به نظر میرسد که مسئلهی کمبود جهانی تراشه همچنان چالشی بزرگ به حساب میآید که حداقل تا یک یا دو سال دیگر پابرجا خواهد بود.
به گفتهی «پت گلسینگر» (Pat Gelsinger)، مدیر عامل اینتل در گزارش این شرکت برای سهماههی سوم سال جاری، کمبود جهانی تراشه حداقل تا ۲۰۲۳ ادامه پیدا خواهد کرد.
گلسینگر طی مصاحبهای با CNBC چنین بیان داشته است:
در حال حاضر در بدترین شرایط قرار داریم؛ در هر سهماههی سال آینده به تدریج بهتر خواهیم شد ولی تا ۲۰۲۳ تعادل میان عرضه و تقاضا را نخواهیم داشت.
رقیب اینتل یعنی AMD چشمانداز خوشبینانهتری دارد و مدیر عامل آن یعنی «دکتر لیزا سو» (Dr. Lisa Su) طی Code Conference 2021 اظهار داشته است که درحالی که عرضه تا آیندهی نزدیک همچنان محدود خواهد بود، با افزایش ظرفیت تولید «در سال ۲۰۲۲ بهتر خواهد شد».
سال آینده وضعیت بهتر میشود، نه فوراً ولی با روی کار آمدن کارخانههای بیشتر به تدریج بهتر خواهد شد.
از طرفی دیگر، انویدیا مشکلات در عرضهی کارتهای گرافیک خود برای بخش عمدهی سال ۲۰۲۲ را پیشبینی میکند.
چشمانداز نسبتاً منفی اینتل از جایی نشات میگیرد که این شرکت اخیراً از افت ۲ درصدی درآمد Client Computing Group که تراشههای لپتاپها و رایانههای دسکتاپ آن را تولید میکند، خبر داده بود. همچنین فروش نوتبوکها افتی ۵ درصدی را به خود دیده است که اینتل «محدودیتهای اکوسیستم نوتبوکها» را جزو دلایل آن دانسته است؛ شرکتهای تولیدکنندهی لپتاپ با کمبود قطعات مواجه هستند و این الگویی است که در سایر گزارشات مشاهده کردهایم و تحلیلگران پیشتر کمبود قطعات را عامل اصلی کاهش سرعت فروش لپتاپها برشمردهاند.
کسب و کار پردازندهها در حال حاضر با فشار زیادی مواجه است و کمبود جهانی تراشه برای تولید رایانههای شخصی، کنسولهای بازی، خودروها و سایر محصولات چالشی بزرگ را به وجود آورده و کند شدن رشد بازار این محصولات را به دنبال داشته است. این درحالی است که سامسونگ اخیراً از تعویق عرضهی تراشههای نسل جدید خود تا سال ۲۰۲۲ خبر داد و رقیب اصلی سامسونگ یعنی «شرکت صنایع نیمهرسانای تایوان» (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company یا به اختصار TSMC) در ماه آگوست از تاخیر در عرضهی فناوری مشابه خبر داد.
لینک کوتاه: