چیپ U1

چیپ U1 تحولی برای آیفون‌های اپل

تابستان ۲۰۱۹ بود که چیپ U1 همراه با خانواده آیفون ۱۱ از سوی اپل معرفی شد. در آن زمان از این تراشه زیاد استقبال نشد. شاید یکی از دلایلی که  باعث نادیده گرفته شدن این تراشه شد، کاربرد محدود آن و تنها برای سیستم اشتراک فایل اپل یعنی ایردراپ باشد.

در نگاه اول شاید حضور این تراشه برای آیفون چندان ضروری نباشد، اما نکته مهم اینجاست که قطعات جدید زمانی به گوشی اپل اضافه می‌شوند که گوشی آیفون به حضور آن‌ها نیاز اساسی داشته باشد. حال به‌نظر می‌رسد چیپ U1 می‌تواند پایه‌ای برای برنامه‌های کلیدی محصولات جدید اپل باشد.

چیزی که این چیپ را منحصربه‌فرد و ضروری می‌سازد، استفاده از فناوری بی‌سیم باند فوق وسیع یا UWB است که از نظر اپل یک GPS در مقیاس اتاق نشیمن شماست! عملکرد این فناوری مشابه با وای‌فای گزارش شده که می‌تواند در فرکانس‌های متنوعی کار کند، درواقع در این فناوری شاهد تداخل کمتر و عملکرد بهتر هستیم. توسط این فناوری، مجموعه سریعی از پالس‌ها از طریق یک طیف گسترده برای دیگر محصولات دارای این فناوری ارسال می‌شود تا موقعیت دقیق آن‌ها مشخص شود و حجم بالایی از اطلاعات منتقل شوند. از یک جهت نیز می‌توان این فناوری را مشابه با بلوتوث دانست.

UWB یک فناوری جدید به‌شمار نمی‌آید، چندین دهه می‌شود که از این فناوری در فعالیت‌های تجاری و صنعتی استفاده می‌شود. از مثال‌هایی که برای این فناوری قابل ذکر است می‌توان به دستگاه‌هایی اشاره کرد که توسط ورزشکاران حرفه‌ای پوشیده می‌شوند تا موقعیت آن‌ها توسط پخش‌ تلویزیونی به‌راحتی قابل ردیابی باشد. اما نکته جالب در رابطه با UWB، مجهز ساختن تولید انبوه به این فناوری از طریق چیپ U1 اپل است.

اگرچه اپل ساخت و تولید انبوه این چیپ را در سکوت خبری انجام داده و در رابطه با آن اطلاعات خاصی منتشر نکرده است اما محققان کاربردهای فراوانی در رابطه با UWB یافته‌اند. این فناوری درعین‌حال که می‌تواند حجم بالایی داده را میان دستگاه‌های مختلف جابه‌جا کند، می‌تواند باعث افزایش دستگاه‌های خانه هوشمند و فناوری‌های مبتنی‌بر مکان شده و کارایی چیپU1 را به خوبی نمایش دهد.

از جمله کاربردهای این فناوری می‌توان به باز کردن قفل خودرو به‌هنگام نزدیک شدن به آن اشاره کرد. دقت بالای این تکنولوژی می‌تواند سبب شود که این تکنولوژی جایگزین بلوتوث کم‌مصرف یا همان BLE شود. برای اثبات دقت بالای این فناوری باید بگوییم که فرض کنید شما به یک در خودرو نزدیک می‌شوید، این فناوری قابلیت تشخیص این در را داشته و می‌تواند تنها قفل همان یک در را برای شما باز کند.

بر همگان واضح است که اپل سرمایه‌گذاری زیادی در بخش واقعیت افزوده کرده و پتانسیل زیادی برای گسترش محصولات در این زمینه دارد، جالب است بدانید که این تراشه می‌تواند یک قطعه کلیدی در این زمینه باشد. در چند ماه اخیر نیز گزارشاتی منتشر شدند که نشان می‌داد این ردیاب اپل می‌تواند با Tile نیز رقابت کند و حتی عملکرد بهتری نسبت‌به آن از خود نشان دهد.

بررسی‌ها نشان می‌دهند که U1 می‌تواند میان محصولات اپل در برنامه‌های واقعیت افزوده، یک ارتباط قدرتمند و سریع ایجاد کند. این چیپ می‌تواند دو گوشی آیفون را برای استفاده مشترکشان از یک واقعیت افزوده به یکدیگر متصل کند. این فناوری جدید اگر با موفقیت مواجه شود می‌تواند در زمینه واقعیت افزوده اپل را چند پله از دیگر رقبا جلوتر ببرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا