چرا مایکروسافت اقدامی علیه نسخه‌های غیر قانونی ویندوز انجام نمی‌دهد؟

چرا مایکروسافت اقدامی علیه نسخه‌های غیر قانونی ویندوز انجام نمی‌دهد؟

به گزارش سیار نیوز، مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ نشان داد حداقل ۹۱ درصد کاربران رایانه‌های شخصی در هند از نسخه‌های غیر قانونی ویندوز استفاده می‌کنند. در واقع حتی زمانی که فردی رایانه یا لپتاپی با ویندوز از پیش نصب شده خریداری می‌کند، ۸۰ تا ۸۵ درصد مواقع یک کپی غیرقانونی از سیستم عامل مایکروسافت را نیز تهیه کرده است. جالبتر اینکه مایکروسافت هم از این موضوع و اعداد و ارقام ارائه شده با خبر است.

شاید تصور کنیم چون شرکت‌های فناوری درباره استفاده محصولات خود بدون مجوز لازم بسیار سخت‌گیرانه عمل می‌کنند، شرکت هایی چون مایکروسافت نیز به این کاربران بارها و بارها اخطار داده و آن‌ها را به دلیل رعایت نکردن کپی رایت تحت پیگرد قانونی قرار می‌دهد.

در واقع مایکروسافت می‌تواند فورا استفاده از رایانه شخصی یا لپ تاپ ها را به گونه ای متوقف کند که سیستم عامل به سادگی در دسکتاپ بوت نشود. اما واقعیت چیز دیگریست و مایکروسافت به این موضوع اهمیت چندانی نمی‌دهد.

چرا مایکروسافت از این آمار چشم پوشی می‌کند؟

مایکروسافت بر این واقعیت تکیه دارد که افرادی که از نسخه‌های غیر قانونی ویندوز استفاده می‌کنند در واقع باز هم به دنبال سیستم عامل ویندوز هستند نه جایگزین دیگری. البته این تا زمانیست که رایانه شخصی مورد نظر و کاربر از سیستم عامل برای استفاده شخصی خود استفاده می‌کنند.

زمانی که بیل گیتس، مدیرعامل، رئیس و معمار ارشد نرم افزار مایکروسافت بود در مصاحبه ای عنوان کرده بود که ما تا زمانی که مردم از این کپی‌های غیر قانونی استفاده می‌کنند و سیستم عامل‌های دزدی را به کار می‌برند، مشکلی با آن‌ها نداریم.

نسخه غیر قانونی ویندوز

ایده پشت این تفکر این است که اگر مایکروسافت به کاربران خصوصی اجازه استفاده از نسخه‌های غیر قانونی ویندوز را بدهد، احتمالا افرادی که درباره رایانه بیشتر یاد می‌گیرند و کودکانی که مهارت‌های کامپیوتری خود را در سیستم ویندوز توسعه می‌دهند، افزایش می‌یابد.

به همین ترتیب اگر مایکروسافت از مدارس و مؤسسات آموزشی که از ویندوزهای غیرقانونی استفاده می‌کنند چشم بپوشد، نسلی از کاربران رایانه به وجود خواهند آمد که سیستم عامل ترجیحی آن‌ها ویندوز است.

در این صورت وقتی چنین فردی به نیروی کار می‌پیوندد و مجبور به استفاده از رایانه است، با وجود این واقعیت که هزاران سیستم عامل رایگان و منبع باز وجود دارد، باید دستگاهی را برای کارکنان خود فراهم کند که ویندوز روی آن نصب شده است.

البته اگر این دزدی توسط شرکت یا کسب و کاری انجام شود، مایکروسافت با آن‌ها بسیار جدی برخورد می‌کند و به آن‌ها اخطار می‌دهد حتی به سازمان‌های غیر انتفاعی.

در چنین حالتی آن کسب و کار یا شرکت باید برای دریافت مجوز قانونی ویندوز هزینه پرداخت کند که مایکروسافت از سفارشی سازی آن، هم از نظر خدمات مورد نیاز و هم از نظر هزینه برای دستگاهی که سیستم عامل در آن نصب می‌شود خوشحال‌تر هم می‌شود. در واقع اینجا جاییست که مایکروسافت بخش عمده ای از درآمد خود را از فروش نرم افزار به دست می‌آورد.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا