پاسخ‌های فرزین درباره زنجانی، نقدینگی، اوراق ارزی و وام ازدواج

رئیس کل بانک مرکزی در یک نشست خبری به سوالات مختلفی درباره تسویه حساب با بابک زنجانی، کنترل نقدینگی، بازگشت منابع اوراق ارزی، تسهیلات ازدواج و تمهیدات جدید ارزی برای صادرات کشاورزی پاسخ داد. او همچنین از تدوین اساسنامه بانک‌های تخصصی خبر داد.

محمدرضا فرزین، رئیس‌کل بانک مرکزی، در پاسخ به سوالی درباره وضعیت نیکل‌های متعلق به بابک زنجانی اعلام کرد: «در حال حاضر این نیکل‌ها در گمرک نیستند و در خزانه بانک مرکزی نگهداری می‌شوند. طبق توافق، زنجانی باید شخصاً اقدام به فروش این نیکل‌ها کرده و بدهی خود به بانک مرکزی را تسویه کند؛ این توافق همچنان پابرجاست.» وی افزود: «بانک مرکزی درباره ارزش نیکل‌ها ورود نکرده و صرفاً از ایشان خواسته‌ایم پس از فروش، طلب بانک را پرداخت کند. هر مبلغی که دریافت شود به قاضی پرونده اطلاع داده خواهد شد.» او همچنین تأکید کرد که بانک مرکزی هیچ رمزارزی از بابک زنجانی دریافت نکرده است.

در بخش دیگری از این نشست، دکتر فرزین درباره هدف‌گذاری نقدینگی در سال جاری گفت: «سال گذشته رشد نقدینگی ۲۹.۱ درصد بود که کمی از هدف ۲۵ درصدی فاصله گرفت. امسال نیز هدفگذاری روی کانال ۲۵ درصد است و با تنوع‌بخشی به ابزارهای کنترل نقدینگی، از ابتدای سال برای مهار آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم.»

وی درباره شیوه‌های تأمین مالی جدید اظهار داشت: «حساب جهش تولید به‌صورت آزمایشی در بانک ملی راه‌اندازی شده که در تأمین مالی سریع صنایع کوچک مؤثر خواهد بود. همچنین ۳۵۰ هزار میلیارد تومان اوراق برای تأمین مالی فروش خواهد رفت تا در کنار تأمین مالی، نقدینگی نیز کنترل شود.»

رئیس‌کل بانک مرکزی در پاسخ به پرسشی درباره اوراق مرابحه ارزی تأکید کرد: «هیچ مشکلی برای بازپرداخت اصل و سود این اوراق به دلیل تحریم‌ها وجود ندارد. تجربه نشان داده که منابع به‌موقع برگشت داده شده و فروش اوراق با نرخ سود ۶ درصدی در ۴۸ ساعت این اعتماد را اثبات می‌کند.»

در بخش دیگری از سخنانش، دکتر فرزین به صف طولانی متقاضیان وام ازدواج اشاره کرد و گفت: «سال گذشته ۲۵۰ همت تسهیلات ازدواج پرداخت شد که بیش از پیش‌بینی مجلس بود. امسال نیز پرداخت‌ها در همین حدود خواهد بود. در حال رایزنی با مجلس هستیم تا استفاده از کارت رفاهی متصل به اوراق گام برای جهیزیه نیز به‌عنوان گزینه‌ای مکمل در کنار وام نقدی ارائه شود.»

وی همچنین از طراحی امتیاز صادراتی برای صادرکنندگان محصولات کشاورزی خبر داد و گفت: «اکنون ارز حاصل از صادرات این محصولات در بازار جدا از ارز پتروشیمی‌ها عرضه می‌شود تا فرآیند فروش آسان‌تر گردد.»

در پایان، فرزین به تکلیف برنامه هفتم برای تخصصی شدن بانک‌ها اشاره کرد و گفت: «در حال تدوین اساسنامه بانک‌های تخصصی هستیم. طبق این برنامه، هر بانک صرفاً در حوزه تخصصی خود مجاز به فعالیت خواهد بود.»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا