کارایی اپلیکیشن‌های سلامت را جدی بگیرید

این روزها بیشتر افراد، تلفن همراه هوشمند دارند و انواع و اقسام برنامه‌ها و گجت‌ها در تلفن همراهشان جا خوش کرده است. البته تعدادی از آنها کاربردی هستند و معمولا مدام استفاده می‌شوند اما بقیه اغلب جنبه بازی و سرگرمی و… دارند. در این میان اپلیکیشن‌های مرتبط با سلامت جزو کاربردی‌ها محسوب می‌شوند چون با انتخاب و استفاده صحیح از آنها می‌توانیم زندگی سالم‌تری پیش بگیریم.

بد نیست بدانید بیش از ۱۷۰ هزار اپلیکیشن مرتبط با سلامت، بهداشت، تناسب اندام و… وجود دارد که تنها بخش کوچکی از آنها امتحان خود را پس دادهاند و میتوانند موثر باشند.

جالب این که بیش از ۶۰درصد اپلیکیشنهای بهداشتی گوشیهای هوشمند کاملا به رده سلامت جسم اختصاص دارند؛ به عنوان مثال برترین اپلیکیشنهای این حوزه همراه با سنسورهای قابل حمل مثل مچبندهای هوشمند به افراد کمک میکنند ضمن داشتن یک رژیم غذایی سالم از یک برنامه ورزشی مناسب هم بهره ببرنند.

در این میان اپلیکیشنهای سلامت و پزشکی بشدت در حال تکامل یا به اصطلاح آپدیت شدن هستند تا بتوانند خدمات متنوع و در حین حال موثرتری را به کاربران خود ارائه کنند.

برخی پزشک آنلاین دارند و به پرسشهای پزشکی پاسخ میدهند، بعضی از این اپلیکیشنها صرفا برای کاهش و افزایش وزن طراحی شدهاند، تعدادی از آنها با اندازه گیری ضربان قلب و ثبت اطلاعات پزشکی وضعیت سلامت شما را کنترل میکنند و… از طرفی کم نیستند اپلیکیشنهایی که بر اساس یک بیماری خاص مثلا دیابت طراحی و ساخته شدهاند و به کمک برنامهها و راهکارها و توصیههای لازم مثل یک پزشک مجازی یا محافظ ۲۴ساعته مراقب سلامت بیمار هستند. به عنوان مثال بیماران مبتلا به دیابت دائم باید در مورد داروهای مصرفی، تغذیه و فعالیت بدنی شان
هوشیار باشند.

یک موسسه پزشکی دستیار پزشکی به نام واتسون طراحی کرده که میتواند دائم این افراد را تحت نظارت داشته باشد.

همچنین برنامه دیابت پلاس به بیماران دیابتی کمک میکند هزینههای بیماری را کاهش دهند. شرکت نوارتیس سوئیس به عنوان یک شرکت دارویی در حال آزمایش لنزهای تماسی با گوگل است که بتواند به بیماران دیابتی در تشخیص و اعلام فوریتهای اورژانسی کمک کند.

در این میان فراموش نکنید بسیاری از اپلیکیشنهای ایرانی نیز با طراحیهای متوسط تا حرفهای با اهداف مختلف به سلامت افراد کمک میکنند و با خلاقیتها و دانش به روز توانستهاند سهم خوبی را در بین برنامههای مختلف تلفنهای همراه هوشمند به دست بیاورند. البته شاید همچنان قابل مقایسه با برترین اپلیکیشنهای سلامت در دنیا نباشند، اما برای مخاطبان فارسی زبان قابل قبولند و برخی از آنها بشدت میتوانند سلامت کاربر را ارتقا دهند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا