درخواست انجمن فینتک، بازیگری جدید برای قانون‌گذاری

در روز جمعه ۶ مهر، مراسم صبحانه اعضای هیئت‌مدیره انجمن فین‌تک با حضور رسانه‌های برگزار شد.

مهدی فاطمیان، رئیس هیئت‌مدیره انجمن فین‌تک، در این مراسم به ضرورت ایجاد یک نهاد قانون‌گذار جدید برای رگولیشن فناوری‌های مالی تأکید کرد. به خاطر گسترده شدن زمینه‌های مختلف فناوری در این حوزه نیاز به حضور افراد متخصص و سازمان‌ها با تخصص در این زمینه بیش از پیش حس می‌شود.

مصطفی امیری، دبیر انجمن، فضای کنونی فین‌تک را به دوچرخه‌سواری بدون رکاب زدن تشبیه کرد و گفت حرکت روبه‌جلو در این حوزه متوقف شده است. او با اشاره به ایجاد رگولاتوری جدید، گفت با وجود رگولاتورها و قوانین موجود، ریسک نوآوری و حرکت پیشرفت در این حوزه دیده نمی‌شود.

باید دنبال وفاق ملی در حوزه اقتصاد دیجیتال و فناوری های مالی باشیم

نوید رجایی‌پور، نایب‌رئیس هیئت‌مدیره، از رسانه‌ها خواست تا با توجه به فعالیت دولت جدید، به حوزه اقتصاد دیجیتال بیشتر بپردازند و مطالبه‌گری کنند تا وعده‌های داده‌شده به عمل نزدیک‌تر شود.

وحید شامخی، عضو هیئت‌مدیره، نگرانی فعالان حوزه فین‌تک از جنبه رگولاتور را بیان کرد و به سه دغدغه اصلی اشاره کرد: چندوجهی بودن فین‌تک، دشواری درک موضوعات نوظهور، و اینکه رگولاتور نباید ذینفع باشد تا داوری عادلانه‌ای داشته باشد.

امیرحسین راد، رئیس کمیسیون رمزارز انجمن، گفت که فین‌تک و رمزدارایی‌ها در قانون ما تعریف نشده و واژه «رمزپول» مناسب نیست و چالش‌هایی در رگولیشن بانک مرکزی ایجاد کرده است. وی تأکید کرد که تنظیم‌گری نباید تحت کنترل یکی از بازیگران صنعت باشد.

علیرضا هوشمند، رئیس کمیسیون لندتک، گفت که بانک مرکزی کسب‌وکارهای جدید را به رسمیت نمی‌شناسد و نهادهای نظارتی از چهارچوب‌های موجود برای رگوله کردن آنها استفاده می‌کنند که مانع نوآوری است. او نرخ بهره دستوری را بزرگ‌ترین چالش لندتک‌ها دانست.

احمدرضا منصوری، رئیس کمیسیون پرداخت‌یاری، اعلام کرد که رقابت‌ناپذیری بازار موجب ضعیف‌تر شدن پرداخت‌یارها شده و الزامات بانک مرکزی با ماهیت استارتاپ‌ها هم‌راستا نیست.

رفیع‌زاده، نایب رئیس کمیسیون ولث‌تک، به چالش‌های استارتاپ‌های این حوزه اشاره کرد و گفت که قوانین و هزینه‌های مجوزها برای این کسب‌وکارها سنگین است به طوریکه استارتاپی در این زمینه به تنهایی امکان حضور و فعالیت ندارد و باید از کانال کارگزاری‌ها شروع به فعالیت کند که این خود یک معضل بزرگ برای ادامه کار و استقلال استارتاپ‌ها می‌باشد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا