کاربرد بلاکچین در حوزه روابط عمومی

بلاکچین از جمله فناوری هایی است که در حوزه روابط عمومی نیز کارآیی دارد.

«نازلی خرامان» معاون ارتباطات بانک دی در گفت و گو با خبرنگار کالاسودا در مورد کارآیی بلاکچین در حوزه روابط عمومی گفت: یکی از مهم ترین مزایای بلاکچین در کارکرد روابط عمومی ها استفاده از تغییر ناپذیری و انکار ناپذیری بلاکچین برای مبارزه با فیک نیوز است.

وی با بیان این که بلاکچین یا زنجیره‌ بلوکی، یک فهرست گسترش یابنده از اقلام است که بلاک یا زنجیره‌ نامیده می شود. این زنجیره‌ها توسط روش‌های رمزنگاری تامین امنیت می‌‌شوند، افزود: در واقع بلاک چین‌ها را می‌‌توان به صورت دفتر کل غیر متمرکز و در برخی‌ موارد باز در نظر گرفت که می‌‌توانند تراکنش‌های بین دو نفر را به صورت کارا و قابل راست آزمایی و دائمی ثبت کنند. فناوری بلاک‌چین ریسک ازدست‌رفتن داده‌ها را با ذخیره آن ها به صورت توزیع شده در سراسر شبکه، حذف می‌کند.

خرامان ادامه داد: قوانین خاصی که بلاک‌چین برای ورود داده به آن استفاده می کند این فناوری را از سایر پایگاه داده ها متمایز می کند. این بدان معناست که نمی توان داده‌ای به آن داد که در تضاد با داده‌های ثبت شده قبل باشد. بدین ترتیب داده‌ها غیرقابل تغییر و دارای ثبات هستند. همچنین داده‌ها در عین شافیت دارای امنیت نیز هستند.

معاون ارتباطات بانک دی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر جذاب ترین بخش این فناوری غیرمتمرکزسازی تکنولوژی آن است به گونه ای که هیچکس قادر نخواهد بود دارایی ‌ها و اطلاعات شما را حذف کرده یا تغییر دهد و یا از آن به نفع خود استفاده کند.

وی با یادآوری این نکته که بستر بلاکچین ساختار زنجیره‌ای و توزیع شده ای دارد که در معروف‌ترین ارز رمزنگاری شده دنیا یعنی بیت کوین نیز استفاده شده است، عنوان کرد: بدیهی است که فناوری های اعتماد ساز مانند بلاکچین بسیار فراتر از موضوعاتی چون بیت کوین کارکرد دارد و دامنه اثر بخشی مثبت آن همه حوزه های علمی و صنعتی را در بر خواهد گرفت.

خرامان تصریح کرد: بدون شک فناوری بلاک‌چین در چند سال آینده‌ تحولاتی عظیم و زیرساختی در پیکره ارتباطات، نظام مالی و اقتصادی، اینترنت اشیاء و سایر حوزه‌ها ایجاد خواهد کرد. در حوزه صنعت خدمات مالی می توان به پول دیجیتال ، قراردادهای هوشمند،اوراق بهادار و ثبت و نگهداری سوابق به عنوان زمینه های کاربرد فناوری بلاکچین اشاره کرد.

وی با اظهار این که غیر قابل دستکاری شدن ، باز و شفاف بودن، امن بودن و سازگاری را از مزایای استفاده از فناوری بلاکچین در صنعت بانکداری باید برشمرد، افزود: شاید مهم ترین مزیت استفاده از فناوری بلاکچین ، غیرقابل دستکاری بودن آن است چرا که در بلاکچین با هر تراکنش یک کد Hash تولید می شود که این کد با کد هش قبلی ترکیب شده و یک بلاک جدید ایجاد می گردد. هر بلاک دارای ، یک ترتیب خطی، زمانی و رشته کاراکترهای منحصر بفرد است. به همین دلیل دست کاری و ایجاد اطلاعات نادرست و غیرقابل ردیابی، تقریباً غیرممکن است.

خرامان ادامه داد: هنگامی که یک تراکنش ایجاد می شود، اطلاعات آن داخل یک بلاک محافظت شده و از طریق رمزنگاری با اطلاعات قبلی، گروه بندی شده و به کل شبکه ارسال می گردد. بنابراین برای تغییر در یک بلاک باید کلیه بلاک های بعد از آن را تغییر داد که این امر تقریبا غیر ممکن است.

وی یادآور شد: از آنجا که بلاک‌چین به صورت غیرمتمرکز، یک منبع طلایی داده‌های اشتراکی را ایجاد می‌کند، می تواند به بانک‌ها برای شناسایی هویت مشتری، منبع پول و نظارت بر گردش پول کمک کند و خطاها را کاهش دهد. این اتفاق از طریق به اشتراک‌گذاری اطلاعات شناسایی مشتری در پایگاه داده با مجوز مبتنی بر بلاک‌چین، انجام می‌پذیرد و باعث حذف تلاش‌های تکراری برای فرآیند شناخت مشتری، کاهش هزینه و بهبود تجربه مشتری می‌گردد. از سویی استفاده از تکنولوزی بلاکچین می تواند در کاهش هزینه های نظام بانکی تاثیرگذار باشد.

معاون ارتباطات بانک دی با عنوان این مطلب که بلاکچین به دلیل اینکه شفاف و بدون نیاز به اعتماد ، غیرمتمرکز، تغییرناپذیر و انکارناپذیر است می تواند روابط عمومی ها را متحول سازد، گفت: یکی از مهم ترین مزایای بلاکچین در کارکرد روابط عمومی ها استفاده از تغییر ناپذیری و انکار ناپذیری بلاکچین برای مبارزه با فیک نیوز است.حتی در آینده ای نه چندان دور می توان شاهد بود که صحت محتوا و منبع انتشار هر تصویر، فیلم و خبر توسط یک شناسه منحصر به فرد با استفاده از فناوری بلاکچین در لحظه قابل بررسی باشد که این امکان دامنه گسترش اخبار جعلی را کاهش خواهد داد.

وی بیان کرد: همچنین استفاده از تکنولوزی بلا کچین به دلیل شفافیت، اعتماد مشتریان و ذینفعان را در پی خواهد داشت که مهم ترین سرمایه یک سازمان تلقی می شود.تغییر ناپذیر بودن این فناوری اهمیت تولید محتوا و دقت در انتشار مطالب را در روابط عمومی به یک اصل مهم تبدیل خواهد کرد.

این فعال روابط عمومی افزود: جالب است که بدانیم انجمن اقتصاد جهانی تخمین میزند که تا سال ۲۰۲۷، ده درصد از تولید ناخالص داخلی جهان در بلاک‌چین ذخیره خواهد شد. اگر چه بلاک‌چین فرصتهای فراوانی را برای کسب و کارهای مختلف مهیا کرده است تا با عبور از روش های سنتی و ناکارآمد به مزایای فراوانی دست یابند اما بررسی جنبه‌های مختلف این تکنولوژی و چالش‌ها و تهدیدهای پیش رو بسیار حائز اهمیت است.

وی در پایان گفت: بلاک‌چین در حال حاضر یک تصویر کلی است که توجه زیادی را در فناوری مالی به خود معطوف کرده است اما با توجه به نوین بودن این فناوری، زمان و تحقیقات زیادی برای واکاوی ابعاد مختلف آن نیاز است .

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا