پردازنده اسنپدراگون ور 4100

معرفی پردازنده اسنپدراگون ور ۴۱۰۰ برای ساعت‌های هوشمند توسط کوالکام

پردازنده اسنپدراگون ور ۴۱۰۰ نام محصول جدیدی‌ست که کوالکام برای بازار ساعت‌های هوشمند معرفی کرده است. کوالکام به‌تازگی جزئیات مربوط به این خانواده را منتشر کرده که پیش‌بینی می‌شود مبتنی‌بر اسنپدراگون ۴۲۹ هستند. این خانواده جدید شامل دو عضو با نام‌های ور ۴۱۰۰ و ور ۴۱۰۰ پلاس است.

پردازنده اسنپدراگون ور ۴۱۰۰ پلاس به یک SoC مرکزی مجهز شده است که در کنار آن یک پردازنده‌ کمکی Always-On قرار دارد و در شرایط مصرف پایین نیرو، فعال خواهد شد. PMIC و RF مخصوص مودم و GPS دیگر تراشه‌های این پردازنده هستند. پشتیبانی از تراشه‌های وای‌فای و بلوتوث و RFFE نیز از دیگر ویژگی‌های این تراشه است. شاید بپرسید که تفاوت نسخه پلاس و نسخه عادی این پردازنده چیست؟ در جواب این سوال باید بگوییم که تنها تفاوت این دو پردازنده، موجود نبودن تراشه‌ Always-On در نسخه عادی است.

تراشه اسنپدراگون ۴۱۰۰ ور پلاس با معماری ۱۲ نانومتری تولید شده و ساختاری چهار هسته‌ای دارد. در این تراشه CPU از نوع  Cortex-A53 و GPU از نوع  Adreno 504 استفاده شده است که سرعت کلاک حداکثر ۱.۷ گیگاهرتز را ارائه خواهد داد. از ویژگی‌های قابل توجه در این تراشه می‌توان پشتیبانی از رم ۷۵۰ مگاهرتزی LPDDR3 و حافظه‌ ذخیره‌سازی eMMC 4.5 را نام برد. به‌نظر می‌رسد که این تراشه می‌تواند از دوربین تا ۱۶ مگاپیکسل نیز پشتیبانی ‌کند. البته شاید عجیب باشد که یک تراشه مناسب برای ساعت هوشمند بتواند از دوربین نیز پشتیبانی کند ولی با توجه به پیشرفت تکنولوژی ارائه ساعت هوشمند با دوربین چندان دور از ذهن نیست.

ور ۴۱۰۰ پلاس کوالکام، تا ۸۵ درصد کارایی و سرعت بهتری نسبت به نسل قبلی یعنی ور ۳۱۰۰ دارد. همچنین در این نسل جدید از مودم بهبودیافته 4G LTE در SoC استفاده شده است که با معماری ۱۲ نانومتری تولید می‌شود. مصرف توان کمتر و پشتیبانی از آنتن دوگانه Cat.4 LTE نیز از دیگر ویژگی‌های این محصول است.

پلتفرم جدید کوالکام توسط پردازنده کمکی AON به هوشمندی جالب‌توجهی دسترسی پیدا می‌کند. توسط این تراشه کمکی عمر باتری بیشتر شده و امکان نمایش ۶۴ هزار رنگ فراهم خواهد شد. نسل قبلی این تراشه تنها از ۱۶ هزار رنگ پشتیبانی می‌کرد. از دیگر ویژگی‌های این تراشه پشتیبانی از قابلیت‌هایی چون اندازه‌گیری دائمی ضربان قلب، ردگیری خواب، شمارش قدم‌ها، زنگ هشدار، زمان‌سنج و بازخوردهای لرزشی معرفی شده‌اند.

خانواده‌ ۴۱۰۰ توانایی پشتیبانی از Wi-Fi a/b/g/n و Bluetooth 5.0 را داشته و مصرف باتری را تا ۲۵ درصد کاهش می‌دهد. کوالکام این پلتفرم جدید را برای پشتیبانی از سیستم‌عامل گوگل Wear OS و نسخه‌ متن‌بان آن توسعه داده است. به‌نظر می‌رسد ساعت هوشمند Mobovi TicWatch Pro 3 اولین محصولی‌ست که با این تراشه رونمایی خواهد شد. به‌علاوه، پوشیدنی هوشمندی از Suunto هم قرار است به این پردازنده مجهز شود. همچنین قرار است تا یک ماه آینده ساعت هوشمندی مخصوص کودکان به‌نام Z6 Ultra از شرکت imoo عرضه شود که از پردازنده‌ Wear 4100 بهره خواهد برد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا