شرکت سامسونگ دومین نسخه از SmartSSDهایش را در راه دارد. این هارد سامسونگ از بسیاری جهات متمایز از دیگر هاردهای SSD بوده و بیش از یک فضای ذخیره سازی عمل میکنند. این SSD جدید به عنوان یک دستگاه ذخیره سازی محاسباتی (CSD) طبقه بندی میشود. این ویژگی به این معنی است که قادر است پردازش دادهها روی برد را انجام دهد. در نتیجه تنگناهای ایجاد شده به خاطر نیاز به انتقال دادهها بین فضای ذخیرهسازی و CPU، GPU و RAM را به حداقل میرساند.
گفته میشود که نسل دوم SmartSSD که توسط یک SoC Xilinx از AMD پشتیبانی میشود، در مقایسه با پیکربندیهای غیر CSD مرسوم، زمان پردازش درخواستهای پایگاه داده سنگین را تا ۵۰ درصد و مصرف انرژی را تا ۷۰ درصد کاهش میدهد. در این مطلب سیار نیوز به بررسی این هارد SSD سامسونگ میپردازیم.
آیا آینده از آن ذخیره سازی محاسباتی است؟
چند سالی است که ذخیره محاسباتی توسط بازیگران بازار به عنوان یکی از مسائل بزرگ آینده در محاسبات عنوان شده است. از این سیستم دو مدل وجود دارد: آنهایی که پردازندهها را در دستگاه ذخیره سازی شان ترکیب میکنند (مانند SmartSSD سامسونگ) و آنهایی که انجام عملیات محاسباتی را به یک شتاب دهنده ذخیرهسازی که در نزدیکی درایو ذخیرهسازی قرار دارد منتقل میکنند.
اگرچه ذخیره سازی محاسباتی برای انجام هر کاری مناسب نیست، اما این پتانسیل را دارد که به طور چشمگیری برنامههایی که به جای محاسبات توسط عملکرد I/O محدود شده اند را سرعت بخشد.
ریچارد نیو، معاون تحقیقات وسترن دیجیتال، ماه گذشته در مصاحبه با TechRadar گفت: کلاس وسیعی از برنامههای کاربردی از بارگذاری توابع محاسباتی از یک CPU اصلی به یک موتور پردازش کارآمدتر که بیشتر برای مشکلات خاص مناسب هستند، سود میبرند.
در زمینه ذخیره سازی میتوان برنامههایی مانند رمزگذاری ویدیو، فشرده سازی، شتابدهی پایگاه داده را در این دسته تصور کرد. یک دستگاه رمزگذاری ویدیویی که با یک دستگاه ذخیرهسازی جفت شده است، میتواند به یک سرور ویدیو اجازه دهد تا محتوا را در سطوح مختلف کیفیت به طور کارآمدتر پخش کند و در عین حال انتقالهای I/O و دادههای غیرضروری را در سراسر سیستم به حداقل برساند.
با این حال توسعه یک CSD کارامد اصلا کار ساده ای نیست. عموما SSDهایی که پیش از این استفاده میشدند، ۱۰۰ درصد نیرو و توان خنک کنندگی شان را صرف انجام عملکردهای اصلی شان میکردند و هستههایی با عملکرد نسبتا پایین که میتوانند در فضای ذخیره سازی ادغام شوند، به هیچ وجه قادر به تطبیق عملکرد موجود با یک CPU معمولی نیستند. اما به نظر میرسد سامسونگ با حسن نیت پیشرفت در سطح پردازنده و نرم افزار، حداقل تا حد قابل اجرا بر این موانع غلبه کرده است.
هاردهای جدید سامسونگ
شرکت سامسونگ اولین نسخه SmartSSD را در سال ۲۰۲۰ راه اندازی کرد و از آن زمان درایو را به تعدادی از “شرکتهای جهانی فناوری اطلاعات” عرضه کرده است. این شرکت انتظار دارد که بازار CSD طی چند سال آینده به طور چشمگیری گسترش یابد. جین هیوک چوی، معاون اجرایی و رئیس بخش محصولات و توسعه حافظه در سامسونگ گفت: تجاریسازی نسل اول SmartSSD با همکاری AMD نشان داد که بازار ذخیرهسازی محاسباتی پتانسیل بالایی دارد.
از آنجا که سامسونگ مرزهای بازار ذخیره سازی نسل بعد را گسترش داده، با قابلیت پردازش ارتقاء یافته نسل دوم SmartSSD، سامسونگ قادر خواهد بود به راحتی نیازهای فزاینده مشتریان در بخشهای پایگاه داده و رمزگذاری ویدئو را برطرف کند. هنوز مشخص نیست که این هارد سامسونگ چه زمانی به بازار میآید.
لینک کوتاه: