کاهش تولید ناخالص داخلی دنیا به دلیل ویروس کرونا

کاهش تولید ناخالص داخلی دنیا به دلیل ویروس کرونا

به گزارش سیارنیوز و به نقل از برات نیوز، ویروس همه گیر کرونا و اقداماتی برای تعطیلی کسب و کارها، اقتصاد جهانی و تولید ناخالص داخلی کشورها را در آشفتگی محض قرار داده است. در حالی که بسیاری از کشورها در حال بازگشایی کسب و کارهای خود هستند، بانک جهانی امسال پیش بینی کرده است که دنیا یکی از بزرگترین رکود اقتصادی خود طی ۸۰ سال گذشته را تجربه خواهد کرد.

این بیماری همه گیر که حدود ۷ میلیون نفر را در سراسر دنیا مبتلا کرده است، دولت‌ها را به این امر سوق داده است که شهروندان را در خانه نگهدارند تا میزان شیوع این ویروس کم شود.

گزارش بانک جهانی در خصوص تولید ناخالص داخلی

بر اساس گزارش بانک جهانی، تولید ناخالص داخلی در سطح دنیا – که وسیع‌ترین معیار رشد اقتصادی- محسوب می‌شود، ۵.۲ درصد کاهش را در سال ۲۰۲۰ تجربه می‌کند. این در حالی است که سیاست‌های بی‌سابقه مالی و پولی تحت حمایت دولت‌ها در سراسر دنیا در حال اجراست. میلیاردها دلار برای کمک به شرکت‌ها در ماندن در عرصه اقتصادی، و نگهداشتن پول نقد در کیف مصرف کنندگان و اجازه دادن به فعالیت بازارهای مالی در این زمینه انجام گرفته است.

همچنان پیش‌بینی می‌شود که در اقتصادهای پیشرفته مانند آمریکا یا اروپا، رقم کاهش تولید ناخالص داخلی ۷ درصد باشد. البته ممکن است این رقم در سال ۲۰۲۱ به میزان ۶.۱ درصد برسد. این سه ماه برای بسیاری از کشورهای غربی وضعیت دشوار از نظر اقتصادی خواهد بود و کشورهای آسیایی نیز تبعات این شیوع را بیش از پیش حس خواهند کرد.

وضعیت دومین اقتصاد بزرگ دنیا چگونه است؟

پیش‌بینی می‌شود چین، دومین اقتصاد بزرگ دنیا، امسال رشد یک درصدی داشته باشد و این رقم یعنی کاهش ۶.۱ درصدی در سال ۲۰۱۹ که رکود بزرگی محسوب می‌شود. این رکود همه‌گیر احتمالا تبعات زیادی برای تمام کشورها به همراه خواهد داشت. سرمایه گذاری تا بازه‌ای کوتاه مدت کم خواهد شد و زنجیره‌های تجارت و عرضه جهانی تا حدی فرسایشی به کارشان ادامه می‌دهند. مهمتر از آن، میلیون‌ها نفر از کار اخراج شده و این بزرگترین ضربه به بازار کار آمریکا از زمان رکود بزرگ است. بانک فدرال نگرانی خود را در مورد کارگرانی که شغل خود را از دست می‌دهند نشان داده و آن را بحران توصیف کرده است.

رکود اقتصادی حتی ممکن است بیشتر از آنچه انتظار می‌رود طول بکشد تا زمانی که این بیماری تحت کنترل درآید، یا فشار مالی تعدادی از شرکت‌ها را به ورشکستگی برساند.

روز دوشنبه یک بررسی ماهانه از انجمن ملی اقتصاد تجاری آمریکا نشان داد که موج دوم شیوع کرونا، بزرگترین زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا محسوب می‌شود.

در گزارش بانک جهانی آمده است که اقتصادهای نوظهور در معرض ریسک ویژه‌ای هستند، زیرا سیستم بهداشت و درمان آنها از مقاومت کمتری برخوردار است و از طریق زنجیره های تامین، گردشگری و اتکا به بازارهای مالی و کالایی، بیشتر در معرض مشکلات اقتصادی هستند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا