واتساپ

واتساپ محدودیت‌هایی را برای فوروارد پیام‌های وایرال اعمال می‌کند

واتساپ یکی از پیام‌رسان‌های محبوب در دنیاست که به تازگی اعلام کرده است قصد دارد محدودیت‌هایی را برای فوروارد کردن پیام‌های وایرال در نظر بگیرید.

قبل از اینکه به موضوع اصلی مقاله بپردازیم، بهتر است بدانیم که وایرال در لغت به‌معنای “ویروسی” است؛ اما در رابطه با شبکه‌های اجتماعی این لغت برای اخبار و ویدئوهایی به‌کار می‌رود که به‌صورت گسترده در فضای مجازی دست‌به‌دست می‌شوند که این عمل بی‌شباهت به پخش ویروس نیست. امروزه با شرایطی که به سبب شیوع بیماری کرونا در سراسر جهان پیش‌آمده، بسیاری از اخبار ضدونقیض منتشرشده، می‌تواند اثرات مخربی بر روان جامعه مدنی داشته‌باشد؛ لذا، واتساپ طی بیانیه‌ای مطرح کرد که قصد دارد برای جلوگیری از انتشار اطلاعات غلط و گمراه‌کننده درباره‌ی ویروس کرونا، محدودیت‌های جدیدی اعمال کند.

این شبکه اجتماعی اعلام کرد که از امروز پیام‌هایی که برای پنج کاربر یا بیشتر ارسال شده‌باشند، تنها قابلیت فوروارد برای یک کاربر را خواهندداشت. مقامات این اپلیکیشن پیام‌رسان اذعان داشتند که این تصمیم برای کاهش سرعت گسترش اطلاعات در شبکه‌ واتساپ اتخاذ شده‌است تا از این طریق بتوان صحت اخبار منتشر شده را بررسی کرد.

واتساپ طی پستی در وبلاگ خود اعلام کرد که در بین پیام‌های ارسالی در چنین شرایط جهانی حساسی، اطلاعات مفید، ویدئوها و تصاویر بامزه و همچنین دعاهای مختلف نیز وجود دارد که تاثیر مثبتی روی افراد خواهند داشت. همچنین در طی هفته‌های اخیر، گروه‌هایی نیز جهت حمایت از فعالان حوزه سلامت در واتساپ تشکیل شده‌اند؛ اما سرعت انتقال اطلاعات در این اپلیکیشن که روزبه‌روز افزایش می‌یابد، می‌تواند احتمال افزایش اطلاعات گمراه‌کننده را بیشتر کند. این پیام‌رسان قصد دارد با کنترل سرعت انتشار این اطلاعات، واتساپ را همچنان محلی امن برای گفت‌وگوها نگه‌دارد.

در گذشته امکان فوروارد پیام برای ۲۵۶ کاربر وجودداشت که بدون برچسب “فورواردشده” قابل انتقال بودند؛ این امر در سال ۲۰۱۸ در پی نزاعی مرگ‌بار در هند مورد بحث و انتقاد قرارگرفت؛ زیرا به دلیل استفاده‌ی واتساپ از رمزگذاری امنیتی end-to-end، امکان ردیابی پیام‌های توهین‌آمیز تقریبا صفر بود. در پی بروز این مشکل، واتساپ در همان بازه زمانی، امکان فوروارد پیام را تا عدد خاصی محدود نمود و برچسب “فورواردشده” را نیز به پیام‌های فورواردی سنجاق کرد. در سال ۲۰۱۹ میلادی نیز، واتساپ طی اقدامی دیگر، تعداد افرادی را که هر کاربر می‌توانست برای آن‌ها به‌صورت هم‌زمان پیام ارسال کند را به پنج نفر تقلیل داد.

البته هنوزهم کاربر می‌تواند هر پیام را به هر تعداد کاربر که می‌خواهد فوروارد کند. محدودیت نام‌برده شده فقط با ایجاد یک وقفه در چرخه‌ فورواردشدن هر پیام، موجب می‌شود که تعداد ارسال مجدد آن پیام کاهش یابد. طبق آمار منتشرشده توسط پیام‌رسان واتساپ، نرخ فورواردشدن پیام ۲۵ درصد کمتر از سال پیش بوده‌است.

شبکه‌ خبری CNN در ماه مارس گزارشی مبنی بر سوءاستفاده افراد سودجو از پیام‌رسان واتساپ، جهت انتشار اطلاعات جعلی درباره‌ بیماری کرونا و تلاش برای فریب‌دادن افراد درگیر با این ویروس منتشرکرد. لئو واردکار، نخست‌وزیر ایرلند، هم از مردم این کشور درخواست کرد که از اشتراک‌گذاری اطلاعات تأییدنشده در گروه‌های واتساپی پرهیز کنند.

واتساپ در مقابل انتقادهای صورت گرفته، رباتی معرفی کرد که توسط سازمان بهداشت جهانی اداره می‌شود و اطلاعات صحیح موردنیاز درباره‌ی کرونا را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. البته این ربات برای کاربران ایرانی قابل استفاده نیست. همچنین گفته می‌شود که واتساپ یک‌میلیون دلار به شبکه‌ی بین‌المللی Fact-Checking Network کمک کرده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا