چگونه یک خرید آنلاین مطمئن داشته باشیم؟

 Reema Behl می گوید: “در هنگام انجام خرید آنلاین که به شما امکان دسترسی به همه چیز – از شیر مرغ گرفته تا جان آدمیزاد – را می دهد، هیچ مسئله ای مهم تر از این نیست که بدانید چطور و چگونه یک تراکنش الکترونیکی با امنیت بالا انجام دهید.”

هکرها و حملاتشان، سرقت های هویتی و اطلاعاتی و حملات سایبری، همه و همه منتظر انجام فعالیت ها و تراکنش های مالی شما هستند و ممکن است هر کدام از این اتفاقات برای شما هم بیفتد، حتی اگر این مقاله را خوانده باشید و یا حتی ممکن است در حال خواندن همین مقاله هم گرفتار یکی از این حوادث شوید. Saket Modi، مدیر عامل اجرایی شرکت Lucideus Tech – شرکت امنیت سایبری آنلاین – می گوید: “هر فعالیت تحت وب و آنلاینی که شما انجام می دهید، چه از طریق گوشی هوشمند و چه از طریق لپتاپ، در حال مشاهده است. حتی عکس های درون گوشی هوشمند شما هم از طریق برنامه های چت و پیام رسان قابل دسترسی هستند.”

رمزتان را تا حد امکان قوی انتخاب کنید

تاریخ تولد و سالگرد ازدواج اصلا گزینه های خوبی برای رمز عبور نیستند. یک رمز تصادفی که متشکل از نمادها، اعداد و حروف بزرگ و کوچک است انتخاب کنید و همیشه هر چند وقت یکبار آن را تغییر دهید. Ashish Modani، طراح مالی می گوید: “هنگام انجام عملیات بانکی از طریق اینترنت، سیستم از شما ۲ رمز عبور می خواهد، رمز اول برای وارد شدن به حساب کابری تان بوده و رمز دوم مخصوص انجام تراکنش های مالی است. کاملا مطمئن شوید که هیچوقت در هیچ وبسایت اینترنتی – حتی معتبرترین شان – رمز خود را ذخیره نکنید و در عوض، از رمز های یکبار مصرف (OTP) استفاده کنید.”

نرم افزارهای رمزگذاری

LASTPASS: این اپلیکیشن مدیریت رمز عبور، اطلاعات و رمزهای شخصی شما را در خزانه ای با چفت و بست محکم قفل می کند. این نرم افزار، صفحات مرورگرها و بخش های ورودی اپلیکیشن ها را به صورت خودکار برای شما پر مکرده و رمزهایی جدید و ایمن در لحظه برای شما تولید می کند. برای بهره مند شدن از تمام این مزایا، شما فقط باید یا از طریق گوشی هوشمندتان و یا از طریق کامپیوتر شخصی وارد وبسایت یا نرم افزار LastPass شوید و یک حساب کاربری ایجاد کنید.

لحظه به لحظه با مدیر مالی تان در ارتباط باشید

آیا می دانستید که حتی همان ایمیل خصوصی که برای مدیر مالی تان ارسال می کنید بر روی طیف گسترده ای از سرورهای ناشناس در سراسر جهان کپی می شود؟ هکرها هم خوب می دانند که چگونه با استفاده از آیدی ایمیل و جزئیات حساب شما درخواست های انتقال وجهی که از طرف شما صادر می شود را به یک حساب خارجی انتقال بدهند. از مدیر مالی تان بخواهید که حتما قبل از انجام هر گونه تراکنش مالی با شما تماس تلفنی حاصل کرده و از شنیدن صدای شما و تایید تراکنش مطمئن شود، با این کار می توانید به راحتی از کلاه برداری های این چنینی جلوگیری کنید.

نرم افزارهای رمزگذاری

ایمیل های رمزدار: با استفاده از نرم افزار Pretty Good Privacy (PGP) می توانید ایمیل های خود را رمزگذاری کنید. این یعنی که فقط همان ۲ نفری که باهم در حال ارتباط هستند می دانند که محتویات اصلی ایمیل ها چیست. متنی که روی سرور گیرنده کپی می شود، متنی بهم ریخته و درهم است. نرم افزار PGP رمزی کلی (گروهی از حروف و کلمات) در اختیار شما قرار می دهد تا بتوانید یک امیل رمزگذاری شده ایجاد کنید. اما برای باز کردن این نوع ایمیل ها یک رمز ضخصی و خصوصی به شما داده می شود و این رمز هم فقط و فقط در اختیار شماست.

محدودیت تراکنش برای کارت های اعتباری

شاید تا به حال برای شما هم اتفاق افتاده باشد که از طرف مدیران بانکی که در آن حساب دارید با شما تماس گرفته باشند و به شما پیشنهاد کنند که سقف تراکنش های کارت اعتباری خود را بالاتر ببرید. بسیاری از مردم فکر می کنند که این اتفاق نشانه ثبات و پیشرفت در مسائل مالی است. اما با وجود چنین پیشنهادات و امکاناتی بهتر است که چند کارت اعتباری با محدودیت کمتر داشته باشیم تا اینکه سقف تراکنش های تنها کارت مان را بالا ببریم.

نرم افزارهای رمزگذاری

VIRTUAL CARDS: اغلب بانک ها به مشتریان خود استفاده از بانکداری اینترنتی ایمن را پیشنهاد می دهند که در آن شما می توانید برای هر تراکنش مالی که قصد انجامش را دارید، یک کارت اعتباری مجازی یکبار مصرف ایجاد کنید. بنابراین، اگر در حال انجام تراکنش های خود به صورت آنلاین هستید نیازی نیست که جزئیات کارت اعتباری خود را در وبسایت ها وارد کنید. Saket می گوید: “کارت اعتباری مجازی معمولا بعد از ۲۴ ساعت منقضی شده و فقط مقدار پول بسیار اندکی در آن وجود دارد” و شما می توانید همه این امکانات را با استفاده از اپلیکیشن Virtual Cards به دست بیاورید.

چند نکته حیاتی برای زندگی در دنیای دیجیتال

  1. حتما بر روی دستگاه های دیجیتالی که استفاده می کنید، فایروال و آنتی ویروس نصب کنید.
  2. وقتی که قصد فروش یا دور انداختن دستگاه های قدیمی تان را دارید، تمام اطلاعات شخصی تان را از روی آنها پاک کنید.
  3. شما باید این امکان را در اختیار داشته باشید که بتوانید از راه دور گوشی تلفن خود را قفل کرده و یا از کار بیندازید. از اپلیکیشن Google’s Android Device Manager استفاده کنید، نرم افزاری سودمند که قفل کردن رمزعبورتان از راه دور را فعال کرده و همچنین به شما اجازه می دهد که مکان گوشی آندروید دزدیده شده یا گم شده خود را ببینید. این امکان در گوشی های آیفون هم وجود دارد. برای آیفون، قابلیتFind My iPhone را در گوشی خود فعال کنید.
  4. با توجه به آخرین پچ ها، آپدیت ها و درایورهای ایمن ارائه شده مرتبا سیستم عامل گوشی خود را به روز رسانی کنید.
  5. از اپلیکیشن هایی مانند Unhack استفاده کنید، این اپلیکیشن به شما کمک می کند تا ببینید چه تعداد از نرم افزارهای نصب شده بر روی گوشی هوشمندتان به پیام ها، تصاویر و اطلاعات دیگرتان دسترسی دارند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا