“ گذر از کران“؛ شعار سامسونگ برای رونمایی از پرچمداران جدید خود به زبان فارسی است. شاید کمتر کسی فراموش کند که سامسونگ با عرضۀ فبلت Note 7 و مشکلات ناشی از باتری آن ، چه تجربۀ تلخی را برای طرفداران خود رقم زد. اما حالا سامسونگ با دست پر برگشته است و در صدد جبران کم کاری های گذشتۀ خود است. این غول صنعت تلفن همراه (سامسونگ) که حالا به یک رهبر در خط مقدم بازار تلفن ها تبدیل شده می خواهد با عرضۀ گوشی هوشمند S8+، شکست های گذشته را جبران کند. با ما همراه باشید تا مرور اجمالی بر این پرچمدار جدید سامسونگ یعنی S8+ داشته باشیم.
طراحی
برای مقایسۀ S8+ و انتقال حس در دست گرفتن این گوشی به شما مخاطبین گرامی هیچ راهی بجز مقایسۀ آن با پرچمدار پیشین سامسونگ یعنی S7 Edge نیافتیم. اولین نکته ای که با در دست گرفتن این گوشی به آن پی برده ایم نسبت خمیدگی در قاب جلویی و پشتی گوشی است که می توان آن را یکی از عمده ترین تغییرات اعمال شده نسبت به نسل پیشین دانست، شاسی اصلی گوشی کاملا فلزی است و به باریکترین میزان ممکن نسبت به نسل قبل رسیده است. حتی اگر چشمهایتان را ببندید این گوشی کاملا حس یک گوشی لوکس را به شما القا خواهد کرد.
سامسونگ با حذف دکمۀ فیزیکی هوم و کمتر کردن حاشیه های بالایی و پایینی صفحه نمایش، نمای زیبا تری را برای این گوشی فراهم کرده است. این گوشی بقدری دچار بهبود نسبت به نسل قبلی خود شده است که داشت از یادمان می رفت که برای شما ابعاد فیزیکی آن را بیان کنیم، این گوشی در ابعاد ۱۵۹.۵ x 73.4 x 8.1 mm (6.28 x 2.89 x 0.32 in) ساخته شده است و تنها ۱۷۳ گرم وزن دارد. سامسونگ از تکنولوژی ng Gorilla Glass 5 در این گوشی بهره برده است. همانطور که گفتیم سامسونگ دکمۀ هوم را از جلوی گوشی حذف کرد و این سنسور را به قاب پشتی انتقال داده است همچنین در سمت چپ این گوشی یک دکمۀ فیزیکی تعبیه شده است که کاربرد آن فراخوانی دستیار هوشمند سامسونگ (Bixby) است. اگر کمی به قاب جلویی این گوشی دقت کنید به وضوح می توانید المان های جدید به کار رفته در این گوشی را مشاهده کنید(سنسور اسکن عنبیه). به طور کلی می توان گفت ساسونگ این بار نیز با ترکیبی بی نظیر و بسیار بهتری از فلز و شیشه به سراغ بازارهای تلفن همراه رفته است و بدون شک می توان گفت از بُعد طراحی سامسونگ هارمونی بی نظیر از فلز و شیشه را راهی بازار نموده است که از هر جهت کامل است.
صفحه نمایش
در این مدل از یک صفحه نمایش ۶.۲ اینچی Super AmoLED تمام خازنی بهره می برد این صفحه نمایش در کنار پشتیبانی از ۱۶ میلیون رنگ از رزولوشن ۲۹۶۰*۱۴۴۰ پیکسل پشتیبانی می کند. این صفحه نمایش از تراکم پیکسلی ۵۲۹ Ppi بهره می برد و با اختصاص دادن ۸۴ درصد از بدنه به خود یکی از جذابترین صفحه نمایش های حال حاضر بازار را در اختیار شما قرار می دهد. اگر شما از پرچمداران پیشین سامسونگ استفاده کرده اید، حتما می دانید که سامسونگ از صفحه نمایش های بسیار با کیفیتی در این پرچمداران استفاده می کند و S8+ نیز از این قائده مستثنا نیست، صفحه نمایش بزرگ این گوشی با دریافت تاییدیۀ HDR به کاربران خود اطمینان می دهد که از یک صفحه نمایش عالی با رنگ های روشن تر و واقعی تر به همراه کنتراست بهتر بهره ببرند.
دوربین
این گوشی در قسمت دوربین نیز حرف زیادی نسبت به نسل پیشین خود برای گفتن ندارد، سامسونگ برای دوربین اصلی از یک دوربین ۱۲ مگاپیکسلی و برای دوربین سلفی نیز از یک دوربین ۸ مگاپیکسلی بهره برده است. سامسونگ از سیستم Dual-pixel جهت فوکوس اتوماتیک بهره می برد که می توان گفت همچنان یکی از سریع ترین سیستم های فوکوس اتوماتیک است و این گوشی قادر است با سرعت بسیار زیادی پس از فوکوس تصویر را ثبت کند. از لحاظ سخت افزاری تغییرات خاصی را نمی توان عنوان نمود ولی سامسونگ برای بهبود کیفیت تصاویر دست به بهبود نسبی الگوریتم های نرم افزاری این گوشی زده است که به عنوان مثال می توان به استفاده از الگوریتم Multi Frame Image Processing در این گوشی اشاره کرد که با اندکی بازنگری در الگوریتم HDR+ گوشی های گوگل در این گوشی نیز مورد استفاده قرار گرفته است. به لطف پردازندۀ قدرتمند این گوشی، با هر بار فشردن دکمۀ شاتر ۳ عکس به ثبت می رسد، که در کسری از ثانیه به لطف این پردازندۀ ترکیبی عالی از این رنگ و جزئیات این سه تصویر بعنوان عکس اصلی به شما ارائه می شود.
دوربین ۸ مگاپیکسلی این گوشی از قابلیت اتوفوکوس بهره می برد که در نسل پیشین شاهد آن نبوده ایم. در بخش فیلمبرداری نیز این گوشی توانایی ضبط فیلم ها را با رزولوشن 4K و ۳۰ فریم در ثانیه را برای کاربران خود فراهم می کند. سامسونگ بطور کامل از رزولوشن های دیگر نیز جهت فیلم برداری پشتیبانی می کند و به لطف لرزشگیر پتیکال داخلی دوربین ها، لرزش های ناخواستۀ دست تاثیر چندانی بر روی تصویر برداری شما نخواهد داشت.
کارایی و باتری
هشتمین کهکشانی سامسونگ از یک پردازندۀ ۸ هسته ای ۶۴ بیتی مدل Exynos 9 8895 بهره می برد. این پردازندۀ نهمین سری از پردازند های Exynos ساخت سامسونگ است که از لیتوگرافی ۱۰ نانومتری بهره می برد. باید اذعان کرد وقتی حرف از لیتوگرافی ۱۰ نانومتری می شود باید سر تعظیم به مهندسان و توسعه دهندگان سامسونگ فرود آورد. زیرا در دنیای پردازنده ها و فرمانروایی غولهایی همچون intel سامسونگ بعنوان اولین شرکتی است که از یک پردازندۀ ۱۰ نانومتری بصورت عملیاتی و در ابعاد تجاری استفاده می کند. هر چند شاید با خود بگویید که کوآلکام نیز از این تکنولوژی بهرمند است ولی لازم بذکر است که نقش اساسی در تولید عمدۀ تراشه هایی با لیتوگرافی ۱۰ نانومتری را بخش ساخت تراشۀ شرکت سامسونگ بر عهده دارد.
این پردازنده ۲۷ درصد سریعتر از نسل پیشین خود است و با وجود این رشد کارایی از ۴۰ درصد مصرف انرژی کمتر نیز سود می برد. این پردازندۀ ۸ هسته ای از ۴ هستۀ پرقدرت Mongoose M2 در فرکانس ۲.۳ گیگاهرتز بهمراه ۴ هستۀ Cortex –A53 با فرکانس ۱.۷ گیگاهرتز بهره می برد. عهده دار پردازش های گرافیکی نیز Mali G71-MP20 است که با رشد ۶۰ درصد در کارایی نسبت به نسل پیش مواجه شده است. به جرات می توان گفت هشتمین کهکشانی سامسونگ با استفاده از ۴ گیگابایت حافظۀ رم LPDDR4X در کنار این پردازنده توانایی اجرایی همۀ بازی ها و نرم افزار های سنگین را دارد.
در بخش ذخیره سازی نیز سامسونگ از ۶۴ گیگابایت حافظه بهره می برد که به لطف اسلات های توسعه تعبیه شده در این گوشی می توان از ۲۵۶ گیگابایت حافظۀ دیگر نیز بهره برد. اما سامسونگ برای تامین انرژی این گوشی از یک باتری ۳۵۰۰ میلی آمپری استفاده کرده است. شاید با خود بگویید ممکن است سامسونگ در این بخش ضعیف عمل کرده باشد و همچنان ذهنیت نوت ۷ بر روی قضاوت شما تاثبر گذار باشد ولی به شما اطمینان می دهیم که این گوشی از کوچکترین نقطه ضعفی در این قسمت بهره نمی برد.
این گوشی از شارژ سریع نسخۀ ۲ بهره می برد و در صورت استفاده از آداپتور های فست شارژ می توانید تا ۷۵% گوشی خود را سریعتر از پیش شارژ کنید. S8+ از درگاه USB 3.1 Type C جهت انتقال اطلاعات و شارژ گوشی بهره می برد تا به کاربران خود کامل بودن امکانات را به اثبات برساند.
کلام آخر
سامسونگ پس از شکست نوت ۷ ، بار دیگر با ارائه یک پرچمدار جدید توانست تا حد بسیار زیادی شکست های پیشین را جبران کند. از نظر ما هشتمین کهکشانی سامسونگ پروژه ای مربوط به آینده از سوی سامسونگ بود که برای جبران شکست های پیشین هم اکنون به کار گرفته شده است. Galaxy S8+ چه مربوط به آینده باشد، چه نباشد توانسته باز تعریفی از یک گوشی لوکس با کارایی بسیار بالا را ارائه دهد و عرصۀ رقابت را برای کهنه کارانی همچون Apple بسیار تنگ کند. حال باید نشست و دید که آیا سامسونگ همچنان یک رهبر و لیدر برای بازار تلفن همراه باقی خواهد ماند و هشتمین کهکشانی آن یاران رقابت با پرچمداران بعدی بازار (Iphone 8 +) را خواهد داشت؟
لینک کوتاه: