نمایشگاه اینوتکس ۱۴۰۴؛ چینووا و گام‌های اولیه در مسیر توسعه

چینووا، استارتاپ استودیویی که تمرکز اصلی خود را بر حل چالش‌های داخلی کشور با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین همچون هوش مصنوعی و بلاکچین گذاشته، با چهار استارتاپ فعال خود در نمایشگاه اینوتکس ۱۴۰۴ حضور یافت. این مجموعه با هدف تبدیل مسائل واقعی به راه‌حل‌های فناورانه، در تلاش است فاصله بین ظرفیت‌های فناورانه و نیازهای اقتصادی کشور را پر کند.

احسان نوری، مدیرعامل چینووا، ضمن تشریح مأموریت و چشم‌انداز این استارتاپ استودیو، به موانع ریشه‌دار در مسیر نوآوری در ایران اشاره کرد. به گفته او، چینووا به‌دنبال کاربردی‌سازی فناوری‌های نوین، برای حل مشکلات واقعی در صنایعی مانند بانک‌داری، مخابرات، تأمین مالی و پرداخت، سلامت و… است.

چهار استارتاپ، چهار راهکار برای چالش‌های واقعی

چینووا با چهار استارتاپ در اینوتکس شرکت کرد که هر یک بر یک مسئله خاص متمرکز هستند:

مومنت اسپورت: در حوزه هواداری ورزشی فعالیت می‌کند و با استفاده از فناوری NFT بستری فراهم کرده تا هواداران با باشگاه‌ها و بازیکنان تعامل مستقیم داشته باشند. تمرکز مومنت بر تجربه‌ای کاربرپسند از جنس وب ۲ است تا مخاطبان بدون پیچیدگی‌های فنی، وارد دنیای دارایی‌های دیجیتال شوند.

نواپی: در حوزه پرداخت رمزارزی فعالیت دارد و توانسته بیش از ۱۰۰ پذیرنده را به سیستم خود متصل کند. با وجود چالش‌های قانونی، این استارتاپ زیرساختی برای تسویه‌حساب‌های روزمره با ارزهای دیجیتال فراهم کرده و در حال توسعه قابلیت‌هایی برای پذیرش رمزارز در فروشگاه‌های فیزیکی است.

ایندیفای: راهکاری برای تأمین مالی زنجیره تأمین است که با تمرکز بر بازار B2B، همکاری‌هایی با نهادهای اقتصادی شکل داده. هدف اصلی آن، کاهش گلوگاه‌های مالی تولید و توزیع است.

پلاریوم: زیرساخت بلاکچینی چینوواست که به کسب‌وکارها کمک می‌کند بدون نیاز به توسعه فنی پیچیده، از قابلیت‌های بلاکچین استفاده کنند. این خدمات تاکنون در کسب و کارهایی مانند مومنت و صرافی‌های رمزارزی به‌کار گرفته شده است.

از ایران تا منطقه؛ استراتژی مرحله‌ای چینووا

به گفته نوری، اولویت فعلی چینووا تمرکز بر حل مسائل داخلی است. بسیاری از صنایع کشور هنوز به سطحی از بلوغ نرسیده‌اند که بتوانند مسائل خود را به استارتاپ‌ها ارجاع دهند. چینووا در تلاش است ضمن فرهنگ‌سازی، مدل استارتاپ استودیو را در فضای فناوری ایران جا بیندازد. برخلاف شتاب‌دهنده‌ها که به رشد استارتاپ‌های آماده کمک می‌کنند، چینووا از شناسایی مسئله تا ساخت محصول و ورود به بازار را درون خود انجام می‌دهد.

او همچنین افزود: «پس از تثبیت در بازار داخلی، گسترش منطقه‌ای یکی از اهداف جدی ماست. ما می‌خواهیم به یکی از پیشروترین استارتاپ استودیوهای فناوری‌محور در خاورمیانه تبدیل شویم و در همین راستا با مجموعه‌های بین‌المللی در حال مذاکره هستیم)).

نقد فضای نوآوری و نمایشگاه‌های داخلی

نوری در ادامه به لزوم بازنگری در فضای برگزاری نمایشگاه‌ها در ایران اشاره کرد و گفت: «نمایشگاه‌هایی مثل جیتکس، باوجود فضای کوچکتر، از نظر کیفیت، نظم و مخاطب‌سازی بسیار موفق‌تر عمل می‌کنند. اگر قرار است پردیس به عنوان سیلیکون‌ولی ایران مطرح شود، باید در عمل نیز استانداردهای مشابهی را دنبال کند.»

او همچنین به ضعف سیاست‌گذاری و چالش‌های زیرساختی در مسیر رشد نوآوری در کشور اشاره کرد: «مسائل ریشه‌ای مانند نبود رگولاتوری منسجم، ناتوانی در جذب سرمایه و کمبود نیروی متخصص، همچنان چالش‌هایی جدی هستند. تعامل برخی نهادهای دولتی نیز به‌جای تسهیل، گاه به مانع تبدیل می‌شود.»

استارتاپ استودیو بدون استارتاپ، بی‌معناست

نوری تأکید کرد: «موفقیت چینووا به رشد این چهار استارتاپ و تولد استارتاپ‌های جدید، گره خورده است. زمانی موفق خواهیم بود که این تیم‌ها به بازار برسند، مشتری پیدا کنند و مسئله‌ای را حل کنند. حضور در اینوتکس فرصتی بود برای گرفتن بازخورد مستقیم و تعامل با مخاطبان واقعی، و این برای ما قدمی رو به جلو محسوب می‌شود.»

نوری در پایان با اشاره به اهداف چینووا از حضور در اینوتکس ۱۴۰۴ گفت: «با وجود همه چالش‌ها، تمرکز ما این بود که استارتاپ‌هایمان وارد تعامل واقعی با کاربران شوند و فرصتی برای دیده شدن و کار بر روی برندینگ خود پیدا کنند. هرچند هنوز تا رسیدن به نقطه ایده‌آل فاصله داریم، اما تا حد زیادی توانستیم به این هدف دست پیدا کنیم و حضور در اینوتکس را گامی مؤثر در این مسیر می‌دانیم.»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا