فشارهای آمریکا روی هواوی همچنان ادامه دارد و این بار صحبت از احتمال کاهش همکاری مدیاتک با هواوی دارد.
چندماه پیش بود که تحریمهای آمریکا علیه هواوی تمدید شد و بهنظر میرسد که قرار نیست پایانی برای این جنگ تجاری وجود داشته باشد. مدتی میشود که ایالات متحده آمریکا، شرکت چینی هواوی را تحریم کرده و روزبهروز بر فشاری که به شرکتهای قطعهسازی میآورد تا ارتباط خود را با هواوی قطع کنند، میافزاید.
تحریم هواوی ابتدا با عدم سرویسدهی شرکت خدمات موبایلی گوگل به این تولیدکننده گوشی همراه آغاز شد. موضوعی که سبب شد تا هواوی بهجای استفاده از خدمات موبایلی گوگل، از خدمات موبایلی اختصاصی خود با نام HMS برای محصولات جدیدش بهره گیرد. مدتی بعد شرکتهایی چون TSMC نیز از فروش قطعات به هواوی منع شدند به همین دلیل دیگر گوشیهای مجهز به پردازندههای TSMC توسط هواوی تولید نمیشوند. بعد از قطع همکاری این شرکت با هواوی، شرکت چینی تصمیم گرفت تا فعالیت خود را با شرکت SMIC ادامه دهد و این شرکت را جایگزین TSMC کرد.
حالا خبرهای جدیدی بهگوش میرسند که بهنظر میرسد اینبار نوبت به شرکت مدیاتک رسیده است. چندیپیش نیز خبری مبنیبر پر بودن انبارهای هواوی از قطعات موردنیازش بهگوش رسید اما با اینحال موجودی انبار تا دوسال بیشتر کفاف نیاز هواوی را نمیدهد و این شرکت در تکاپوی آن است که راهحلی برای این تحریم پیدا کند تا صنعت تولید موبایلش به بنبست نخورد. تلاشهای مهندسان این شرکت چینی بینتیجه نبوده و بهتازگی محققان آن موفق شدند تا یک گام به تولید پردازندههای ۵ نانومتری نزدیک شوند.
مدیاتک از جمله شرکتهاییست که سفارشات زیادی از سوی هواوی دریافت میکند. درحالحاضر تمامی تولیدات گوشیهای هوشمند 5G هواوی به مدیاتک وابسته است؛ اما اینطور که بهنظر میرسد، دولت ایالات متحده آمریکا توانسته است تا شرکت تایوانی مدیاتک را متقاعد کند که همکاری خود را با هواوی کاهش دهد.
طبق گزارشی که توسط Gizmochina به نقل از CSLA منتشر شد، بهنظر میرسد آمریکا قصد دارد تا با جلوگیری از تأمین قطعات مورد نیاز هواوی، در کار این شرکت اختلال ایجاد کند و نگذارد که تولیداتش را بدون دردسر به بازارهای مختلف روانه کند. در این میان، کوالکام شرکتیست که درحال مذاکره با دولت آمریکاست تا بتواند مجوز لازم برای تأمین قطعات هواوی را بدست آورد. اینطور که از اخبار برمیآید، این شرکت در چند روز آینده به این مجوز دسترسی پیدا خواهد کرد.
البته صحت چنین اخباری هنوز مشخص نیست؛ زیرا مدیاتک اصل خبر را رد کرده و باید ببینیم که آیا وظیفه تأمین قطعات هواوی به کوالکام واگذار خواهد شد یا خیر. تغییر روند تمامی این معضلات به تصمیمات دولت آمریکا بستگی دارد. درحالحاضر هنوز مشخص نیست که سرانجام این جنگ تجاری به کجا ختم خواهد شد و باید صبر کنیم تا در روزهای آینده ببینیم چه شرکتهایی همکاری خود را با هواوی قطع خواهند کرد.
لینک کوتاه: