گوگل

گوگل به ردیابی کاربران حتی در حالت ناشناس متهم شده است

گوگل با یک پرونده‌ی شکایت جمعی مواجه خواهد بود که مدعی است این شرکت کاربران را حتی در حالت ناشناس (Incognito) هم ردیابی می‌کند.

به گزارش بلومبرگ، یک قاضی در کالیفرنیا در روز جمعه حکم داده است که گوگل باید با شکایتی جمعی با ادعای اینکه این شرکت اقدام به ردیابی کاربران حتی در حالت ناشناس می‌کند روبه‌رو شود.

سه کاربر در ژوئن گذشته از گوگل شکایت کردند و مدعی شدند که این شرکت یک «کسب‌وکار ردیابی دادهای فراگیر» دارد و حتی وقتی کاربران اقداماتی جهت حفظ حریم خصوصی خود انجام می‌دهند، مثلاً از حالت ناشناس در مرورگرها استفاده می‌کنند، آن‌ها را همچنان مورد ردیابی قرار می‌دهد. در این شکایت جمعی مبلغ حداقل ۵ میلیارد دلار تقاضا شده است.

گوگل همواره در تلاش بوده است تا این پرونده را کنار بزند ولی قاضی دادگاه‌ ناحیه‌ای ایالات متحده‌ی آمریکا یعنی «لوسی کوه» (Lucy Koh) در حکم خود نوشته است که این شرکت «به کاربران اطلاع نداده که گوگل در جمع‌آوری داده‌های ادعا شده نقش دارد درحالی که کاربر در حالت خصوصی است».

گوگل در پرونده‌ی خود شفاف‌سازی کرده است که «حالت ناشناس به معنای «غیر قابل مشاهده» نیست و فعالیت کاربر طی آن نشست ممکن است برای وب‌سایت‌هایی که مشاهده می‌کنند و هرگونه سرویس تجزیه و تحلیل یا تبلیغات ترد پارتی که این وب‌سایت‌ها استفاده می‌کنند، قابل مشاهده باشد».

سخن‌گوی گوگل «خوزه کاستانیدا» (José Castañeda) طی ایمیلی به The Verge اعلام کرده است که این شرکت اتهامات وارد شده را رد می‌کند و از خود دفاع خواهد کرد. وی همچنین افزوده است که حالت ناشناس مرورگر کروم این امکان را فراهم می‌آورد تا کاربر بدون اینکه فعالیت‌هایش در مرورگر یا دستگاهش ذخیره شود، به وب‌گردی بپردازد.

همان‌طور که هر وقت زبانه‌ی جدیدی در حالت ناشناس باز می‌کنید بیان می‌کنیم، امکان دارد وب‌سایت‌ها قادر به جمع‌آوری اطلاعات از فعالیت‌های شما طی آن نشست باشند.

گوگل اوایل امسال اعلام کرد که کوکی‌های ترد پارتی را به مرور زمان کنار می‌گذارد و روش‌هایی را به کار خواهد برد که طی آن داده‌ها نه به‌صورت فردی بلکه به‌صورت جمعی و گروهی جمع‌آوری خواهند شد تا باعث آشکار شدن حریم خصوصی کاربران نشود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا