رایزن ۴۰۰۰ پرو

AMD پردازنده‌های سری رایزن پرو ۴۰۰۰ را برای لپ تاپ‌های سازمانی معرفی کرد

شرکت AMD به‌تازگی از تراشه‌های خود برای لپ‌تاپ‌های سازمانی رونمایی کرد. این تراشه‌ها که از سری رایزن پرو ۴۰۰۰ هستند دارای امکانات جدیدی بوده و با توجه به تغییراتی که AMD در ساختار آن‌ها ایجاد کرده است، باعث افزایش طول عمر باتری و بهبود عملکر آن می‌شوند.

این تراشه‌ها به‌طور خاص برای رقابت با پردازنده‌های vPro اینتل طراحی شده‌اند. لازم به‌ذکر است که این پردازنده‌های سری رایزن پرو ۴۰۰۰، اولین پردازنده‌های سازمانی شرکت AMD هستند که با معماری ۷ نانو متری بر پایه ذن۲ ساخته می‌شوند.

سری رایزن پرو ۴۰۰۰ شامل سه مدل چیپ می شود:

  • Ryzen 7 Pro 4750U  با هشت هسته پردازشی، ۱۶ رشته، سرعت پایه ۱.۷ گیگاهرتز و سرعت تقویت شده تا ۴.۱ گیگاهرتز.
  •  Ryzen 5 Pro 4650U با شش هسته پردازشی، ۱۲ رشته، سرعت پایه ۲.۱ گیگاهرتز و سرعت تقویت شده ۴.۰ گیگاهرتز
  • Ryzen 3 Pro 4450U  با چهار هسته پردازشی، ۸ رشته، سرعت پایه ۲.۵ گیگاهرتز و سرعت تقویت شده ۳.۷ گیگاهرتز.

این پردازنده‌ها از لحاظ امنیتی شرایط ویژه‌ای را در اختیار کاربر قرار می‌دهند. در این چیپ‌ها یک پردازنده اختصاصی قرار دارد که با استفاده از تکنولوژی هسته امن مایکروسافت، برای پیشگیری از حمله‌های سطح هسته و یا دیگر تهدیدات امنیتی استفاده می‌شود. همچنین برای آن‌ها قابلیت رمزگذاری مموری گارد AMD برای این تراشه‌ها وجود دارد، بنابراین این چیپ‌ها نقش اولین تراشه‌های موجود در بازار را که دارای رمزگذاری کامل حافظه هستند، بازی می‌کنند. این قابلیت باعث می‌شود در هنگام سرقت لپ‌تاپ، امکان دسترسی به اطلاعات حساس ذخیره شده در حافظه دستگاه برای سارق وجود نداشته باشد.

پردازنده‌های رایزن AMD همچنین از پلتفرم Endpoint Manager پشتیبانی می کنند که به‌طور خاص برای کارکنان آی تی طراحی شده و وظیفه آن مدیریت پی‌سی‌ها، سرورها و دیگر دستگاه‌های سازمانی است.

این شرکت مدعی‌ست که تراشه‌های سری پرو ۴۰۰۰ از نسل قبلی‌اش یعنی پرو ۳۰۰۰، عملکرد بسیار بهتری از خود نشان می‌دهد و حتی از تراشه‌های اینتل نیز بهترند. طبق این ادعا تراشه Ryzen 7 Pro 4750U سریع‌ترین تراشه‌ای شناخته شده است که برای نوت بوک‌های تجاری فوق باریک در بازار وجود دارد. این تراشه در بسیاری از بنچمارک‌ها مانند PCMark 10، Geekbench v5 و Passmark 9 از تراشه Core i7-1070U اینتل عملکرد بهتری از خود نشان داده است. اما در بنچمارک Cinebench 1T این تراشه Core i7-1070U اینتل که گوی سبقت را از این تراشه AMD ربوده است. همچنین نکته جالب در رابطه با این سری از پردازنده‌ها این است که در تست‌هایی که از آن‌ها گرفته شد، تراشه Ryzen 5 Pro 4650U که همرده Core i5-10210U اینتل است نیز از لحاظ عملکردی i7 را در اغلب بنچمارک‌ها شکست داد.

از دیگر ویژگی‌های تراشه‌های رایزن پرو ۴۰۰۰ می‌توان به بهینه‌سازی مصرف انرژی در آن‎ها اشاره کرد. این تراشه‌ها دارای قابلیت تشخیص idle detection یعنی همان بیکار بودن سیستم هستند. با استفاده از چنین قابلیتی میزان مصرف انرژی قطعاتی که برای کاربر مورد استفاده نیستند، در همان لحظه که تشخیص داده می‌شود، پایین آورده می‌شود. در مقابل با استفاده از قابلیتی به‌نام activity detection، هر زمان که لازم شود عملکرد هسته‌ها تقویت خواهد شد.

AMD در گزارش‌هایی که منتشر کرده است ادعا می‌کند سیستم‌های مجهز به Ryzen 7 Pro 4750U تا ۲۰ ساعت عمر باتری دارند. به‌نظر می‌رسد این سری از پردازنده‌های جدید در محصولات جدیدی از جمله تینکپدهای جدید لنوو مورد استفاده قرار گیرند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا