مراقب پیامکهای جعلی فیشینگ باشید

مراقب پیامک های جعلی فیشینگ سامانه ثنا باشید

مدتی است که کلاهبرداری با پیامک های جعلی مرتبط با فیشینگ در سامانه ثنا برای بسیاری از شهروندان دردسرساز شده است.

به گزارش سیارنیوز، چندی است که کلاهبرداران با ارسال پیامکی حاوی یک آدرس اینترنتی جعلی (فیشینگ) فرد قربانی را به جهت واریز کارمزد و مشاهده متن ابلاغیه به آدرس اینترنتی جعلی هدایت می کند و در نهایت پس از ورود به آدرس درج شده در پیامک و وارد کردن مشخصات کارت بانکی، حساب قربانیان را خالی می کنند.

بنا به توصیه پلیس فتا، چنانچه شهروندان پیام‌ هایی تحت عنوان سامانه ثنا دریافت کردند که حاوی لینک پرداخت بود، آگاه باشند که در معرض کلاهبرداری قرار گرفته‌اند و به هیچ وجه روی لینک مربوطه کلیک نکنند.

در این روش از کلاهبرداری فرد کلاهبردار با جعل آدرس اینترنتی سامانه ثنا (سامانه ثبت نام الکترونیک قضایی) پیامکی با محتوا‌هایی نظیر ابلاغیه، ثبت شکایت در سامانه و… که در نهایت به یک لینک پرداخت برخط منتهی می‌شود برای شهروندان ارسال می‌کنند و از آنجایی که برخی از شهروندان از این سامانه‌ها و نحوه فعالیت آن‌ها آگاهی ندارند و مبلغ عنوان شده نیز بسیار ناچیز است روی لینک کلیک کرده و اقدام به عملیات پرداخت وجه می‌کنند.

لینک معرفی شده در این پیامک های جعلی حاوی یک بدافزار است و مجرمین اینترنتی با این شگرد مجرمانه، اطلاعات کارت بانکی متقاضیان را به سرقت برده و نسبت به برداشت غیرمجاز از حساب بانکی آن‌ها اقدام می‌کنند.

هشدار پلیس فتا برای پیامک های جعلی فیشینگ

پلیس فتا ضمن هشدار به شهروندان اعلام کرده است:

شهروندان با مشاهده پیامک در خصوص سامانه ثنا و ثبت نام در آن باید این ۳ مورد را در نظر داشته باشند:

  • پیامک اصلی سامانه ثنا، فاقد لینک است.
  • به هیچ وجه برای مشاهده ابلاغ قضایی،نیاز به واریز وجه نیست.
  • ابلاغ الکترونیک برای کسانی ارسال می‌شود که پیش از آن در سامانه ثنا ثبت نام کرده‌اند.

فیشینگ با عنوان ابلاغ الکترونیک قضایی

بر اساس این گزارش به دلیل روال یافتن خدمات الکترونیکی در بسیاری از موارد اداری در کشور و استقبال مردم خدمات الکترونیکی متاسفانه افراد سودجو مانند همیشه دست به کار شده و با شیوه های مختلف اقدام به کلاهبرداری می‌کنند.

کلاهبرداران با درج لینک جعلی با عنوان ابلاغیه الکترونیک قضایی، قربانی را بسوی سایت‌های فیشینگ هدایت کرده و از این طریق به تمامی اطلاعات حساب بانکی آنان دسترسی پیدا می کنند.

از طرفی کاربران یا از روی حس کنجکاوی یا ترس از احضاریه در دادگاه به سرعت لینک ارسالی را کلیک کرده و قربانی می شوند.

جالب اینکه بیشترین قربانی‌های این پیامک‌های جعلی با محتوای پیامک احضاریه به دادگاه و شکایت از افراد بوده و این شگرد به دلیل ایجاد واهمه در فرد، سریعا منجر به دسترسی کلاهبرداران به اطلاعات حساب اشخاص شده است.

اما مردم باید بدانند که قوه قضائیه سامانه رسمی برای ارسال ابلاغیه‌های الکترونیکی خود را دارد و شهروندان باید در این سامانه نسبت به ثبت نام اقدام و کد کاربری و رمز عبور را دریافت کنند.

پلیس فتا با هشدار به مردم در این حوزه اعلام کرده است: هموطنان به هر پیامکی که با عنوان ابلاغیه الکترونیکی سامانه ثنا و با سرشماره های شخصی ارسال می شود اعتناء نکرده و همچنین از دانلود اپلیکیشن های ناشناس از منبع غیر معتبر خوداری کرده و اقدام به بروزرسانی تنظیمات امنیتی گوشی و یا سیستم رایانه ای خود کنند.

پیامک ارسالی از سوی قوه قضاییه فاقد لینک است و چنانچه افراد پیام‌هایی تحت نام ثنا (سامانه ثبت نام الکترونیک قضایی) دریافت کردند که در آنها پرداخت مبلغی، هرچند کم درخواست شده بود، آگاه باشند که تمامی آنها جعلی است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to save temporary file for atomic writing. in /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:34 Stack trace: #0 /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(658): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/home/zimanew1/...', '<?php exit('Acc...') #1 [internal function]: wfWAFStorageFile->saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /home/zimanew1/public_html/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 34