شرکت فیسبوک از این به بعد در خصوص انتشار اطلاعات کذب دربارهی واکسیناسیون کودکان سختگیرانهتر عمل خواهد کرد.
پس از تایید واکسن کرونای فایزر توسط اداره مواد غذایی و دارویی ایالات متحدهی آمریکا (FDA) برای کودکان در محدودهی سنی ۵ تا ۱۱ سال، «متا» (Meta) که نام جدید فیسبوک است، سیاستهایی سختگیرانهتر را در خصوص انتشار اطلاعات کذب دربارهی واکسیناسیون کودکان در پیش میگیرد. این پلتفرم پیشتر در اواخر ۲۰۲۰ محدودیتهایی را برای انتشار اطلاعات کذب در مورد واکسن کرونا وضع کرد اما هیچ سیاستی مختص به کودکان نداشت.
متا طی پستی در بلاگ رسمی خود اعلام کرده است با «مرکز مدیریت و پیشگیری بیماری» (Centers for Disease Control and Prevention یا به اختصار CDC) جهت حذف محتوای کذب و زیانبخش دربارهی واکسیناسیون کرونا همکاری میکند. این شامل تمامی مطالبی میشود که ایمنی و کارایی واکسن کرونا برای کودکان را زیر سوال میبرند. متا به کاربران یادآور خواهد شد که واکسن کرونا برای کودکان مورد تایید قرار گرفته و همچنین در صورت موجود شدن واکسن اطلاعرسانی خواهد کرد.
متا اظهار داشته که از شروع پاندمی کرونا تاکنون در مجموع ۲۰ میلیون مطلب کذب دربارهی واکسن کرونا را از فیسبوک و اینستاگرام حدف کرده است. این رقم در تضاد با اطلاعات اسناد لو رفته از فیسبوک است. این شرکت شفافسازی کرده بود که برای اطلاعات کذب در خصوص واکسن کرونا آماده نبوده است. اگر فیسبوک آمادهتر بود، میتوانست زودتر کمپین مقابله با انتشار این اطلاعات را کلید بزند و در راستای حفاظت از کودکان و بزرگسالان قدم بردارد و در نتیجه، مطالب کذب بیشتری را حذف کند.
با موج جدید مبتلایان به ویروس کرونا در ایالات متحده آمریکا که ناشی از گونهی جدید واگیردارتر کرونا است، موج اطلاعات نادرست دربارهی این ویروس نیز دوباره شدت گرفته است و ادعاهای اشتباه نظیر اینکه «واکسن تاثیرگذار نیست»، «ایمنی حاصلشده از ابتلا به ویروس از واکسن بهتر است» و «واکسن باعث سقط جنین میشود» اوج گرفتهاند. این درحالی است که در ماههای می و ژوئن که تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در اکثر نقاط ایالات متحدهی آمریکا بسیار پایین بود، موج انتشار اطلاعات نادرست آرام شده بود. حتی مطالعات نشان میدهد که اطلاعات کذب در فیسبوک ۶ برابر بیشتر از اخبار صحیح تعامل کاربران را به دنبال داشته است.
لینک کوتاه: