هزینه‌ی اینترنت

تلاش‌ها در بریتانیا برای کاهش هزینه‌ی اینترنت دانش‌آموزان محروم

ارائه‌دهندگان اینترنت تحت فشار هستند تا به خانواده‌های کم‌درآمد و محروم جهت تامین هزینه‌ی اینترنت برای کودکانشان کمک کنند.

به دنبال تصمیم بریتانیا مبنی بر تعطیلی مدارس جهت جلوگیری هرچه بیشتر از گسترش پاندمی کرونا، کمیسیونر کودکان انگلستان به بی‌بی‌سی گفته است که شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی اینترنت باید پا پیش بگذارند و رهبر حذب کارگر بریتانیا یعنی «کی‌یر استارمر» (Keir Starmer) افزوده که به عقیده‌ی او هزینه‌ی خرید اینترنت «مشکل بزرگی» است. وی در برنامه‌ی BBC Radio 4’s Today از مردم خواسته محدودیت‌های بسیار سخت را تحمل کنند و چنین بیان داشته است:

همه باید تلاش کنند و این اتفاق را عملی کنند. و این شامل شرکت‌هایی می‌شود که می‌توانند هزینه‌ی اینترنت را حذف کنند. این مسئله‌ی جدی‌ای است.

وقتی از «بوریس جانسون» (Boris Johnson)، نخست وزیر بریتانیا در کنفرانس مطبوعاتی Downing Street راجع به این موضوع پرسیده، او این‌طور توضیح داده است:

ما… هزینه‌های احتمالیِ والدینی که کودکانشان آموزش آنلاین می‌بینند را بررسی می‌کنیم و تمام توان خود را به کار می‌گیریم تا به هر شکلی که می‌توانیم، از آن‌ها پشتیبانی به عمل آوریم و با شرکت‌های ارائه‌دهنده‌ی اینترنت همکاری کنیم.

برخی از دانشجویان محروم در حال حاضر از سرویس‌های اعتباری یا اشتراک‌های ماهانه‌ی اینترنت تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند که حجم محدودی را در اختیارشان قرار می­‌دهد و این به‌خاطر این است که خانواده‌های آن‌ها توانایی مالی تامین یک اینترنت باندپهن ثابت جداگانه را ندارند. این موضوع باعث نگرانی عده‌ی بسیاری شده و «کریس تروپ» (Chris Thorpe) از خیریه‌ی Centre For The Acceleration Of Social Technology در این باره این‌گونه نظر داده است:

۲۵ میلیون کاربر سرویس‌های اعتباری در بریتانیا وجود دارد و حدود ۷ میلیون نفر از آن‌ها در تامین هزینه‌ی تمدید اینترنت خود دچار مشکل هستند.

بسیاری از مدارس از نرم‌افزارهای تماس تصویری نظیر «مایکروساف تیمز» (Microsoft Teams)، «زوم» (Zoom) و «گوگل میت» (Google Meat) جهت برگزاری کلاس‌ها، مجالس و سایر فعالیت‌های خود به‌صورت زنده استفاده می‌کنند که همه‌ی آن‌ها از اینترنت پرسرعت و پایدار برخوردار هستند و ممکن است حجم زیادی را مصرف کنند.

علاوه بر این، سایر ابزارها نظیر «گوگل کلس‌روم» (Google Classroom)، «تپستری» (Tapestry) و «کلس دوجو» (Class Dojo) توسط دانش‌اموزان برای ارسال تکالیف مدرسه، دریافت نمرات و سایر فعالیت‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نیاز به سر و سامان دادن به این وضعیت پس از اینکه نخست‌ وزیر بریتانیا به‌تازگی اعلام کرد که مدارس و دانشگاه‌ها همچنان تا حداقل اواسط فوریه تعطیل باقی می‌مانند، اضطراری‌تر شده است.

Tech for UK که اتئلافی متشکل از متخصصان فناوری و رهبران کسب و کار دغدغه‌مند است، پیشنهاد داده که ارائه‌دهندگان اینترنت برنامه‌ها و وب‌سایت‌های آموزشی را از مالیات بر ارزش افزوده معاف کنند تا داده‌های آن‌ها از سهمیه‌ی ماهانه‌ی مشترکین تلفن همراه کسر شود.

با این حال، آن‌ها آگاهی خود نسبت به این موضوع را اعلام کرده‌اند که چالشی که در انجام این کار وجود دارد، در زمینه‌ی انتخاب پلتفرم‌ها است به‌گونه‌ای که به پلتفرمی در مقایسه با پلتفرمی دیگر مزیت ناعادلانه‌ای اعطا نشود.

وزارت آموزش بریتانیا در حال حاضر طرحی را برای دانش‌آموزان محرومی که به اینترنت باندپهن خانگی دسترسی ندارند به اجرا در آورده و طی آن، سهمیه‌ی اینترنت تلفن همراه آن‌ها را افزایش داده است. در برخی موارد، ۲۰ گیگابایت حجم اضافی در ماه به دانش‌آموزان داده می‌شود و در مواردی دیگر شرکتی مثل «تری» (Three) اینترنت «نامحدود» در اختیار آن‌ها قرار می‌دهد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا