثبت‌شده در شرایط عادی تفاوت چندانی نداشته باشد.

هوش مصنوعی که در این فرایند مورد استفاده قرار می‌گیرد، کاربردهای متنوعی را به کاربران ارائه خواهد کرد. مثلا به وسیله آن می‌توان پی‌زمینه تصاویر را مات و یا حذف کرد. همچین می‌توان از روش‌های مختلفی که برای ثبت ویدیو ایجاد می‌شود استفاده کرد تا تماس‌های ویدیویی متنوعی برقرار کرد. به‌نظر می‌رسد این روش مورد تحقیق، برای نمایشگرهای بزرگ مورد استفاده قرار خواهد گرفت و این تیم تحقیقاتی بیشتر برروی کیفیت تماس‌های تصویری برقرار شده تأکید دارند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا