ورزشی برای گیمرها/آنچه که باید از ورزش های الکترونیک بدانید

گیمر بودن یکی از علاقه مندی ها و تفریحاتی است که شاید خانواده ها رابطه مثبتی با آن برقرار نکنند. از نگاه خانواده ها گیم و بازی های رایانه ای و ویدئویی برای بازیکن ها چیزی به جز درد سر ندارد اما مدت هاست این سرگرمی به رشته ای ورزشی تبدیل شده تا گیمرها بتوانند ضمن سرگرمی، حرفه ای تر شده و درآمدی هم داشته باشند. این رشته ورزشی، ورزش های الکترونیک یا همان E SPORTS نام دارد و سال هاست در ایران هم توانسته ورزشکاران متعددی را به میان بکشد. در مورد جزئیات ورزش های الکترونیک به سراغ یکی از متولیان این ورزش رفته ایم تا برایمان توضیحاتی بدهد. محمد کفاش یعقوبی رئیس سابق انجمن بازی ها و ورزش های الکترونیک و رئیس فعلی انجمن بازی ها و ورزش های الکترونیک فدراسیون جانبازان و معلولین است که مصاحبه سیار نیوز با او را در زیر می خوانید:

سوال: به منظور آشنایی بیشتر مخاطبان ما، توضیحاتی در مورد ورزش های الکترونیک بفرمائید.

ای اسپرتز یا همان ورزش های الکترونیک در دنیا به دو قسمت بازی های رایانه ای و بازی های کنسولی تقسیم می شود. بازی های رایانه ای یا همان بازی های ویدئویی نرم افزارهای تعاملی هستند که یک سری اختیارات به گیمر ها می دهد که براساس اختیارات خود و مهارت ها می توانند بازی را انجام دهند. بازی های رایانه ای چند دسته هستند که از آن جمله می توان بازی های تفنگی، استراتژیک و کارتی و بازی های اسپرت (ورزشی) نام برد. این ها روی کامپیوتر یا لپ تاپ های مخصوص گیم انجام می شوند. بازی های کنسول هم روی کنسول ایکس باکس و پلی استیشن انجام می شود که این دو رشته در دنیا ۳۰ سال قدمت دارند اما از ۱۵ سال گذشته این رشته ها جذابیت ویژه پیدا کردند.
این رشته ها به واسطه جذابیت های خاصی که در رشته های دیگر نیست مانند اختیار کلی گیمر که ۹۰ درصد اختیار بازی در اختیار گیمر است مورد توجه بسیاری در جهان قرار گرفته است.

سوال: این رشته چه زمانی به رسمیت شناخته شد؟

این رشته دارای یک فدراسیون جهانی دارد به نام ISF که در کره جنوبی است و عضویت ایران در سال ۲۰۱۴ در آن رسمی شده و فدراسیون آسیایی آن هم در ۲۰۱۴ در تایوان راه اندازی شد.
این رشته در ایران در سال ۸۵ در قالب انجمن بازی های رایانه ای زیر نظر فدراسیون همگانی کارش را آغاز کرد و در سال ۹۳ این رشته از فدراسیون همگانی به زیر مجموعه فدراسیون انجمن های ورزشی ملحق شد.

سوال: وضعیت ورزش های الکترونیک و ورزشکاران آن در ایران چگونه است؟

ورزشکاران ایرانی در این رشته جایگاه و مهارت ویژه دارند و نخبگان زیادی از جمله یکی از دانشجویان دکترا در ایران جزو ورزشکاران ما هستند. این انجمن از زمان ورود به فدراسیون انجمن های ورزشی رشد ویژه یافت و به دلیل توجه های خاص توانست توسعه یابد اما هنوز تا رسیدن به جایگاه اصلی خود فاصله دارد .

اولین اعزام ورزشکاران ما به دومین دوره بازی های جهانی چین در سال ۲۰۱۷ بود و ۱۴ نفر عضو تیم ما بودند که اعزام شدند و در مسابقات داخل سالن ویتنام به رتبه اول رسیدیم و در سال ۲۰۱۷ نیز یک ورزشکار ما اول دنیا شد . سال گذشته نیز در اندونزی ورزشکاران ما خوش درخشیدند و در فوتبال مجازی با کمترین بضاعت در مقابل رقبای قوی آسیایی خود رتبه دوم را به دست آوردند.

ورزشکارانی هم هستند که با باشگاه های ایرانی قرار ندارند و می توانند با باشگاه های خارجی همکاری داشته باشند. ما گیمرهایی در کشور داریم که از آخرین تکنولوژی های سخت افزاری استفاده می کنند و رقبای کمی در جهان دارند.

سوال: آیا این ورزش در ایران دارای باشگاه و لیگ است؟

در خرداد ۹۸ آئین نامه تاسیس و راه اندازی باشگاه های ورزش های الکترونیک تصویب و به همه استان ها ابلاغ شد.
باشگاه های ما همان گیم نت های سابق هستند که پیش از ابلاغ این آئین نامه به حرفه ای شدن آن ها کمک کردیم و در حال حاضر چند باشگاه در کشور وجود دارد که در صورت اجرای آئین نامه مذکور همه استان ها دارای این باشگاه ها می شوند.

بعد از ابلاغ آئین نامه ما به دنبال راه اندازی لیگ بازی های الکترونیک رفتیم اما ما از آن انجمن جدا شدیم و مسئولین فعلی در حال ادامه این مسیر هستند. کسانی هم که باشگاه راه اندازی می کنند می توانند بازیکن های خود را به مسابقات خارجی و کاپ های آزاد اعزام کنند و این تنها رشته ورزشی است که چنین اقدامی می توان در آن انجام داد.

همچنین محوز باشگاه ها از طریق اداره کل ورزش و جوانان استان ها صادر می کنند و نیازی به دریافت مجوز مستقیم از سوی انجمن ورزش های الکترونیک نیست.

سوال: فدراسیون جانبازان و معلولین از چه زمانی زیر شاخه این ورزش را فعال کرد؟

این رشته ورزشی هم مانند دیگر رشته های ورزشی در فدراسیون ورزش جانبازان و معلولین دارای انجمن است و از سال گذشته این فدراسیون توانسته بازیکنان رشته ورزش های الکترونیک را جذب کند و بنده رئیس انجمن ورزش های الکترونیک در این فدراسیون هستم.

سوال: نقش بنیاد ملی بازی های رایانه ای در این ورزش چیست و چرا این بنیاد چند دوره دست به برگزاری مسابقات در این زمینه زد؟

بنیاد بازی های ملی رایانه ای زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است که نمی تواند مسابقات بازی برگزار کند و تنها بعد فرهنگی بازی ها به آن ها مرتبط است و وزارت ورزش تنها متولی این امر است. بازی سازان و بازی سازی به بنیاد ملی بازی های رایانه ای مرتبط است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:51 Stack trace: #0 /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/zimanew1/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 51