هواوی که بازار گرمی در تولید گوشیهای هوشمند دارد، بهتازگی قرار است وارد بازار تولید رایانههای شخصی شود. نخستین محصول از این شرکت احتمالا دارای سیستم عامل هارمونی و پردازنده کان پنگ باشد.
گزارشهای جدیدی منتشر شدهاند که نشان میدهند هواوی از مدتیست تلاش میکند تا رایانه شخصی اختصاصیاش را طراحی کرده و در آن از سیستمعاملی جایگزین برای ویندوز ۱۰ مایکروسافت استفاده کند. طی این گزارشات، رایانه هواوی قرار است به نسخه جدید سیستمعامل هارمونی (HarmonyOS) مجهز شود. هواوی سیستمعامل HarmonyOS را در کنفرانس توسعهدهندگان ۲۰۱۹ و بهدنبال قرارگرفتن در فهرست سیاه ایالات متحده معرفی کرده بود.
هواویسنترال خبرگزاری اختصاصی هواوی جدیدا از زبان یکی از افشاگران بهنام در شبکه اجتماعی ویبو، ادعا میکند که HarmonyOS 2.0 نام سیستمعاملی است که هواوی آن را جایگزین ویندوز ۱۰ خواهد کرد. بهنظر میرسد هواوی در رایانههای شخصی خود از پردازنده اختصاصی خودشان با نام کانپنگ (Kunpeng) نیز استفاده کردهاند. هواوی مدتی است که فروش پردازندهها و مادربردهای اختصاصی سری کانپنگ را به مشتریان سازمانی آغاز کرده است.
در سال ۲۰۱۹ هواوی اولین مادربرد اختصاصی سری کانپنگ را برای کامپیوترها معرفی کرد که گویا براساس پردازنده کانپنگ ۹۲۰ ساخته بود. این مادربرد اختصاصی با قطعات مختلفی نظیر حافظه رم و حافظه ذخیرهسازی و کارتهای رابط شبکه (NIC) سازگاری دارد. پردازنده کانپنگ ۹۲۰ از چهار هسته پردازشی، هشت ترد، فرکانس ۲.۶ گیگاهرتزی بهره میبرد. همچنین این مادربرد از شش رابط هارد درایو SATA 3.0 بههمراه دو اسلات حافظه M.2 SSD برخوردار است.
مادربرد اختصاصی هواوی از چهار اسلات رم DDR4-2400 UDIMM و حداکثر ۶۴ گیگابایت حافظه رم بهره میبرد. بهعلاوه، مادربرد کانپنگ چهار درگاه USB 3.0 و چهار درگاه USB 2.0 دارد. البته این پردازنده و مادربرد کانپنگ هواوی دردسترس کاربران عادی قرار ندارد و فقط برای استفاده سازمانی عرضه شده است. محتمل است که شرکت هواوی بخواهد در مراسم HDC سال جاری، مادربرد و پردازنده نامبرده شده را برای کاربران عادی نیز عرضه کند. پیشبینی میشود این مراسم در ماه آگوست سال جاری برگزار شود.
هواویسنترال منتشر کرده است که هواوی میتواند حمایت چندین شهر و استان و منطقه از کشور را چین برای راهاندازی زنجیره تأمین رایانههای شخصی خود بهدست آورد. رایانه شخصی هواوی با سیستمعامل هارمونی و پردازنده کان پنگ در بازار چین عرضه خواهد شد. این به معنای آن است که ابتدا این محصول برای بازار چین تولید شده و سپس به عرضه جهانی خواهد رسید.
به دلیل تحریمهای شدیدی که از سوی آمریکا برای چین وجود دارد، هواوی قصد دارد تا کمترین وابستگی را به محصولات آمریکایی داشته باشد. سیستمعامل اختصاصی این شرکت اولین قدم برای این عدم وابستگی محسوب خواهد شد. این سیستم عامل قبلا در محصولاتی مانند چندین تلویزیون هوشمند با برندهای هواوی و آنر عرضه شده بود. هواوی پیشتر مدعی شده بود هارمونی سیستمعاملی است که با انواع پلتفرمها سازگاری دارد. همچنین بهنظر میرسد هواوی قصد دارد درکنار تلویزیونهای هوشمند، سیستمعامل هارمونی را برای رابط کاربری خودروها و رایانههای شخصی و ساعتهای هوشمند نیز منتشر کند. این سیستمعامل تا سال ۲۰۲۲ به پلتفرمهای بیشتری نیز راه پیدا خواهد کرد. تحریمهای آمریکا باعث شدند تمامی شرکتهای فعال در این کشور از همکاری تجاری با هواوی منع شوند. بدینترتیب، گوشیها و تبلتهای جدید این شرکت اپلیکیشنها و سرویسهای گوگل را پشتیبانی نخواهند کرد.
به همین علت هواوی تلاش کرد تا با سیستمی به نام خدمات موبایلی هواوی که به اختصار HMS نامیده میشود جایگزینی برای خدمات موبایلی گوگل (GMS) راهاندازی کند تا بتواند مشکلات ایجادشده را تا حدی کاهش دهد. HMS شامل سرویسهای ویژهای است که شباهت زیادی به سرویسهای ارائهشده GMS دارد. همچنین هواوی فروشگاه آنلاینی برای اپلیکیشنها دارد که اپگالری (AppGallery) نامیده میشود. آمار نشان میدهند که اپگالری سومین فروشگاه بزرگ اپلیکیشنمحور دنیا بهشمار میآید.
هواوی پیشتر در بیانیهای مدعی شده بود فروشگاه اپگالری جزو سه فروشگاه آنلاین اپلیکیشنمحور برتر دنیا است و به بیش از ۶۰۰ میلیون دستگاه هواوی خدمترسانی میکند که در بیش از ۱۷۰ کشور یا منطقه فعال هستند. اپگالری شامل آرشیوی غنی از اپلیکیشنهای جهانی و محلی است.
لینک کوتاه: