«خانه رمزارز ایران» به دلیل رعایت نکردن الزامات قانونی به دستور دادسرا جرائم اقتصادی و به دست پلیس امنیت اقتصادی و پلیس فتا پلمب شد.
به گزارش کمیته خودتنظیمگری انجمن بلاکچین ایران، هفته گذشته یک مرکز خرید و فروش ارز دیجیتال که به صورت غیرقانونی فعالیت میکرد، توسط پلیس امنیت اقتصادی پلمب شد.
مرکز موسوم به خانه رمزارز ایران واقع در مجتمع تجارت جهانی فردوسی، به دستور دادسرا جرائم اقتصادی و توسط پلیس امنیت اقتصادی و پلیس فتا پلمب شد. این اقدام در حالی صورت گرفت که به نظر میرسد خانه رمزارز ایران بدون رعایت الزامات قانونی اقدام به خرید و فروش رمزارز با سکه، ارز و طلا میکرده است. از جمله تخلفهای این مرکز، نبود بستر خرید و فروش اختصاصی، نبود سیستم احراز هویت و حسابداری استاندارد ذکر شده است.
طبق اعلام کمیته خودتنظیمگری، کسب و کارهایی که چنین ریسکهایی را با خود به همراه دارند، به دلیل رعایت نکردن اصول پایهای و الزامات قانونی و مالی، میتوانند تبدیل به مخاطرات جدی و منابعی برای ایجاد مشکلات گسترده برای سرمایهگذاران و حتی اقتصاد کشور شوندو تداعی کننده پروندههای کثیرالشاکی و پروژههای پانزی باشد که پیشتر باعث بروز مشکلات بسیاری برای سرمایهگذاران شده است.
اکنون طبق مصوبات داخلی و پیگیری نهادهای نظارتی و امنیتی، ساماندهی کسب و کارهای رمزارز در غالب طرحی بنام خودتنظیمگری در دستور و اجرا قرار گرفته است و بسیاری از کسب و کارهای قانونمند در چارچوب این طرح در حال فعالیت هستند و توسط تشکلهای مرتبط با این حوزه از جمله انجمن بلاکچین ایران قبلا اطلاعرسانی و دعوت به حضور کسب و کارهای رمزارز در این چارچوب شده است.
بررسی کمیته خودتنظیمگری نشان میدهد: برخی کسب و کارها با فعالیتهای غیرقانونی و نبود شفافیت، نه تنها سرمایهگذاران را به خطر میاندازند بلکه اعتماد عمومی به بازارهای مالی و کسب و کارهای مرتبط با رمزارزها را نیز تحت تأثیر قرار میدهند. پروندههای مشابه خصوصا در حوزه رمزارز در گذشته نشان دادهاند که عدم رعایت این الزامات چگونه میتواند به بروز مشکلات جدی منجر شود و سرمایهگذاران بسیاری را به دام انداخته و دچار زیانهای بزرگ کند.
این کمیته اعلام کردهاست: کاربران میتوانند با استعلام کسب و کارهای مطمئن و قاعدهمندی که عضو ساختار خود تنظیمگری هستند از طریق تشکلهای مرتبط (انجمن بلاکچین فینتک و نصر) از سرمایهگذاری و یا فعالیت اقتصادی پرریسک در مجموعههایی که بدون رعایت چارچوبهای استاندارد و امن در حال انجام فعالیت به اصطلاح پر ریسک و زیرزمینی میباشند اجتناب نمایند.
اقداماتی از این قبیل توسط سیستم نظارتی میتواند از ایجاد کلاهبرداریهای پانزی جدید جلوگیری کرده و به بازگرداندن اعتماد عمومی کمک کند. با این اقدامات، علاوه بر حفاظت از سرمایهگذاران، میتوان از بروز موارد مشابه در آینده جلوگیری کرد و بستری امنتر و شفافتر برای فعالیتهای مرتبط با رمزارزها فراهم آورد. این رویکرد نظارتی و حفاظتی نه تنها به حفظ سلامت بازار مالی کمک میکند بلکه به ترویج فرهنگ رعایت قوانین و الزامات مالی در کسب و کارهای نوین نیز کمک خواهد کرد.
لینک کوتاه: