نوکیا

شیوع کرونا باعث کاهش ۴۵ درصدی عرضه گوشی‌های نوکیا شد

به‌دنبال شیوع کرونا، بسیاری از شرکت‌های تولید کننده گوشی‌های هوشمند با کاهش عرضه روبه‌رو شده که نوکیا نیز این قاعده مستثنی نیست. برای اولین بار از سال ۲۰۱۴ تاکنون، شمار گوشی‌هایی که به بازار عرضه شدند در طول سه‌ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۰، زیر ۳۰۰ میلیون دستگاه بود.

این آمار از کاهش ۱۳ درصدی عرضه گوشی‌های همراه نسبت به سه ماهه نخست سال گذشته خبر می‌دهند. طبق ادعای تحلیل‌گران شرکت Counterpoint Research، بازار عرضه اسمارت‌فون‌ها و تامین قطعات آن‌ها در چین، با ضربه سنگینی روبه‌رو شده است.

طبق اطلاعات منتشر شده میزان گوشی‌هایی که در طی سه ماهه اول سال ۲۰۲۰ در چین عرضه شده‌اند، ۲۷ درصد افت کرده است. چنین مشکلی همچنین باعث شده تا شرکت‌ها نتواند قطعات مورد نیاز خود را تهیه کنند و برای جبران ضررهای این دوران، بسیاری از شرکت‌ها تصمیم دارند تا خطوط تولید خود را به کشورهای دیگری چون ویتنام و هند منتقل کنند.

طبق ادعای تحلیلگران Counterpoint Research پیش‌بینی می‌شود نحوه‌ رفتار مشتریان در بازار دست‌خوش تغییر شود باتوجه به شرایط اقتصادی موجود در جهان به‌دلیل شیوع بیماری کرونا ، امروزه افراد زیادی کار خود را از دست داده‌اند و ترجیح می‌دهند پول خود را برای تهیه‌ اقلام اساسی کنار بگذارند. این موضوع باعث شده است مردم امروزه به تهیه‌ گوشی‌هایی که مقرون‌به‌‌صرفه‌تر هستند، روی آورند.

این شرکت تحلیل‌کننده اعلام کرد تنها ۸ درصد از گوشی‌های موجود در بازار مجهز به فناوری 5G هستند، این موضوع نشان‌می‌دهد که میزان عرضه گوشی‌های5G در بازار نسبت به سه ماه پایانی سال ۲۰۱۹ یک درصد افزایش یافته است. شرکت‌های گوشی‌ساز طی ماه‌های آتی گوشی‌های 5G مقرون‌به‌صرفه‌ بیشتری معرفی و عرضه خواهند کرد؛ موضوعی که سهم گوشی‌های 5G را از بازار بالا می‌برد.

همچنین برند ریل‌ می نیز رشد بسیار زیادی را در مقایسه با سال گذشته تجربه کرده است؛ بر این اساس شمار گوشی‌های عرضه‌شده توسط ریل ‌می به بازار در سه‌ماهه‌ نخست امسال نسبت‌به سال گذشته ۱۵۷ درصد رشد داشته است. لازم به‌ذکر است که ریل‌می برندی نوپا به‌شمار می‌آید و زمان زیادی از آغاز فعالیت آن نمی‌گذرد. طبق آمار منتشر شده، شیائومی توانسته است شمار دستگاه‌هایی را که در سه‌ماهه‌ ابتدایی سال جاری میلادی عرضه کرده است را به‌میزان ۷ درصد نسبت‌به سال گذشته افزایش دهد. این آمار تا حد زیادی به‌دلیل حضور این شرکت چینی در بازار هند است. ظاهرا قوانین قرنطینه در هند بسیار دیرتر از جاهای دیگر اعمال شدند و این موضوع توانسته است به افزایش فروش گوشی‌های شیائومی کمک قابل توجهی کند. این اتفاق همچنین روی افزایش فروش گوشی‌های ریل‌می اثر مثبت گذاشته است.

طبق آمار منتشر شده این کاهش آمار برای شرکت سامسونگ ۱۸ درصد نسبت به سال گذشته اعلام شده است. پیش‌بینی می‌شوند چنین روندی تا سه ماهه دوم سال جاری ادامه داشته باشد و میزان گوشی‌های کمتری از سامسونگ به بازار عرضه شوند. همچنین هواوی که بازار خوبی در چین دارد، با کاهش ۱۷ درصدی عرضه روبه‌رو شده است. البته بعد از پایان شیوع کرونا در چین، بازار این کشور زودتر از سایر بازارها بهبود یافته و شرکت‌هایی چون هواوی می‌توانند به بازیابی بازار خود امیدوار باشند.

آمار نشان می‌دهند که شرکت اپل طی سه‌ماهه‌ نخست امسال ۵ درصد گوشی کمتردر مقایسه با سال گذشته عرضه کرده است. همچنین رسانه  Counterpoint Research مدعی شده است که درآمد اپل در بازار گوشی‌های آیفون طی سه‌ماهه‌ نخست امسال ۷ درصد افت داشته است.

در رابطه با عملکرد شرکت HMD نیز اطلاعاتی در دست هست که نشان می‌دهند بیشتر گوشی‌های این برند در دسته فیچر فون‌ها یا گوشی‌های ساده بوده و آمار عرضه آن‌ها به‌شدت افت کرده است. مقدار فروش این شرکت به ۸.۶ میلیون دستگاه رسیده درحالی‌که این عدد نسبت به سال ۲۰۱۹ حدود ۳۴ درصد کاهش داشته است.

لازم به‌ذکر است که گوشی‌های هوشمند نوکیا نیز اوضاع خوبی را در بازار تجربه نمی‌کنند. طبق آمار منتشر شده از سه‌ماهه‌ دوم سال ۲۰۱۹ تاکنون، شمار گوشی‌های هوشمند عرضه‌شده‌ سری نوکیا ، دائما افت کرده است. در سه‌ماهه‌ نخست سال جاری نیز HMD گلوبال تنها ۱.۷ میلیون گوشی هوشمند سری نوکیا را به بازار عرضه کردکه نسبت به سه ماهه ابتدایی سال ۲۰۱۹، با افت ۴۵ درصدی روبه‌رو بوده است. البته باید این نکته را درنظر بگیریم که شیوه بیماری کرونا باعث این موضوع نبوده‌ است و قطعا فامتورهای مهمتری شرکت HMD را تهدید می‌کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا