تصمیم اخیر شاپرک مبنی بر مسدود سازی درگاه های پرداخت الکترونیک فعالان حوزه رمز ارز موجب نابودی ۳ هزار فرصت شغلی که این شرکت ها ایجاد کرده اند می شود.
به گزارش سیار نیوز، علی دبیری،نایب رییس کمیسیون تبادل انجمن بلاک چین ایران درخصوص این اقدام قهرآمیز شاپرک اظهار کرد: درحال حاضر پلتفرم های فعال در حوزه رمز ارز بالغ بر ۳ هزار فرصت شغلی ایجاد کرده اند که درصورت پافشاری دولت بر تصمیم خود مبنی بر مسدود سازی درگاه های پرداخت فعالان حوزه رمز ارز این فرصت های شغلی که حاصل تجمیع نخبگان ، دانش بنیان ها و دانشگاهیان دانشگاه های به نام کشور هستند نابود می شود.
وی خاطر نشان کرد: تصمیم اخیر شاپرک که مشخص نیست بر چه اساسی اخذ شده دراصل تضاد با منافع عمومی مردم دارد و افراد تصمیم گیر به اشتباه معاملات رمز ارز را در کنار فعالان حوزه قمار و VPN آورده اند که خود این موضوع یک فاجعه است.
مهار ناپذیری فعالیت در حوزه رمز ارزها
این فعال حوزه ارزهای دیجیتال ضمن اشاره به این موضوع که فعالیت رمز ارزها قابل جلوگیری و مهار نیست اظهار کرد: با توجه به شفافیت فعالیت فعالان این حوزه و تشکیل صنف ، انجمن بلاک چین و تعامل با سازمان نظام صنفی رایانه ای طی این مدت پیشرفت چشمگیری دراین حوزه حاصل شده بود.
دبیری تصریح کرد:اما اتخاذ به یکباره این تصمیم نادرست موجب رشد معاملات زیرزمینی و فرصت سوزی رشد حوزه ارزهای دیجتیال می شود که خود بطمه بزرگی به صنعت کشور وارد می کند.
رشد فعالیت های زیر زمینی در حوزه ارز دیجیتال
نایب رییس کمیسیون تبادل انجمن بلاک چین ایران تاکید کرد: فعالیت خلاف زیرزمینی رمز ارزها را نمی شود کنترل و یا محدود کرد و تنها تلاش چند ساله پلتفرم هایی که به صورت درست و شفاف طی این سال ها کار کرده اند از بین می رود.
وی همچنین اعلام کرد: با توجه به اعلام این خبر طی چند روز اخیر، حجم بسیاری از سرمایه های کلان که درحوزه ارزدیجیتال سرمایه گذاری شده بودند از کشور خارج شده و به صرافی های خارج از کشور منتقل شده است.
افزایش میزان خروج ارز از کشور و انتقال سرمایه های داخلی
دبیری ادامه داد: تا پیش از اتخاذ این تصمیم تمامی سرمایه داران سرمایه های خود را با اطمینان خاطر در کشور و دراین حوزه وارد کرده بودند و میزان خروج ارز کاهش پیدا کرده بود اما حالا ارزبری از کشور طی این چند روز افزایش یافته است.
این فعال حوزه رمز ارز در کشور خاطر نشان کرد: دراین تصمیم رنگ و بوی انحصار گرایی دیده می شود که مدیران و مسوولان طی روال گذشته تصمیم اشتباهی را درخصوص فعالیت پلتفرم های شفاف حوزه رمز ارز اتخاذ کرده بودند و عواقب نامناسبی را در پی داشت.
اتخاذ تصمیمات اشتباه و حضور بازیگران انحصاری و رانتی
وی درادامه افزود:این تصمیم مانند اتخاذ تصمیم فیلترینگ اپلیکیشن هایی از جمله تلگرام بود که نه تنها نتیجه نداد بلکه شاهد ظهور بازیگرانی انحصاری و رانتی دراین حوزه هم بودیم که هیچ دانشی از این موضوع ندارند و تنها انحصار فعالیت خود را از نهاد حاکمیتی دریافت کرده اند.
دبیری خاطر نشان کرد: از ابتدای سال جاری انجمن فین تک، انجمن بلاک چین و سازمان نظام صنفی رایانه ای به عنوان سه نهاد دارای مجوز درحال مذاکرات پیوسته با بانک مرکزی بودند و دراین زمینه به چارچوب های خوبی هم رسیده بودند.
حرکت پلتفرم ها مطابق با مدل کشورهای توسعه یافته
وی ادامه داد: اما در کمتر از یک ماه کل این مذاکرات که مطابق با مدل کشورهای توسعه یافته مانند، ژاپن، ترکیه و انگلستان داشت پیش میرفت ناگهان نابود شد و این تصمیم اشتباه و نادرست اتخاذ شد.
دبیر انجمن بلاک چین خراسان همچنین از انجام مذاکراتی با نمایندگان مجلس، شورای عالی فضای مجازی و وزارت کار خبر داد تا اتخاذ این تصمیم مجددا بررسی شود.
لینک کوتاه: