پردازنده اگزینوس

گوگل در محصولات جدید از پردازنده اگزینوس سامسونگ استفاده خواهد کرد

تا کنون جز سامسونگ چند شرکت دیگر از تراشه‌های اگزینوس استفاده کرده‌اند. حالا به نظر می‌رسد گوگل نیز قصد دارد در محصولات جدیدش از پردازنده اگزینوس استفاده کند.

درحالی‌که شرکت سامسونگ، تجهیزات مختلفی را برای استفاده دیگر شرکت‌های تولیدکننده فناوری‌های هوشمند تولید می‌کند، این بار خبری منتشرشد که حاکی از وابستگی گوگل به سامسونگ بود! گوگل برای تولیدات جدیدش، نیازمند چیپست قدرتمند اگزینوس است که ساخت آن را به شرکت سامسونگ واگذار کرده و گفته‌می‌شود حتی ممکن است در لپ‌تاپ‌های کروم بوک نیز از آن‌ها استفاده کند.

این اتفاق درحالی رقم می‌خورد که تمایل کاربران، به وجود تراشه‌های کوالکام در تولیدات هوشمند بیشتر است، بااین‌وجود گوگل قصد دارد تا از پردازشگر گرافیکی و پردازنده ARM استاندارد اگزینوس، در محصولاتش بهره ببرد. پیش‌بینی می‌شود این تراشه، دارای دو هسته کورتکس A78، دو هسته A76 و چهار هسته A55 باشد. همچنین قرار است برای پردازش‌های گرافیکی نیز از Mali MP20 بر پایه معماری جدید ARM با اسم رمز Borr استفاده کند.

هسته A77 تقریبا ۲۰ درصد از نسخه قبلی خود قوی‌تر بود، به ‌همین دلیل پیش‌بینی می‌شود دو هسته جدید نام‌برده شده یعنی کورتکس A78 و Borr که هنوز به‌طور رسمی رونمایی نشده‌اند، توان پردازشی بالایی داشته باشند. گفته شده‌است که این تراشه اگزینوس به احتمال زیاد بر پایه لیتوگرافی ۵ نانومتری EUV سامسونگ باشد که از نظر بهینه‌سازی مصرف انرژی در سطح بالایی قرار دارد.

اینکه گوگل تراشه مذکور را در گوشی‌های پیکسل استفاده می‌کند یا در لپ‌تاپ‌های کروم بوک، هنوز مشخص نیست. البته لپ‌تاپ‌های کروم بوک مانند مدل‌های ویندوزی ازمعماری X86 اینتل پشتیبانی نمی‌کنند. ولی این احتمال وجود دارد که گوشی‌های جدید پیکسل میان‌رده باشند و از پردازشگر پرچم‌دار در آن‌ها استفاده نشود، همین مسئله احتمال استفاده از پردازشگر نام‌برده شده در گوشی‌های پیکسل تقویت می‌کند.

از دیگر نکات قابل توجه در این پردازشگر سفارشی می‌توان به موتور پردازش عصبی و پردازشگر سیگنال تصویر Visual Core گوگل اشاره کرد که امکان استفاده از آن را در سرورها ایجاد می‌کند. گوگل به‌دلیل حجم بالای پردازش تصاویر سرویس فوتوز، زیرنویس ویدیوهای یوتیوب و ترجمه متون به قابلیت های NPU و ISP بسیار نیازمند است و استفاده از این تراشه می‌تواند برای تمامی این فعالیت‌ها سودمند باشد.

البته گفتنی‌ است که استفاده از پردازنده اگزینوس سفارشی تنها مختص گوگل نیست و خبرهایی منتشر شده که احتمال دارد فیسبوک هم برای هدست‌های واقعیت افزوده و مجازی آکیولس از همین تراشه‌ها استفاده کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا