ویوو ایکس ۵۰ پرو گوشی هوشمند جدید این شرکت چینی است که بهنظر میرسد تمرکز ویژهای بر تصویربرداری داشته و از دوربینی با سیستم لرزشگیر مشابه با گیمبال بهرهمند است.
این اولین بار نیست که ویوو در طراحی گوشیهایش از نکات خلاقانه و جدید استفاده میکند، پیشتر نیز در گوشیهای سری اپکس شاهد برخی ویژگیهای نوآورانه بودیم. اپکس ۲۰۲۰ یک گوشی مفهومی بود که ابتدا قرار بود در گردهمایی MWC 2020 بهصورت رسمی از آن رونمایی شود، اما با لغو این مراسم بهدلیل بیماری کرونا، خبرهای بیشتری از این گوشی منتشر نشد.
ویوو اپکس ۲۰۲۰ نیز از دوربینی بهره میبرد که مکانیسمی شبیه به گیمبال داشته و سیستم لرزشگیری دارد. دوربین اصلی این گوشی از حسگری ۴۸ مگاپیکسلی بهره میبرد. در زمان معرفی این گوشی، اعلام شد که این سیستم لرزشگیر ۲۰۰ درصد از لرزشگیر اپتیکال کاربردیتر است. این نوع حسگر مزیتهایی چون نوردهی طولانیتر در محیطهای کمنور و روانتر شدن ویدئوهای ضبطشده را بههمراه دارد.
از همان ابتدا هم قرار نبود اپکس ۲۰۲۰ به تولید انبوه برسد، این گوشی بهصورت مفهومی و برای کاربرانی خاص طراحی شده بود. حال بهنظرمیرسد شرکت ویوو قصد دارد تا از مکانیسم دوربین آن در محصولی دیگر استفاده کند تا بتواند آن را در اختیار کاربران عادی نیز قرار دهد.
درحالحاضر جزئیات خاصی از این محصول جدید که ویوو X50 Pro نام دارد در دسترس نیست. بهنظر میرسد این گوشی هوشمند یک گوشی میانرده مابین خانواده X30 و گوشی نکس S3 است. در ویدئوهای منتشر شده از این گوشی میبینیم که در پنل پشتی ماژول دوربین بزرگی قرار دارد. یکی از دوربینهای این ماژول، حسگر تلهفوتو پریسکوپیست که بزرگنمایی زیادی را ارائه میدهد. نقش دوربین اصلی این ماژول را حسگری بزرگ بازی میکند که همان قابلیت مشابه با گیمبال مذکور را بهیدک میکشد.
مکانیسم این دوربین بهگونهای خواهد بود که لنز آن روی محور خودش میچرخد. این سیستم چرخشی مربوط به لرزشگیریست. همچنین این دوربین قابلیت تصویربرداری با جزئیات بالا در محیطهای کمنور را دارد.
نوعی سیستم بزرگنمایی پریسکوپی در اپکس ۲۰۲۰ وجود داشت که با لنز متحرکش قابلیت دستیابی به بزرگنمایی اپتیکال ۵ تا ۷.۵ برابری را فراهم میکرد. دوربینهای پریسکوپی که در گوشیهایی نظیر گلکسی اس ۲۰ اولترا استفاده شدهاند، فاصله کانونی ثابتی دارند و از تکنیک درونیابی برای بزرگنمایی دیجیتالی یا هیبریدی ۲ تا ۳ برابری استفاده میکنند.
استفاده از دوربینی با لنز متحرک در X50 Pro تنها یک احتمال است که از تحقق آن مطمئن نیستیم. در ویدئوی منتشر شده میبینیم که زیر دوربین عبارت ۱۳۵-۱۶ میلیمتر حک شده است. این عبارت میتواند به فاصله کانونی ۱۶ تا ۱۳۵ میلیمتری اشاره کند که بهترتیب به لنز فوق عریض و لنز پریسکوپی مربوط میشوند. با این مشخصات احتمال میرود که این دوربین بزرگنمایی اپتیکال ۵ برابری را پشتیبانی خواهد کرد.
شرکت سامسونگ چندی پیش از یک حسگر ۵۰ مگاپیکسلی با نام ایزوسل GN1 رونمایی کرد. این حسگر از فوکوس خودکار دوال پیکسل و فناوری ترکیب پیکسلها بهره برده و پیکسلهایی به اندازه ۱.۲ میکرون خواهد داشت. اخیرا شرکت ویوو پستی در شبکه اجتماعی ویبوی خود منتشر کرده و نسبت به این لنز سامسونگ اظهار نظر کرده است. ویوو از این لنز با عنوان راهکاری برای بهینهسازی تصویربرداری با گوشیهای هوشمند یاد میکند. این امر احتمال استفاده ویوو از این لنز را در محصولاتش بالا میبرد.
سامسونگ مدعی شده است که در این لنز جدید، از یک حسگر بزرگ ۱.۳/۱ اینچ استفاده کرده که نسبت به حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی ساخت همین شرکت، اندازهای بزرگتر دارد. این اندازه بزرگ میتواند ترکیب خوبی را با سیستم لرزشگیر مشابه گیمبال ایجاد کرده و احتمال حضورش در ایکس ۵۰ پرو را تقویت کند.
رسانه اسلش لیکس بهتازگی طرحهایی از یک گوشی هوشمند منتشر کرده است که گفته میشود به ویوو ایکس ۵۰ پرو منتسب هستند. همراه با انتشار این تصاویر اطلاعاتی نیز توسط این رسانه منتشر شده که از جمله آن میتوان به احتمال برخورداری از شبکه 5G در X50 Pro اشاره کرد. همچنین در این تصاویر شاهد طراحی مستطیل شکل X50 Pro همراه با لبههایی تیز هستیم.
از آنجایی که اطلاعات کاملی از این گوشی در دسترس نداریم، حدس و گمانهایی در رابطه با آن زده شدهاند. برای مثال احتمال میرود که این گوشی هوشمند از تراشه اگزینوس ۹۹۰ سامسونگ بهره ببرد. چرا که مدل ضعیفتر قبلی یعنی X30 از تراشه اگزینوس ۹۸۰ در دل خود بهره برده است. البته شایعات دیگری نیز منتشر شدهاند که بهنظر میرسد ویوو قصد دارد طی همکاری با شرکت کوالکام، از تراشه اسنپدراگون ۸۶۵ در گوشی جدید خود استفاده کند. براساس یک قرار از پیش تعیین شده، این گوشی در تاریخ یک ژوئن سال جاری میلادی مصادف با ۱۲ خرداد ۹۹ به بازار چین معرفی خواهد شد. البته لازم بهذکر است باتوجه به اینکه این محصول از سری X است، احتمال میرود که هیچگاه شاهد رونمایی بینالمللی آن نباشیم.
لینک کوتاه: