شرکت هواوی که مدتی میشود تحت تحریم آمریکاست، اجازه همکاری با شرکتهای تولید تراشه آمریکایی ندارد؛ اما شنیدهها حاکی از آنند که این شرکت چینی بهاندازه دو سال در انبارهای خود تراشههایی را ذخیره کرده که فعلا از شرکتهای تولید تراشه بینیاز است.
دونالد ترامپ در اوایل ماه می امسال تحریمهای خود را علیه هواوی تا سال ۲۰۲۱ تمدید کرد. علاوهبر این تحریمها، اقدامات امنیتی این کشور علیه هواوی نیز تشدید شدهاند. ازهمینروی شرکت TSMC تمامی سفارشهای جدید هواوی را معلق کرده است. این شرکت از سالها پیش با هواوی در زمینه تأمین تراشهها همکاری میکرد، بهطوریکه بخش عظیمی از تراشههای هواوی توسط TSMC تأمین میشد. حتی هواوی برای ساخت هوش مصنوعی نیز از شرکت TSMC کمک گرفته بود. کارشناسان این حوزه پیشبینی میکنند این قطع همکاری حتی از محرومیت هواوی از GSM هم برای این شرکت چینی مضرتر خواهد بود.
بهنقل از رسانه Nikkei Asian Review هواوی اقدامات مهمی برای کاهش آثار تحریمهای آمریکا انجام داده است. این رسانه میگوید هواوی اقدام به انبار تراشههای مورد نیاز خود کرده است تا جاییکه تا دوسال دیگر بدون مشکل به کار خود ادامه خواهد داد. بهنظر میرسد بیشتر این تراشهها متعلق به شرکت اینتل هستند. هواوی قصد دارد از این تراشهها برای ساخت ایستگاههای ثابت خدمات ارتباط رادیویی استفاده کند. همچنین این تراشههای اینتل میتوانند برای تقویت زیرساختهای کسبوکار جدید هواوی در زمینه ابری بسیار کارآمد باشند. این رسانه مدعی شده است که تراشههای مذکور از جمله ضروریترین قطعات موردنیاز هواوی خواهند بود.
Nikkei Asian Review معتقد است هواوی در اواخر سال ۲۰۱۸ بعد از دستگیری مدیر مالی ارشدش در کانادا بهنام منگ وانژو، احساس خطر و اقدام به خرید تراشه کرده است. آن زمان شایعاتی منتشر شدند که عقیده داشتند منگ وانژو تحریمات آمریکا علیه ایران را نقد کرده است. اما این شرکت چینی چنین اتهاماتی را رد کرد.
هواوی هفته گذشته اطلاعاتی منتشر کرد که نشان میداد برای انبار کردن تراشهها، قطعات و مواد اولیه موردنیاز خود بالغ بر ۱۶۷.۴ میلیارد یوآن معادل ۲۳.۴۵ میلیارد دلار هزینه کرده است. به عقیده Nikkei Asian Review هواوی انبارهای خود را تجهیز میکند تا اگر درگیریهایش با آمریکا شدت گرفت به مشکل جدیتر برنخورد. هواوی بهمنظور اینکار، بیش از نیاز اصلیاش سفارش قطعات را به شرکتهای دیگر میدهد. برای مثال اگز نیاز به ۱۰۰ واحد قطعه داشته باشد، ۱۵۰ واحد سفارش میدهد.
بهنظر میرسد شرکتهایی چون زایلینکس، اینتل و AMD که بیشترین همکاری را با هواوی داشتند، بهطور جدی قصد دارند تا از دستورات دولت ترامپ پیروی کنند. اما شرکت AMD اعلام کرده است طبق بررسیهای انجامشده روی اصلاحات اعمالشده در قانون FDPR، معتقدیم این قانون جلوی AMD را برای فروش محصول به هواوی نخواهد گرفت. لازم بهذکر است که شرکت Kioxia نیز پیروی از قوانین ایالات متحده آمریکا را در دستور کار خود قرار داده است.
تاکنون شرکتهای سامسونگ، SK Hynix، میکرون و هواوی حاضر به ارائه توضیحات بیشتر در این زمینه نشدهاند.
لینک کوتاه: