«پزشکت» از پزشکی تا دنیای کسب و کار دیجیتال

بهار سیار- پزشکت بزرگترین جامعه آنلاین پزشک و بیمار ایرانیان جهان است، که توانسته‌ این امکان را فراهم کند تا هر فارسی زبان در صورت نیاز بتواند به صورت ۲۴ ساعته و در لحظه با بیش از ۵ هزار پزشک، روانشناس، پیراپزشک، دامپزشک و هزاران مشاور متخصص در تمام زمینه‌های مربوط به حوزه سلامت، ارتباط مستقیم و آنلاین داشته باشد.

پزشکت؛ همراهی مطمئن برای سلامتی شما

در پزشکت، هدف این است که در تمامی مراحل سلامت، در کنار کاربران بود و به آنها کمک کند تا به آسانی به خدمات درمانی مورد نیاز خود دسترسی پیدا کنند.

در این اپلیکیشن با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و تخصص پزشکان، تلاش دارند تا  فرآیند درمان ساده‌تر و سریع‌تر شود تا همه افراد به بهترین مراقبت‌های پزشکی دسترسی داشته باشند. چشم‌انداز پزشکت ایجاد جامعه‌ای است که در آن افراد زندگی سالم‌تر، شادتر و طولانی‌تری داشته باشند.

درهمین راستا برای آشنایی بیشتر با این اپلیکیشن با مدیرعامل پزشکت به گفت و گو نشسته ایم که درادامه آن را می خوانید؟

*درابتدا لطفا خودتون رو به طور کامل معرفی کنید و درباره رزومه کاری خود بفرمایید ؟

سپیده میرکریمی، مدیرعامل و هم بنیانگذار اپلیکیشن (که از آن جمع من و آقایان حسنعلی و ایمان باغبانیان همچنان در پزشکت فعالیت داریم)، عضو اتاق بازرگانی تهران، عضو اتاق بازرگانی ایران – ترکیه ، دبیر کارگروه سلامت دیجیتال سازمان نصرو بازرس انجمن تولید کنندگان نرم افزار موبایل ایران

بنده دارای مدارک کارشناسی ارشد اکولوژی، لیسانس میکرو بیولوژی، مدرک MBA دانشگاه تهران و دوره های مرتبط با کارنیز هستم.

*درباره ضرورت و نیازی که برای راه اندازی اپلیکیشن پزشکت احساس کردید بفرمایید؟(با توجه به اینکه بیزینس های در این زمینه وارد بازار شده بودند)

ما به عنوان هم بنیانگذاران اپلیکیشن پزشکت در سال ۹۶ اقدام به انجام تحقیقات بازار کردیم و بر همین اساس دریافتیم که ایرانیان از موضوع سلامت دیجیتال یا اطلاعی از این حوزه ندارند و یا اصلا اعتقاد و اعتمادی ندارند.به طوری که  براساس بررسی های انجام شده دریافتیم که از هر ۵۰ نفر یک نفر درباره حوزه سلامت دیجیتال مطلع است و درباره انجام ویزیت آنلاین توسط متخصصان و فوق تخصص ها، دریافت نسخه، تجویز دارو ، تشخیص بیماری و مواردی از این دست در حوزه سلامت دیجیتال آگاهی دارند.

برهمین اساس نیاز سنجی بازار انجام شد و شاهد این بودیم که پلتفرم های موجود در بازار در قالب یک سایت بوده و توسعه و گسترش نیافته است.

البته که در دنیا هنوز هم  حوزه سلامت دیجیتالی نوآوری جدیدی به شمار می آید و در زمان تحقیقات بازار ما  برخی از شرکت های چینی، آمریکایی ، هندی و چند شرکت اروپایی در حوزه سلامت دیجیتال فعالیت داشتند و چین ا اختلاف پیشتاز این حوزه است.

برهمین اساس ما تصمیم گرفتیم تا ایرانیان نیز بتوانند به صورت آسان،  ارزان و ۲۴ ساعته و در لحظه به معنای واقعی با پزشکان در ارتباط باشند و این برای نخستین بار در کشور شکل گرفته است تا در کشور به صورت تصویری و صوتی و متن در بستر اپلیکیشن پزشکت کاربران به این امکانات دسترسی دارند.

همچنین از نوآوری های دیگر موجود در این اپلیکیشن سلامت ، موضوع فرهنگسازی خوب و گسترده  اشتراک داخلی با عنوان پزشکگرام است که به صورت رایگان تولید محتوا انجام می شود و در یک سایت ۶ هزار مقاله یونیک ترجمه شده در این سایت برای دسترسی مردم و پرسش و پاسخ رایگان قرار گرفته است.

حتی از قبل و بعد کرونا نیز خدمات آنلاینی را در راستای مسوولیت اجتماعی نیز انجام داده ایم که درحال حاضر نیز اجرایی می شود.

*با چند پزشک شروع به فعالیت کردید و در حال حاضر همکاری به چه تعداد رسیده است؟

با توجه به اینکه ما اپلیکیشن پزشکت را از آبان ۹۸ معرفی کردیم برای جذب پزشک در ابتدا با ۵ پزشک کار را آغاز کردیم که از این تعداد ۴ پزشک متخصص و فوق تخصص بودند  و با آنها  قرارداد بسته شد  تا به صورت شبانه روزی آنلاین باشند و به کاربران خدمات ارائه کنند.

پس از گذشت مدت زمانی و جا افتادن برند پزشکت دیگر پزشکان و مشاوران نیز به این اپلیکشین اعتماد کرده و خود درخواست همکاری داشتنه و دارند که پس از ارسال مدارک و صحت سنجی آن به ترتیب تعدادی بسیاری از جامعه پزشکان و روانشناسان با این اپلیکیشن همکاری کردند و در حال حاضر بیش از ۵ هزار و ۶۰۰ نفرهمراه ما شده اند.

در زمان پاندمی کرونا نیز ارائه خدمات باعث شد که پزشکان و مشاوران جذب این اپلیکیشن شوند.

*سهم بازار اپلیکیشن پزشکت چقدر است ؟

درخصوص سهم بازار آمار و ارقام دقیقی وجود ندارد و بیشتر براساس تخمین و فید بک هایی است که از سوی اکو سیستم گرفته می شود و یا از سمت کاربران و پزشکانی که از این اپلیکیشن استفاده می کنند اما از ابتدای فعالیت شرکت برهه هایی رتبه ما بین ۱ تا ۳ و در برخی از برهه ها بین یک تا ۵ بوده است اما تخمین ما این است که در حال حاضر بین جایگاه ۲ و ۳ نوسان داریم .

*اگر قرار باشد سبد کالای بیزنس دیگری را اضافه کنید در چه زمینه ای خواهد بود؟

با توجه به اینکه ما از ابتدا کار را با ویزیت آنلاین شروع کردیم و بعد از آن هم بحث آموزش با شروع کرونا این موضوع مغفول ماند و کرونا که آغاز شد ویزیت در محل ، مراقبت در محل و به ترتیب آزمایش در محل امسال هم داروخانه را معرفی کردیم اولویت های اصلی ما کار بر روی همین حوزه ها است و قاعدتا بنا به طع بازار و نیاز روز و بهبود فرآیندهای که داریم زنجیره خدمات دهی خود را در همین راستا انجام می دهیم .

*از دردسرهای بیزینس های سلامت لطفا کمی بفرمایید؟

قطعا ما و تیم فنی ما سختی های بسیاری را به جان خریده ایم و با آن دست و پنجه نرم کرده ایم در حالی که درصورت نبود تحریم ها با دریافت یک لایسنس به راحتی می توانستیم فعالیت کنیم  اما حالا با  مشکلات بسیاری روبرو هستیم که به عنوان مثال به افزایش هزینه نفرساعت برای ما بوده است.

مشکلات اینترنت و زیر ساخت ها قطعا نه تنها به اپلیکیشن ما بلکه به تمامی فعالان حوزه سلامت ایران و حتی حوزه دیجیتال کشور آسیب رسانده و قطعا نتوانسته است توقع کاربران و حتی خود پزشکان را در حوزه سلامت دیجیتال تامین کند.

ما تمام تلاشمان را می کنیم تا از بهترین زیرساخت ها، پهنای باند و پشتیبانی موجود در کشور بهره مند شویم تا خدمات مناسب به کاربران ارائه کنیم اما گاهی واقعا از دست ما خارج است و یا به صورت همگانی و یا به صورت روزانه ساعتی و موردی اختلال و قطعی داریم که مشکلات جدی را برای ما ایجاد می کند.

به عنوان مثال کاربری که با مشکل مواجه می شود و در لحظه نیاز مبرم به پزشک و ویزیت آنلاین دارد مشکل را از سمت اپلیکیشن و کسب و کار می داند .

برهمین اساس قطعی و اختلال اینترنت و زیرساخت‌ها مشکلات و تاثیرات منفی را بر روی کسب و کارها می گذارد.

البته ما از ابتدا توصیه هایی را به کاربران در خصوص  قطع فیلتر شکن و استفاده از اینترنت ثابت داریم و گاهی نیز مشکل از زیرساخت و اینترنت اپلیکیشن نیست و ممکن است از سمت پزشک و یا کاربر باشد.

اما تمام تلاش ما این است که با پشتیبانی های لازم اقدام به رفع مشکل کنیم.

*آیا راه حلی برای این مشکلات اکوسیستم دارید ؟

به نظر بنده مهمترین و نخستین موضوعی که می تواند به توسعه حوزه سلامت دیجیتال در کشور کمک کند قطعا مشخص شدن متولی و قانونگذار و ابلاغ رسمی آن است که به تبع آن رسمیت یافتن این حوزه شکل می گیرد و بخش خصوصی و دولتی و درنهایت تمامی مردم بیشتر و بیشتر از قبل به این حوزه اعتماد می کنند و فعالیت های گسترده ای شکل می گیرد.

همچنین باید از کانال های مختلف موضوع فرهنگ سازی همه جانبه صورت گیرد و چه توسط کسب و کارها و چه توسط قانونگذار درچرخه انجام شود تا قطعا رشد سریعی را شاهد باشیم .

خود بنده شخصا به این حوزه بسیار خوشبین هستم و دریک جهش بزرگ در دوره کرونا شاهد بودیم که فرهنگسازی و اعتماد به حوزه سلامت دیجیتال حاصل شد و نتایج مثبتی را ارائه داد.

همچنین بار بیمه ای کشور سبک تر شده و هزینه های درمان با بهره گیری از حوزه سلامت دیجیتال کاهش یافت .

سلامت دیجیتال  همچنین می تواند به آسیب های اجتماعی که صورت مستقیم و یا غیر مستقیم با جان و مال افراد ارتباط دارد کمک کند .

درنهایت این موضوع بسیار حائز اهمیت است که زیرساخت های لازم توسط حاکمیت در اختیار شرکت ها و فعالان حوزه قرار گیرد و حمایت های لازم صحیح ، امنیت دیتا،نگهداشت دیتا و سطح دسترسی مناسب در قانون رگولاتور کاملا شفاف سازی شود تا به صورت برد – برد برای کاربر،امنیت ملی و کسب و کارها اجرایی شود.

*فعالیت های انجمنی در حوزه سلامت وجود دارد؟

مشکلات بسیاری برسرراه فعالیت همه کسب و کارها از جمله ما در کل اکو سیستم کشور وجود دارد و آسیب های بسیاری در اثر آن حاصل می شود اما امید است در دولت جدید فعالیت های صنفی مانند سازمان نصر، انجمن موبایل و غیره به صورت جدی تری پیگیر شود و ارتباط با متولیان از جمله وزارت ارتباطات و وزارت بهداشت و سایر مسوولان مرتبط برای فعالان صنفی فراهم شود تا نفع جمعی حاصل شود.

درنهایت تلاش ما این است که با توجه به مشکلات موجود به هدف اصلی که کمک به ارتقای سلامت جسم و روح مردم کشور است برسیم که در بسیاری از موارد توانسته ایم یا از پس آن بربیایم و یا حداقل مسیر مشکلات را عوض کنیم اما اگر این مشکلات نباشد و یا به حداقل برسد کسب و کارها زودتر توسعه پیدا می کنند و دسترسی مردم بهتر می شود.

همچنین می توان به تعداد نفرات بیشتری خدمات ارزان تر و در دسترس تری ارائه کرد.

*هرچه دل تنگت میخواهد بگو؟

درپایان بیتی از ملک الشعرای بهار را تقدیم شما می کنم؛

گرت پایداری است در کارها                                                                  شود سهل، پیش تو دشوارها 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا