پردازنده سری لیک فیلد

معرفی دو پردازنده سری لیک فیلد اینتل برای کامپیوترهای سبک و فوق‌باریک

شرکت اینتل به‌تازگی از دو پردازنده سری لیک فیلد با توان طراحی گرمایی ۷ واتی و فناوری Hybrid رونمایی کرد. این پردازنده‌ها قرار است باعنوان پردازنده ۹ واتی Intel Core در کامپیوترهای باریک و کوچکی چون گلکسی بوک اس جدید سامسونگ استفاده شوند.

این‌طور که به‌نظر می‌رسد، سری Lakefield اینتل، مجموعه‌ای از پردازنده‌های بسیار جدید است. در این تراشه‌ها که از نوع هیبریدی هستند، برای کاربری‌های سنگین از هسته‌هایی در کلاس Core استفاده شده است. البته ذکر این نکته لازم است که هنگامی‌که عمر باتری در الویت قرار دارد، برای مصرف کم‌تر انرژی از هسته‌های کم‌مصرف در کلاس Atom بهره می‌گیرند. این پردازنده‌های جدید، به‌جای استفاده از حالت مرسوم ۴ یا ۶ هسته‌ای، از ۵ هسته و ۵ ترد بهره می‌گیرند که از این نظر به آن‌ها لقب پردازنده‌های عجیب می‌دهند.

Core i5-L16G7 با فرکانس پردازشی ۱.۴ گیگاهرتز و  Core i3-L13G4 با فرکانس پردازشی ۰.۸ گیگاهرتز دو تراشه جدید اینتل هستند که هردو توان طراحی حرارتی ۷ دارند. به‌گفته اینتل، این پردازنده‌ها قرار است با فناوری ترکیبی اینتل، در باریک‎ترین و سبک‌ترین دستگاه‌ها مثل دستگاه‌هایی با یک نمایشگر، دو نمایشگر و همچنین دستگاه‌های تاشدنی به‌کار گرفته شوند. تاکنون دو محصول با تراشه‌های مذکور معرفی شده‌اند که نوت‌بوک گلکسی بوک اس سامسونگ و تبلت تاشدنی ThinkPad X1 Fold از شرکت لنوو هستند.

شرکت ARM سال‌ها پیش از تکنیک ترکیب هسته‌های قدرتمند با هسته‌های جداگانه‌ کم‌مصرف، برای افزایش قدرت گوشی‌های هوشمند به‌کار گرفت؛ اما تاکنون، در پردازنده‌های طراحی‌شده با معماری شرکت ARM، تعداد زوج و اغلب برابری از هسته‌های قدرتمند و هسته‌های کم‌مصرف استفاده می‌شد. به‌گفته رام نیک، مدیر ارشد محصول در گروه محاسبات سازمانی اینتل، اینتل مسیر دیگری را برای ارائه این تکنیک انتخاب کرده و از تنها یک هسته با معماری Sunny Cove با چهار هسته تحت معماری Tremont هسته‌های اتم بهره گرفته است.

معاون سازمانی و مدیر کل پلتفرم‌های سازمانی موبایل اینتل، کریس واکر اعلام کرده است که این پردازنده‌های هیبریدی به‌عنوان سنگ‌محکی برای پیشرفت شرکت اینتل در زمینه کامپیوتر به‌شمار می‌آیند. این تراشه‌ها دارای ترکیب منحصربه‌فرد معماری و بلوک‌هایIP اینتل هستند و می‌توانند پتانسیل ابداع دستگاه‌هایی خلاقانه را افزایش دهند.

قرار بود تراشه‌های مذکور از سال ۲۰۱۹ به بازار عرضه شوند که تأخیر حاصله را می‌توان ناشی از شیوع بیماری کرونا در سراسر دنیا دانست. شرکت اینتل مدعی شده است که این تراشه‌های نوظهور، درحالت آماده به‌کار در مقایسه با سری Core Y از پردازنده‌های نسل هشتمی Amber Lake، ۹۱ درصد توان مصرفی کمتری دارند. البته باید بدانید که چنین آماری شامل مصرف برق فعال نمی‌شود. سری Y از تراشه‌های آتی Ice Lake اینتل، در کمترین حالت توان مصرفی ۹ وات را به‌ثبت رسانده‌اند. برای سری Y از خانواده‌ نسل دهمی کامت‌لیک نیز توان مصرفی ۷ وات ثبت شده که تا ۴.۵ وات کاهش می‌یابد. اینتل اعلام کرده است که دو تراشه‌ای که از سری Lakefield معرفی شده‌اند نیز ۷ وات برق مصرف می‌کنند و گزینه مشخصی برای کاهش توان مصرفی آن‌ها وجود نخواهد داشت.

هنوز اطلاعاتی از نحوه عملکرد این تراشه‌ها توسط اینتل منتشر نشده است. این شرکت تنها مدعی شده است که پردازنده سری لیک فیلد به نسبت تراشه‌های قدیمی‎تر می‌توانند تبدیل فرمت ویدئوها را ۵۴ درصد سریع‌تر انجام دهند. همچنین اینتل اعلام کرده است که در یک آزمایش تعریف‌نشده در بنچمارک 3DMark 11، این بازدهی ۱.۷ برابر بیشتر از بازدهی تراشه Core i5-8200Y بوده است.

این شرکت در مثالی دیگر از همان تراشه‌ نسل هشتمی Core i5-8200Y، مدعی شد که سری Lakefield در بارهای پردازشی برپایه هوش مصنوعی در بنچمارک MLPerf دوبرابر سریع‌تر عمل کرده است. در نهایت اینتل معتقد است که پردازنده‌های جدید در مقایسه با Core i5-8200Y، دوازده درصد عملکرد سریع‌تری در انجام محاسبات اعداد صحیح با استفاده از یک ترد از خود نشان داده‌اند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا