سازمان نظام صنفی رایانه تهران

نشست کمیسیون بانکداری دیجیتال برگزار شد

 مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی به دعوت کمیسیون در این جلسه حضور داشت.

به گزارش سیارنیوز و به نقل از روابط عمومی سازمان نظام صنفی رایانه ای تهران، سید حامد قنادپور رئیس کمیسیون، در تشریح اقدامات کمیسیون به تشکیل دو کارگروه‌ اصلاح نظام پرداخت و تبیین مفاهیم بانکداری دیجیتال و نیز جلسات برگزار شده با اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس اشاره کرد. او همچنین در رابطه با مباحث استانداردسازی مطرح شده در کمیسیون، خواستار حمایت مالی و معنوی مجموعه بانک مرکزی و نهادهای مرتبط در حوزه استانداردسازی انفورماتیک شد.

محرمیان از ایجاد نهادهای مشورتی در بانک مرکزی با همکاری کلیه فعالین صنعت بانکداری و پرداخت خبر داد که متنج به انتشار سند هم شده است.

به گفته او در این سند ۳ کارگروه پیشبینی شده است. کارگروه نظام‌های پرداخت با موضوع کیف پول و اصلاح نظام کارمزد، کارگروه بانکداری دیجیتال با موضوع چگونگی رگولاتوری بانکداری دیجیتال و کارگروه نظارت دیجیتال که به باور وی حلقه گمشده اقتصاد ایران امروز است.

او اضافه کرد: «در خصوص وظایف و مسئولیت رگولاتور، سند اولیه استراتژی معاونت فناوری های نوین آماده شده است. در این سند از جمله ارزش‌هایی که برای معاونت در نظر گرفته شده است انصاف، صداقت و شفافیت است.

وظیفه رگولاتور آماده کردن فضای فعالیت یا بعبارتی درست کردن زمین بازی است. اگر فعالین صنعت در این حوزه به رگولاتور یاری ندهند، دقت در شناسایی اولویت‌ها بالا نمی‌رود. ارتباط و هم‌افزایی در تمام این حوزه‌ ضرروی است. »

«اولویت بعدی در بانکداری دیجیتال open banking است. به دلیل محافظه‌کاری ذاتی بانک‌ها، دگردیسی دیجیتال در این حوزه کار دشواری است. بانکداری باز راه حل خوبی برای این موضوع است و در قدم اول بومی‌سازی استاندارد PSD 2 می‌تواند مبنای خوبی برای بانکداری باز قرار گیرد.»

neo banking، فینتک‌، sandbox بانک مرکزی و هوش مصنوعی از جمله موارد دیگر مطرح شده در این جلسه بودند.

محرمیان از تلاش برای در دسترس قرار دادن داده‌های قابل انتشار حاکمیت، بانک‌ها و pspها خبر داد و معتقد بود که از این داده‌ها ارتباطات جغرافیای تجاری و فرصت‌های اقتصادی، ترندهای اقتصادی و علائق عمومی قابل برداشت است و بدون تولید پول جدید می‌توان حلقه‌های گردش پولی را ایجاد کرد که ثروت‌های تازه‌ای تولید کند.

او همچنین در خصوص رمز دوم پویا خواستار اگاهی بخشی بیشتر از سمت بانک‌ها و شرکت‌ها درباره رمز دوم پیامکی شد.

در ادامه مسیح مشهدی تفرشی گزارشی از عملکرد کارگروه اصلاح نظام پرداخت و نریمانی گزارشی از عملکرد کارگروه مبانی بانکداری دیجیتال ارائه کردند. علی آذرکار دبیر سازمان نظام صنفی تهران هم به معرفی کمیته استاندارد JTC1 پرداخت و خواستار حمایت بانک مرکزی از فعالین این حوزه شد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا