گلکسی بوک اس

گلکسی بوک اس جدید با تراشه لیک فیلد اینتل رونمایی شد

شرکت کره‌ای سامسونگ به‌تازگی از لپ‌تاپ جدید خود گلکسی بوک اس رونمایی کرد. این لپ‌تاپ اولین لپ‌تاپ دنیاست که از تراشه لیک‌فیلد اینتل استفاده می‌کند و ۹۵۰ گرم وزن دارد. لپ‌تاپ فوق قابل حمل گلکسی بوک اس، مجهز به تراشه‌ اینتل x86 شده است. سال گذشته اطلاعات کمی در رابطه با این لپ‌تاپ منشر شده بود و می‌دانستیم که قرار است از پردازنده‌ اینتل Core i5-L16G7 استفاده ‌کند.

مدل فعلی گلکسی بوک اس دارای پردازنده‌ آرم است و عمر باتری بسیار مناسبی را ارائه می‌دهد (یک روز). مدل گلکسی بوک اس هیچ‌گونه فنِ خنک‌کننده‌ای ندارد، به‌همین دلیل باید از پردازنده‌ای در ساختار ان استفاده شود که گرمای زیادی تولید نکند.

شرکت اینتل در اسفندماه سال ۹۷ به‌صورت رسمی از تراشه‌های خانواده‌ لیک‌فیلد با فناوری تجمیع سه‌بعدی Foveros رونمایی کرد. این فناوری امکان ساخت پکیج‌های SoC کوچک‌تر را فراهم می‌کند تا تولیدکنندگان را قادر سازد پلتفرم‌ها و پی‌سی‌ها را با فرم فاکتوری جدید تولید کنند. اطلاعات منتشر شده نشان می‌دهند در تراشه‌های مجموعه لیک‌فیلد، چیپ‌ها و چیپلت‌ها در یک پکیج واحد به‌صورت لایه‌لایه به یکدیگر وصل خواهند شد و کل مجموعه سطح عملکرد تراشه‌‌ای یکپارچه را ارائه می‌دهد.

نام رسمی «پردازنده‌های سری Core با فناوری Intel Hybrid» برای این دست از تراشه‌های نوظهور اینتل انتخاب شده است. کاربران معنقدند تراشه‌های اینتل در نسل‌های جدید با پیشرفت کمی روبه‌رو می‌شوند از همین روی اینتل تلاش کرده است ازطریق عرضه مجموعه لیک‌فیلد تفاوت‌هایی اساسی در پردازنده‌هایش اعمال کند. اینتل در این تراشه‌ها فناوری‌های جدیدی استفاده کرده است و تلاش می‌کند تا تراشه‌ای با معماری x86 تولید کند. این تراشه‌ها قرار است مخصوص دستگاه‌های فوق قابل‌حمل باشند.

لیک‌فیلد نخستین پردازنده‌‌ هیبریدی ساخته‌شده توسط اینتل محسوب می‌شود. علت استفاده از واژه هیبریدی برای تراشه‌های لیک‌فیلد این است که در این تراشه‌ها روی یک دای، هسته‌های پردازشی اتم (Tremont) و کور (Sunny Cove) دیده می‌شوند. به این نوع استراتژی big.LITTLE  گفته می‌شود. این استراتژی قبلا بارها توسط آرم مورد استفاده قرار گرفته بود و موفقیت‌هایی نیز به‌همراه داشت. توسط این نوع استراتژی، پردازنده‌ها به هسته‌هایی مجهز می‌شوند که قدرت پردازشی بالایی را ارائه داده اما مصرف انرژی کمی دارند، این موضوع درنهایت عمر باتری بهتری را سبب می‌شود.

طراحی لیک‌فیلد باعث می‌شود این تراشه نسبت‌به دیگر تراشه‌هایی که متکی‌بر اتم هستند پربازده‌‌تر باشد. اینتل تصمیم دارد با استفاده از فناوری‌هایی خاص مصرف برق تراشه در زمانی که بیکار است، به چند میلی‌وات کاهش پیدا کند. این قابلیت به دستگاه‌هایی که دارای نمایشگر همیشه‌روشن هستند و یا به‌صورت مداوم به اینترنت متصل هستند کمک شایانی می‌کند.

اینتل با به‌کارگیری فناوری Foveros به دستاوردهایی جدید در حوزه‌ ساخت تراشه‌های لایه‌لایه دست پیدا کرده است. تراشه‌های سری لیک‌فیلد دارای سه لایه هستند که روی هم قرار گرفته‌اند. لایه‌ اول با لیتوگرافی ۱۴ نانومتری ساخته شده و برای درگاه‌های ورودی و خروجی استفاده می‌شود، لایه‌ دوم لیتوگرافی ۱۰ نانومتری دارد و یک چیپلت رایانشی‌ست و CPUها و GPUها را بر روی خود جای داده است. لایه‌ سوم حاوی تراشه‌های DRAM است که به‌عنوان حافظه‌ اصلی سیستم به پردازنده کمک می‌کنند.

تکنیک جانمایی حافظه‌ PoP (پکیج روی پکیج) در این تراشه دیده می‌شود. این ویژگی باعث می‌شود برای ساخت هر لایه از محصول نهایی از نوع خاصی از لیتوگرافی استفاده شود، در نتیجه اینتل می‌تواند برای لایه‌ حاوی CPU از لیتوگرافی ۱۰ نانومتری استفاده کند، و برای لایه‌های دیگر لیتوگرافی ۱۴ نانومتری را مورد استفاده قرار دهد. این ویژگیسایز کلی تراشه را کم می‌کند. اینتل مدعی شده است که تراشه‌های لیک‌فیلد ۱۲ در ۱۲ میلی‌متر هستند و ضخامت آن‌ها  یک میلی‌متر گزارش شده است. این ابعاد تراشه را به‌اندازه یک سکه معمولی می‌کند.

تراشه‌های کوالکام همیشه مورد استقبال شرکت‌های تولیدکننده لپ‌تاپ‌های همیشه روشن هستند. مدل فعلی گلکسی بوک اس از تراشه‌ اسنپدراگون 8cx بهره می‌برد و می‌تواند عمر باتری منحصربه‌فرد ۲۵ ساعته را ارائه دهد. اینتل ازطریق تولید تراشه‌های سری لیک‌فیلد قصد دارد با کوالکام رقابت کند. این شرکت تراشه خود را برای اولین‌بار در لپ‌تاپ جدید سامسونگ استفاده کرده تا  عملکرد آن را بسنجد و میزان استقبال مردم از آن را بررسی کند.

سامسونگ در گلکسی بوک اس جدید نیز از همان بدنه‌ مدل قبلی استفاده کرده است. این یعنی گلکسی بوک اس ۲۰۲۰ نیز نمایشگری ۱۳.۳ اینچی همراه با دو درگاه USB-C دارد. در هر دو لپ‌تاپ باتری ۴۲ وات‌ساعتی وظیف تأمین انرژی قطعات را برعهده دارد، تفاوت این دو مدل حضور پردازنده‌های متفاوت است که قطعا باعث می‌شود عمر باتری آن‌ها نیز با یکدیگر تفاوت داشته باشند. پیش‌بینی می‌شود مدل دارای تراشه اینتل نمایشگری LCD با وضوح 1080p  داشته باشد. مدل مجهز به تراشه‌ اینتل ۱۰ گرم سبک‌تر از مدل قبلی‌ست. مدل پیشین گلکسی بوک اس ۹۶۰ گرم وزن داشت.

لازم به‌ذکر است مدل‌هایی که تراشه لیک‌فیلد دارند، حافظه‌ رم آن‌ها جزئی از تراشه خواهد بود. این موضوع سبب می‌شود تا گلکسی بوک اس جدید فقط با یک کانفیگ دارای ۸ گیگابایت رم به بازار عرضه شود. سامسونگ اعلام کرده است لپ‌تاپ جدیدش ۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایت حافظه‌ فلش eUFS دارد. طبق بررسی‌های صورت گرفته دریافتیم که گلکسی بوک اس نخستین لپ‌تاپی‌ست که از پردازنده‌ x86 اینتل همراه با حافظه‌ فلش eUFS بهره می‌گیرد؛ کاربران درصورت تمایل می‌توانند حافظه‌ ذخیره‌سازی گلکسی بوک اس را ازطریق درگاه میکرو SD ارتقا دهند.

البته تراشه‌های لیک‌فیلد، ضعف‌هایی نیز دارند که از اصلی‌ترین‌های ان می‌توان به عدم برخورداری از مودم اشاره کرد. به همین دلیل سامسونگ مجبور است در لپ‌تاپ جدیدش از یک مودم مستقل ناشناخته‌ به‌نام Cat 16 استفاده کند. بدین ترتیب می‌توان گفت گلکسی بوک اس مدل کوالکام ازلحاظ داشتن تراشه‌های کمتر عملکردی بهتر دارد.

از دیگر تفاوت‌های دو مدل گلکسی بوک اس می‌توان به برخورداری از وای‌فای ۶ برای مدل جدید اشاره کرد؛ مدل قبلی از وای‌فای ۵ پشتیبانی می‌کرد. هردو این مدل‌ها از بلوتوث ۵ استفاده می‌کردند. گفتنی‌ست که مدل جدید لپ‌تاپ سامسونگ وب‌کمی با وضوح 720p دارد و از میکروفونی داخلی بهره می‌برد . همچنین در این مدل اسپیکرهای استریو با برچسب دالبی اتموس استفاده شده است. سامسونگ مدعی شده برای ساخت اسپیکرهای مذکور از متخصصان شرکت AKG کمک گرفته است. در این لپ‌تاپ همچنین حسگر اسکنر اثر انگشت سازگار با فناوری ویندوز هلو به کار برده شده است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا