تولید دماسنج نازکتر از مو

بیان کریمی پژوهشگر ایرانی است که در یکی از دانشگاه های هلند موفق به ساخت  یک گرماسنج کوانتومی متفاوت شده است.

او درباره ابداع توضیح داده که این زمینه از لحاظ نظری تایید شده و هم اکنون آزمایش‌های مهم در حال انجام هستند.حالت‌های کوانتومی مانند آنهایی که در کیوبیت‌ها که قدرت رایانه‌های کوانتومی را تامین می‌کنند، وجود دارند، با دنیای اطراف خود ارتباط برقرار می‌کنند و این تعامل‌ها همان چیزی است که ترمودینامیک کوانتومی با آن سروکار دارد.

طبق گفته این محقق ایرانی، اندازه‌گیری این سیستم‌ها نیاز به تشخیص تغییرات انرژی دارد که آن قدر کوچک هستند که تشخیص آنها از نوسانات پس‌زمینه دشوار است. مشکل دیگر این است که حالت‌های کوانتومی می‌توانند پس از اندازه‌گیری تغییر کنند. بنابراین محققان مجبور بودند دماسنجی بسازند که بتواند بدون دخالت در هیچ یک از حالت‌های کوانتومی که قصد سنجش آنها را دارند، تغییرات بسیار ناچیز را اندازه بگیرد.

براساس اعلام کریمی، دستگاه ابداعی وی یک گرماسنج است که گرما را در یک سیستم اندازه‌گیری می‌کند. این دستگاه از یک نوار مسی حدود هزار بار نازک‌تر از موی انسان استفاده می‌کند.

او می‌گوید: شناساگر ما تابش را از حالت‌های کوانتومی جذب می‌کند و انتظار می‌رود میزان انرژی آنها و چگونگی تعامل آنها با محیط اطراف را تشخیص دهد. یک حد نظری در مورد میزان دقیق بودن یک گرماسنج وجود دارد و دستگاه ما اکنون به آن حد رسیده است.

گفتنی است دماسنج ابداعی کریمی در بالاترین سطح ممکن عمل می‌کند و بهترین نمونه از شناساگر کوانتومی در جهان است.

این نخستین بار نیست که یک محقق ایرانی در دانشگاه های مشهور دنیا موفق به ابداع خارق العاده شده است. محققان و نخبگان ایرانی نه تنها در ایران با وجود امکانات کم موفق به ثبت اختراعات فوق العاده می شوند بلکه در آزمایشگاه های بزرگ دنیا نیز از همتایان خارجی خود پیشی می گیرند و بیان کریمی هم یکی از این نخبگان نام آور ایرانی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا