پردازنده رایزن C7

ویژگی‌های پردازنده رایزن C7 ویژه گوشی‌های هوشمند لو رفت

پردازنده رایزن C7 به‌زودی توسط AMD رونمایی خواهد شد. طبق اخبار غیررسمی منتشر شده، این تراشه که برای گوشی‌های هوشمند ساخته شده است دو هسته اصلی خواهد داشت.

محبوبیت شرکت تولید تراشه AMD بر هیچ‌کس پوشیده نیست. تراشه‌های خانواده رایزن این شرکت که رقیبی برای شرکت‌های کوالکام، سامسونگ، اینتل، مدیاتک و های‌سلیکون محسوب می‌شود، علاوه‌بر قدرت پردازشی بهتر و بیشتر، در مقایسه با تراشه‌های اینتل بسیار مقرون‌به‌صرفه هستند. چنین ویژگی‌هایی باعث شده تا سهم شرکت AMD در بازار فروش پردازنده‌های مختلف، بیشتر از هر شرکت دیگری باشد. درحال‌حاضر خبرهای جدید حاکی از آنند که AMD درحال کار برروی تراشه‌ای‌ست که قرار است از همان رویکرد تراشه‌های دسکتاپی و ورک استیشن در آن استفاده شود. گفتنی‌ست که این تراشه مخصوص گوشی‌های هوشمند قرار است قدرت پردازشی بالا را با قیمتی عالی در اختیار کاربران قرار دهد.

HansDeVriesNL یکی از کاربران توییتر است که به‌تازگی اطلاعاتی در رابطه با فعالیت‌های AMD منتشر کرد. به‌گفته او، شرکت AMD مدتی‌ست که تحقیقات و فعالیت‌های گسترده خود را برای ساخت تراشه Ryzen C7 آغاز کرده است. رقابت AMD با اینتل بیشتر از سایر شرکت‌های فعال بازار است اما بر اساس گفته‌های HansDeVriesNL این سیستم-روی-چیپ می‌تواند AMD را به‌طور مستقیم مقابل دو شرکت بزرگ سامسونگ و کوالکام قرار دهد.

پیش‌تر، تراشه‌های سری رایزن این شرکت در بازارهای فروش انواع لپ‌تاپ سروصدای زیادی به‌پا کرده بودند. امروزه بیشتر تراشه‌های موبایلی بازار، توسط شرکت کوالکام ساخته می‌شوند. البته سامسونگ، مدیاتک و های‌سلیکون نیز دیگر شرکت‌هایی هستند که در این زمینه دستی برآتش دارند. همچنین شرکت اپل نیز از تراشه‌های اختصاصی سریA خود استفاده می‌کند. حال با درنظر گرفتن تولید تراشه رایزن برای گوشی‌های هوشمند توسط AMD، در دست گرفتن نبض بازار توسط این تراشه دور از انتظار نیست.

بنابر اطلاعات موجود، تراشه‌ رایزن C7 دو هسته‌ اصلی دارد که با نام گوگن پرو (Gaugin Pro) از آن‌ها یاد می‌شود. این هسته‌ها با معماری جدید آرم به نام کورتکس X1 تولید شده‌اند. گفتنی‌ست که کورتکس X اوایل خرداد ۹۹ توسطARM معرفی شدند. از ویژگی‌های این دو هسته اصلی رایزن C7 می‌توان به فعالیت با فرکانس ۳ گیگاهرتز اشاره کرد. گورگن پروها تنها هسته‌های رایزن موبایلی نیستند، دو هسته‌ دیگر با نام گوگن نیز در این تراشه مستقر شده‌اند که برپایه‌ معماری کورتکس A78 آرم تولید شده‌اند و فرکانس فعالیت آن‌ها ۲.۶ گیگاهرتز گزارش شده است. رایزن C7 میزبان چهار هسته‌ کم‌مصرف نیز هست که برپایه معماری کورتکس A55 تولید شده‌اند و فرکانس پردازشی‌ دو گیگاهرتز را ارائه می‌دهند.

رایزن C7 علاوه بر این هسته‌ها، شگفتی دیگری نیز برای همگان به‌ارمغان خواهد آورد و آن هم استفاده از پردازنده گرافیکی ویژه‌ای‌ست که براساس معماری RDNA شرکت AMD ساخته شده است. سال ۲۰۱۹ بود AMD اعلام کرد در یک همکاری مشترک با سامسونگ قرار است پردازنده گرافیکی برای گوشی‌های هوشمند تولید کنند که با معماری RDNA کار می‌کند. به‌نظر می‌رسد پردازنده مذکور در تراشه جدید AMD به‌کار خواهد رفت.

از این GPU منحصربه‌فرد، بنچمارک‌هایی منتشر شدند که نشان می‌دهند این پردازنده گرافیکی از آدرنو ۶۵۰ که به عنوان پردازنده گرافیکی تراشه پرچم‌دار اسنپدراگون ۸۶۵ شرکت کوالکام فعالیت می‌کند، قدرتمندتر است. آدرنو ۶۵۰ در پرچم‌دارانی مانند گلکسی اس ۲۰ سامسونگ استفاده شده است. باتوجه به چنین اطلاعاتی پیش‌بینی می‌شود رایزن C7 توانایی پشتیبانی از حافظه رم  LPDDR5 و نمایشگر K2 با رفرش ریت ۱۴۴ هرتز را داشته باشد. در صورت صحت چنین ویژگی‌هایی، رایزن C7 لقب قدرتمندترین تراشه موبایلی موجود در بازار را تصاحب خواهد کرد.

AMD تراشه جدید خود را با لیتوگرافی ۵ نانومتری TSMC خواهد ساخت و از مودم 5G مجتمع مدیاتک در آن استفاده خواهد کرد. از جمله ویژگی‌های مودم مذکور می‌توان به فناوری ویژه UltraSave اشاره کرد که می‌تواند مصرف انرژی را تا ۳۲ درصد کاهش دهد. چنین مودمی قبلا در تراشه دایمنسیتی ۱۰۰۰ استفاده شده بود. دو حالت ویژه برای فعالیت این مودم وجود دارد که از طریق آن‌ها می‌تواند پهنای باند کم یا زیاد را ارائه ‌کند. توسط این مودم تراشه مرکزی می‌تواند باتوجه به نیاز هر اپلیکیشن بین دو حالت مذکور جابه‌جا شود.

پشتیبانی همزمان از دو سیم‌کارت 5G را به ویژگی‌های درجه یک تراشه جدید AMD اضافه کنید. گرچه تمامی این اطلاعات شایعه بوده و ممکن است درحد همین شایعات نیز باقی بمانند، اما ورود AMD به بازار تولید تراشه‌های موبایلی می‎تواند به افزایش درآمد این شرکت کمک شایانی کند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا