کمبود تراشه

مدیر IBM: کمبود تراشه چند سال دیگر ادامه پیدا خواهد کرد

به نظر می‌رسد که مسئله‌ی کمبود تراشه در سراسر جهان به قدری جدی و شدید است که امکان دارد تا چند سال آینده همچنان پابرجا باشد.

مدیر IBM یعنی «جیم وایت‌هرست» (Jim Whitehurst) طی مصاحبه با بی‌بی‌سی هشدار داده است که کمبود تراشه می‌تواند برای چند سال دیگر نیز ادامه پیدا کند و این درحالی است که شرکت‌های دیگر از جمله انویدیا و اینتل که جزو پیشگامان این عرصه محسوب می‌شوند هم چنین ادعاهایی داشته‌اند.

حتی با گسترش واکسیناسیون و نزدیک شدن هرچه بیشتر مناطق متعددی از سراسر دنیا به زندگی عادی پیش از کرونا، ظاهراً وضعیت صنعت نیم‌رسانا همچنان برای حداقل چند سال دیگر تحت تاثیر این پاندمی کم‌سابقه خواهد بود. وایت‌هرست چنین توضیح داده است:

فقط بین توسعه‌ی یک فناوری و وقتی [یک کارخانه‌ی تولید] شروع به ساخت‌وساز می‌کند و تراشه‌ها بیرون می‌آیند تاخیر زیادی وجود دارد.

IBM به‌تازگی از اولین تراشه‌ی ۲ نانومتری دنیا رونمایی و مرزهای صنعت نیم‌رسانا را جابه‌جا کرده است. البته به نظر نمی‌رسد که تولیدکنندگان در آینده‌ی نزدیک از این تکنولوژی بهره ببرند و وایت‌هرست اظهار داشته است که کل صنعت باید به دنبال راه‌هایی برای استفاده‌ی دوباره‌ از فناوری‌ها و افزایش عمر آن‌ها جهت مقابله با مسئله‌ی کمبود تراشه باشند.

به مشکل بر خوردن زنجیره‌های تامین یکی از دلایل کمبود تراشه است اما به‌جز از این، افزایش چشمگیر تقاضا در شدیدتر شدن این مسئله نقش داشته است. انجمن صنعت نیم‌رسانا (Semiconductor Industry Association) همچنان رشد بازار را گزارش می‌کند و از رشد ۱۷.۸ درصدی درآمد در سه‌ماهه‌ی اول ۲۰۲۱ در مقایسه با همین بازه‌ی زمانی در ۲۰۲۰ خبر می‌دهد.

به گفته‌ی شرکت تحقیقاتی IDC، بیشترین تقاضا برای قطعات نیم‌رسانا برای سیستم‌های محاسباتی بوده است که کمبود کارت‌های گرافیک، کنسول‌های بازی، لپ‌تاپ‌ها و حتی خودروها را به دنبال داشته است.

حتی اپل که مدت قابل توجه‌ای قادر به تامین و حفظ تراشه‌ی مورد نیاز برای خود بوده نیز تحت تاثیر قرار گرفته است. گزارشی در ماه آپریل حکایت از این داشت که این شرکت به دلیل کمبود قطعات تولید مک‌بوک پرو و آیپد را به تعویق می‌اندازد. سامسونگ نیز با این مسئله دست و پنجه نرم می‌کند و پیش‌تر از «عدم تعادلی جدی در عرضه و تقاضا» گفته است. باید منتظر ماند و دید که در آینده چه اتفاقاتی در این صنعت رخ خواهد داد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا