۷ پیغام خطای شناخته شده مرورگرها

جست‌وجو در فضای اینترنت و مرور ‌سایت‌های مختلف صرف‌نظر از کیفیت و سرعت اتصال اینترنت یا مرورگر مورد استفاده، به برخورد با پیغام‌های خطایی مانند ۴۰۴ و یا ۵۰۲ منتهی می‌شود. مطمئنا از این اعداد نمی‌توان به علت رخ دادن خطا پی برد، مگر اینکه با کدهای خطا و مفهوم آنها آشنا باشید. خوشبختانه کدهای خطا به صورت یک استاندارد درآمده و در مرورگرهای مختلف مفهوم آنها ثابت و یکسان است و با یک‌بار دانستن مفهوم آنها می‌توان در هرکجا و صرف‌نظر از موقعیت به برطرف کردن مشکل به‌وجود آمده یا حداقل یافتن علت خطا پرداخت. در این متن به توضیح مفهوم هفت عدد از مشهورترین پیغام‌های خطای مرورگرها خواهیم پرداخت؛ خطاهایی که مطمئنا تا به امروز بارها و بارها به آنها برخورده‌اید و شاید تنها چاره کار را در راه‌اندازی مجدد مودم خود یا اعتراض به ISP مورد استفاده دانسته‌اید.
پیغام Page Not Found
یکی از مشهورترین پیغام‌های خطای اینترنت با کد ۴۰۴ و پیغام صفحه‌ای پیدا نشد (Page Not Found) است. این پیغام به این معنی است که مرورگر با ‌سایت و سرور میزبان آن ارتباط برقرار کرده اما سرور قادر به یافتن محتوا یا صفحه درخواستی شما نبوده و به همین دلیل با پیغام خطای ۴۰۴ به مرورگر پاسخ داده است. دلایل زیادی ممکن است برای بروز این خطا وجود داشته باشند که از آن جمله می‌توان به لینک اشتباه یا حذف محتوای درخواستی اشاره کرد. خیلی از ‌سایت‌های مشهور برای جلوگیری از خروج کاربران از محیط ‌سایت‌ و مواجهه با صفحه نه‌چندان خوشایند خطای ۴۰۴، صفحه پیغام اختصاصی خود را طراحی کرده و در مواجهه با چنین مشکلاتی با نمایش آن به مرورگر پاسخ می‌دهند.
پیغام خطایBad Gateway) 502)
برخورد با این پیغام خطا چندان معمول نیست، اما هرگاه با آن مواجه شدید بدانید سروری که به‌عنوان گذرگاه میان درخواست شما و سرور پاسخ‌دهنده قرار گرفته پاسخی نامعتبر از سرور مقصد دریافت کرده است. در بیشتر اوقات بروز این مشکل به محیط خارج از رایانه شما و به سرورهای قرارگرفته میان کاربر و سرور پاسخ‌دهنده مرتبط می‌شود و در نتیجه کاری از دست‌تان برای برطرف کردن آن بر نخواهد آمد. در مواردی نیز کوکی‌ها یا کش نامعتبر می‌تواند به بروز خطای ۵۰۲ منجر شود که در این حالت تنها با پاک کردن داده‌های مرورگر و تلاش مجدد برای اتصال به سرور یا سایت می‌توان مشکل را برطرف کرد.
پیغام Service Unavailable) 503)
این پیغام خطا در زمانی نمایش داده می‌شود که فعالیت ‌سایت مدنظرتان با مشکل مواجه شده باشد، اما سرور میزبان آن همچنان به پاسخگویی ادامه دهد. مشخص است که در این حالت نیز برای رفع مشکل اتصال به سرور یا ‌سایت کاری از شما ساخته نیست. اگرچه در موارد معدودی که پیغام به‌صورتService Unavailable – DNS Failure نمایش داده می‌شود، ممکن است منشأ بروز خطا روتر یا DNS انتخابی باشد که می‌توان با راه‌اندازی مجدد روتر یا تغییر DNS این مشکل را برطرف کرد.
پیغام Connection Timed Out
همان‌طور که از معنی پیغام خطا نیز می‌توان حدس زد، نمایش آن به این معنی است که درخواست ارسال‌شده توسط کاربر در زمان مقرر پاسخ داده نشده است. از دلایل بروز این خطا می‌توان به پاسخگویی نامناسب سرور مقصد، به هم‌ریختن تنظیمات روتر یا مشکل در اتصال اینترنت اشاره کرد. از آنجایی که در این پیغام خطا اطلاعات اضافی در مورد علت بروز خطا داده نمی‌شود، برای پی بردن به علت آن به سایت دیگر سر بزنید. اگر ‌سایت‌های دیگر باز شدند خطا از سرور پاسخ‌دهنده نشأت گرفته و در غیر این‌صورت مشکل از مودم و یا اتصال اینترنت خواهد بود.
پیغام Unable to Connect
این خطا در صورتی رخ می‌دهد که مرورگرتان قادر به رسیدگی به درخواست شما به‌دلیل بروز مشکل در ‌سایت یا سرور مقصد نباشد. بر هم خوردن تنظیمات دیواره آتشین (فایروال) یا پروکسی نیز می‌تواند به جلوگیری از دسترسی مرورگر به سایت مدنظر منجر شود. در این صورت می‌توان با غیرفعال کردن دیواره آتشین (فایروال) یا تغییر تنظیمات پروکسی به حل مشکل پرداخت. همچنین برای اطمینان از خرابی یا سلامت یک ‌سایت بهتر است از سرویس‌هایی مانند IS UP استفاده کنید. علت بروز خطای Server Not Found نیز شبیه به خطای Unable to Connect است، با این تفاوت که ‌سایت یا سرور مدنظر شما اصلا وجود ندارد.
اخطار در مواجه با آدرس‌های خطرناک و مضر
نمایش اخطار در زمان مواجهه با ‌سایت‌های مشکوک یا مضر یکی از بهترین بخش‌های تازه اضافه‌شده به مرورگرهای مدرن به‌شمار می‌آید. از دلایل نمایش این پیغام خطا می‌توان به جعلی بودن ‌سایت و جایگزینی آن با ‌سایت اصلی اشاره کرد؛ روشی که هکرها از آن برای به‌دست آوردن کلمه‌های عبور کاربران استفاده می‌کنند. همچنین در صورتی که ‌سایت مدنظر در لیست سیاه سایت‌های مرورگر قرار گرفته باشد، مراجعه به آن با نمایش پیغام خطای مذکور همراه خواهد بود.
پیغام‌ خطای تایید اعتبار ‌سایت
این نوع پیغام‌ خطا که در محتوای آن کلمه Certificate وجود دارد، زمانی نمایش داده می‌شود که مرورگرتان قادر به تایید مالک واقعی سایت با استفاده از SSL نباشد. در زمان برخورد با این نوع خطا توصیه می‌شود به‌سرعت از سایت مدنظر خود خارج شوید؛ چراکه ممکن است مراجعه به آن با به خطر افتادن حریم خصوصی شما همراه باشد. البته ممکن است این پیغام خطا به‌دلیل استفاده ‌سایت از گواهینامه‌های اشتراکی SSL و یا گواهینامه‌های اختصاصی ‌سایت نیز ناشی شود، در نتیجه اگر به شکل ۱۰۰ درصد به ‌سایت مدنظر خود اطمینان دارید می‌توانید با خیال آسوده از کنار این پیغام خطا عبور کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا