ناسا

اولین پرواز آزمایشی بالگرد «نبوغ» ناسا به تعویق افتاده است

ناسا به دنبال مشکلاتی جزئی که اخیراً به وجود آمده، اولین پرواز آزمایشی بالگرد «نبوغ» (Ingenuity) را کمی به تعویق انداخته است.

مهندسان ناسا پس از مواجه شدن با نقصی جزئی تصمیم گرفته‌اند که اولین پرواز بالگرد «نبوغ» در مریخ را تا حداقل ۱۴ آپریل (۲۵ فروردین) به تعویق بیندازند. بالگرد در حال حاضر سالم است ولی مهندسان به زمانی اضافی نیاز دارند تا برخی از داده‌های غیرمنتظره را مورد بررسی قرار دهند.

«نبوغ»، بالگرد کوچک ۴ پوندی‌ای است که در ۱۸ فوریه‌ی ۲۰۲۱ (۳۰ بهمن ۱۳۹۹) همراه با مریخ‌نورد «استقامت» (Perseverance) ناسا وارد مریخ شد و در ابتدا قرار بود یکشنبه شب اولین پرواز آزمایشی آن صورت بگیرد و انتظار می‌رفت که اولین داده‌ها از موفقیت یا عدم موفقیت پرواز صبح دوشنبه در دسترس قرار بگیرد.

داده‌های آزمایش چرخانه‌ی پرسرعت که روز جمعه صورت گرفت، نشان می‌دهد که این آزمایش به‌خاطر اتمام زمان زمان‌سنج مراقب (Watchdog Timer) زودتر به پایان رسیده است. این اتفاق زمانی رخ داد که بالگرد نبوغ از قبل از پرواز به حالت پرواز تغییر حالت می‌داد.

زمان‌سنج مراقب بالگرد نبوغ، فناوری‌ای نرم‌افزاری است که توالی آزمایش بالگرد را زیر نظر می‌گیرد و در هر صورت مشاهده‌ی هرگونه فعالیت غیرعادی به مهندس مربوطه مشکل را گزارش می‌کند. ناسا طی مطلبی در این باره چنین بیان داشته است:

با ادامه ندادن فعالیت در صورت رویت هرگونه مشکلی، این به سیستم کمک می‌کند همچنان ایمن باقی بماند.

ناسا روی این نکته تاکید کرده که بالگرد نبوغ سالم است و ارتباط آن با مهندسانِ «آزمایشگاه پیش‌رانش جت» (Jet Propulsion Laboratory) در کالیفرنیا برقرار است.

بالگرد نبوغ در ۴ آپریل (۱۵ فروردین) توسط مریخ‌نورد استقامت روی سطح مریخ مستقر شد و آغازی شد بر دوره‌ای ۳۱ روزه که ۵ آزمایش برای آن برنامه‌ریزی شده است. این بالگرد برای اولین پرواز خود ۱۰ فوت بالاتر از سطح مریخ خواهد رفت و به مدت حدود ۳۰ ثانیه شناور خواهد ماند تا اولین پرواز در سیاره‌ای دیگر به‌جز زمین را رقم بزند که اتفاقی تاریخی خواهد بود. با توجه به عملکرد اولین آزمایش، بالگرد نبوغ در آزمایش‌های بعدی به ارتفاعات بالاتری صعود خواهد کرد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا