پژوهشگاه ارتباطات

پژوهشگاه ارتباطات مشاور پژوهشی وزارت ارتباطات در حیطه شبکه ملی اطلاعات

 

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات جدیدترین برنامه‌ها و اقدامات پژوهشگاه ارتباطات را تشریح کرد.

به گزارش سیار نیوز؛ وحید یزدانیان، رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت و گو با عصر ارتباط اظهار کرد: پژوهشگاه به سبب اقدامات پژوهشی شاخصی که هر ساله انجام می‌دهد و نیز به واسطه در اختیار داشتن آزمایشگاه های مجهز در حوزه ICT یکی از مجموعه های با اهمیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است.

دکتر یزدانیان در ابتدای این گفت و گو تاکید کرد بیشتر برنامه‌ها و اقدامات پژوهشگاه ارتباطات در سال جاری معطوف به موضوعات مرتبط با شبکه ملی اطلاعات است؛ وی همچنین از همکاری با دانشگاه‌ها برای انجام پروژه‌های پژوهشی خبر داد.

تمرکز پژوهشگاه ارتباطات در حوزه شبکه ملی اطلاعات

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن تشریح مهمترین اولویت‌های پژوهشگاه در این مصاحبه اظهار کرد: در سال جدید وزن بیشتر فعالیت‌های پژوهشگاه در حوزه خدمات پژوهشی و مشاوره پژوهشی در زمینه شبکه ملی اطلاعات است؛ درواقع بیش از ۹۰درصد تعریف و اجرای پروژه‌های پژوهشگاه ارتباطات در حیطه شبکه ملی اطلاعات است.

وی همچنین تصریح کرد: این حیطه می‌تواند موضوع زیرساخت‌های ارتباطی و اطلاعاتی را پوشش دهد و به فراخور هر یک از نقش‌هایی که دستگاه‌های تابعه وزارت ارتباطات دارند، پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان مشاور پژوهشی در این زمینه به آنها خدمات ارایه می‌دهد.

دکتر یزدانیان در ادامه بیان کرد: در سال جاری ۹۰ درصد تمرکز پژوهشگاه بر مباحث مرتبط با شبکه ملی اطلاعات است؛ بنابراین فعالیت پژوهشگاه ارتباطات در سال جاری بیشتر معطوف به شبکه ملی اطلاعات خواهد بود و کمتر از ۱۰درصد مشاوره پژوهشگاه مربوط به سایر حوزه‌های حوزه فاوا در کشور می‌شود.

سهم ۱۸ درصدی تایید نمونه در سال در پژوهشگاه ارتباطات

رییس پژوهشگاه ارتباطات در پاسخ به این سوال که آیا اقدامات پژوهشگاه ارتباطات صرفا محدود به مشاوره‌های پژوهشی می‌شود و یا سرفصل‌های دیگری را نیز در بر می‌گیرد اظهار کرد: در پژوهشگاه غیر از مشاوره‌های پژوهشی فعالیت‌های دیگری نیز صورت می‌گیرد به عنوان مثال بحث تایید نمونه در پژوهشگاه وجود دارد که حدود ۱۸درصد فعالیت‌های پژوهشگاه در سال در این حوزه است.

وی افزود: در پژوهشگاه ارتباطات آزمایشگاه‌هایی وجود دارد که موضوع type approval را چه در زمینه ورود تجهیزات از خارج از کشور و چه برای تایید نمونه تولیدکننده‌های داخل انجام می‌دهد؛ به طبع به دلیل ارتباطی که با سازمان تنظیم مقررات داریم این سازمان فعالیت‌های مربوطه را به پژوهشگاه ارتباطات ارجاع می‌دهد و پژوهشگاه نیز ارزیابی‌های مرتبط را انجام داده و نتایج را در اختیار سازمان تنظیم مقررات قرار می‌دهد.

حمایت از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری

دکتر یزدانیان خاطرنشان کرد: فعالیت دیگر پژوهشگاه ارتباطات که در سال جاری مطرح شده و مقدمات آن فراهم شده بحث حمایت از پایان نامه‌ها کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری است. در سال‌های دور شاید بیش از ۱۰ سال پیش این فعالیت انجام می‌شد که بنابر برخی از اقتضائات تعطیل شده بود اما مجددا دکتر زارع پور تاکید دارند که پژوهشگاه ارتباطات از پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و رساله‌های دکتری که مرتبط با موضوعات فعالیت وزارتخانه است حمایت کند؛ در همین راستا در حال ایجاد تفاهم‌هایی با دانشگاه‌ها هستیم.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در ارتباط با برگزاری و حمایت از رویدادهای علمی‌کشور نیز گفت: ما همواره از رویدادهای علمی ‌وزین کشور همچون کنفرانس مهندسی برق و کنفرانس کامپیوتر حمایت کرده و حامی‌مالی آنها هستیم؛ بحث توسعه مهارت‌های فاوا نیز مد نظر پژوهشگاه ارتباطات قرار دارد و یکی از زیرمجموعه‌های پژوهشگاه ارتباطات مرکز آموزش آن است.

رصد فناوری‌های روز دنیا در پژوهشگاه ارتباطات

وحیدیزدانیان در ادامه تشریح فعالیت های پژوهشگاه عنوان کرد: یکی دیگر از فعالیت های ما در پژوهشگاه بحث دیده بانی و گزارش‌های رصدی است؛ درواقع علاوه بر اجرای پروژه‌های تحقیقاتی که منجر به گزارش‌های پژوهشی می‌شود بحث دیده بانی و گزارش‌های رصدی از آخرین فناوری‌های روز دنیا نیز مطرح است. در این بخش فناوری‌های روز رصد شده و از آن‌ها گزارش تهیه می‌شود که در نهایت نتیجه را در اختیار متخصصان کشور قرار می‌دهیم؛ همچنین در زمینه بعضی از اقدامات اصلاحی پیشنهاداتی را ارایه می‌کنیم.

رییس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: گزارش‌های رصدی از جنس پروژه نبوده و در عین حال موضوعاتی نیز نیستند که قابل صرف نظر کردن باشند؛ درواقع گزارش‌های تحقیقاتی هستند که تیم‌های پژوهشگاه آن‌ها را انجام می‌دهند. برای مثال بررسی می‌کنیم که درگیری روسیه و اوکراین بر حوزه فاوا در سطح جهانی چه تاثیراتی می‌گذارد. این یک تحقیقی کوتاه مدت است که نتایج آن در اختیار صاحب نظران، وزیر ارتباطات و شورای عالی فضای مجازی قرار می‌گیرد؛ به عنوان نمونه دیگر می‌توان به بررسی تاثیر شیوع کرونا در سال‌های اخیر بر حوزه فاوا در این قالب پرداخت.

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا