در دیدار بانوان فعال حوزه اقتصاد دیجیتال با وزیر ارتباطات مطرح شد؛ تاکید براهمیت نقش بانوان فعال در حوزه فناوری و رفع چالشهای پیش رو
در نشست هم اندیشی وزیر ارتباطات با زنان فعال در حوزه اقتصاد دیجیتال که به مناسبت روز زن و اهمیت جایگاه زن در جامعه برگزار شده بود وزیر ارتباطات بر اهمیت نقش زنان فعال در حوزه فناوری تاکید کرد و اظهار داشت: اعتقاد راسخ به حضور بزنان در عرصه های مختلف دارم و معتقدم که حوزه کاری ارتباطات و فناوری اطلاعات هیچ تضادی با نقش مادری خانم ها ندارد.
به گزارش سیار نیوز؛ در این نشست جمعی از زنان فعال در زیست بوم اقتصاد دیجیتال کشور به بیان نقطه نظرات، دیدگاه ها و دغدغه های خود پرداختند که «بهره گیری بیشتر از ظرفیت و توانمندی زنان در اکوسیستم اقتصاد دیجیتال»، «کاهش شکاف جنسیتی در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات»، «افزایش کیفیت اینترنت»، «ضرورت بازگرداندن مرجعیت سیاستگذاری حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات به وزارت ارتباطات»، «حمایت از استارت آپ ها و کسب و کارهای اینترنتی»، «رفع موانع برای کسب مجوزها»، «اجرای دقیق قانون دوام (مدیریت داده ها و اطلاعات ملی)»، «جلوگیری از خروج سرمایه انسانی متخصص» و… از جمله مهمترین محورهای مطرح شده از سوی آنها در جلسه با وزیر ارتباطات بود.
سیدستار هاشمی در این نشست میلاد مبارک حضرت زهرا (س) و روز زن و مادر را تبریک گفت و اظهار داشت: اینکه به حضور و فعالیت زنان اعتقاد راسخ دارم دلایل مختلفی دارد؛ اما یکی از دلایل آن در بحث تولید محصول و ویژگی های زیبایی شناختی است که در حوزه نرم افزار، از آن به عنوان تجربه کاربری یاد می شود.
وزیر ارتباطات تاکید کرد که داشتن دقت نظر و نگاه تیزبین از ویژگی هایی است که حضور زنان در عرصه های مختلف بویژه ساحت ارتباطات و فناوری اطلاعات را خاص و ویژه و از نگاه من، «الهام بخش» می سازد.
لزوم دوری از نگاه جزیره ای به هوش مصنوعی
وی در ادامه در مقام پاسخ به نقطه نظرات مطرح شده از سوی زنان فعال حوزه اقتصاد دیجیتال در این جلسه به فناوری های نوین و به طور مشخص «هوش مصنوعی» و «عطش زیادی که در این خصوص در جامعه حاکم است»، اشاره و تصریح کرد: نگرانی خود را نسبت به این عطش زیاد به هوش مصنوعی در جلسات هیات دولت هم مطرح کرده ام. معتقدم که ابتدا باید تعریف و ترجمان درستی از هوش مصنوعی ارائه و همچنین از نگاه جزیره ای و سطحی در این موضوع اکیدا پرهیز کرد.
وزیر ارتباطات با اشاره به تجربه های پیشین در حوزه توسعه فناوری ها در کشور تاکید کرد: اگر دولت در بحث هوش مصنوعی وارد تصدی گری شود، نمی توان سرعت مطلوب و از نگاه من، عمق مناسب در رشد و توسعه اقتصاد دیجیتال را انتظار داشت. در همین زمینه، رئیس جمهوری محترم ماموریتی به وزارت ارتباطات داده اند که دو روز بعد از ابلاغ آن، طرح جامع و کلان مرتبط از سوی این وزارتخانه تقدیم شد؛ با این نگاه که باید از تصدی گری در هوش مصنوعی پرهیز کنیم.
پرهیز از تصمیم گیری پشت درهای بسته
هاشمی با بیان اینکه «باور ما در وزارت ارتباطات این است که در حوزه تصمیم گیری به سمتی نرویم که دستور العمل ها و آیین نامه ها پشت درهای بسته تدوین شوند و بخش خصوصی به عنوان ذی نفع و بهره بردار اصلی بی اطلاع باشد»، اظهار داشت: تصمیم گیری پشت درهای بسته منجر به آن خواهد شد که در مقام اجرا بخش خصوصی با موانع جدی روبرو شود؛ این اتفاق را نه یک بار بلکه بارها دیده ایم و امیدواریم که از آن درس گرفته باشیم.
وی ادامه داد: این مسئله در وزارت ارتباطات مورد تاکید قرار گرفته که در جلسات تصمیم گیری و تصمیم سازی، ساز و کار تردد بخش خصوصی به سرعت تسهیل شود تا پشت درهای بسته دستورالعملی به تصویب نرسد و از مشارکت این بخش در تصمیم گیری ها و تدوین دستورالعمل ها استفاده شود.
رفع موانع موجود در اخذ مجوز «افتا»
وزیر ارتباطات در ادامه با انتقاد از موانع پیش روی بخش خصوصی در کسب مجوزها از مرکز افتا تاکید کرد که در بحث مجوز افتا نیز نیازمند سرعت در تاییدیه ها هستیم و این موضوع باید سامان پیدا کند.
وی در این رابطه به سازمان فناوری اطلاعات و پژوهشگاه فاوا مامویت داد که دراسرع وقت موانع موجود را شناسایی و اعلام کنند و گزارش کار دهند.
انتصاب رییس جدید پژوهشگاه ارتباطات از میان بانوان
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از سخنان خود در جمع نزدیک به ۵۰ تن از بانوان موفق و فعال در حوزه کسب و کارهای دیجیتال در پاسخ به دغدغه مطرح شده از سوی برخی از مدیران استارتاپی و بانوی حاضر در نشست در خصوص بهره گیری بیشتر از زنان متخصص در مجموعه مدیریتی وزارت ارتباطات اعلام کرد که از امروز خانم لیلا محمدی از چهره های کارآمد را برای نخستین بار در تاریخ پژوهشگاه به عنوان رئیس جدید پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات منصوب کرده است.
در این نشست مشترک وزیر ارتباطات و بانوان فعال در حوزه فناوری و اقتصاد دیجیتال چند نفر از بانوان به بیان پیشنهادات، انتقادات و درخواست های خود از وزیر ارتباطات پرداختند که درادامه گزیده ای از آن را می خوانید:
ضرورت مشارکت حداکثری به ویژه بانوان در حوزه فناوری و توسعه اقتصاد کشور
مریم سیفی_دکتری نرم افزار_مدرس دانشگاه در این نشست درخصوص حمایت از بانوان فعال در حوزه فناوری اظهار کرد:
جناب آقای وزیر با توجه به اهمیت روزافزون فناوری در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور و نقش پررنگ امنیت سایبری در حفاظت از زیرساختها، نیاز به مشارکت حداکثری همه اقشار جامعه، بهویژه بانوان، بیش از پیش احساس میشود.
وی در ادامه گفت: پیشنهاد میشود برنامههایی از جمله برگزاری دورههای آموزشی تخصصی برای بانوان در حوزههای فناوری و امنیت سایبری با حمایت مالی و تسهیلات ویژه، ایجاد مشوقهای شغلی برای شرکتها و سازمانها جهت استخدام بانوان متخصص در این حوزه وتأسیس مراکز نوآوری و شتابدهندههای ویژه بانوان برای حمایت از استارتاپها و ایدههای خلاقانه در دستور کار وزارت ارتباطات در جهت حمایت از بانوان فعال در حوزه فناوری قرار گیرد.
سیفی خاطر نشان کرد: ترویج الگوهای موفق از بانوان فعال در فناوری برای تشویق نسل جوان به ورود به این حوزه و حمایت از تحقیقات و پروژههای علمی که توسط بانوان در زمینه امنیت سایبری انجام میشود نیز به عنوان سایر درخواست های از وزیر ارتباطات مطرح شد.
به گفته وی این اقدامات میتواند به تقویت حضور بانوان در فناوری، افزایش مهارتهای تخصصی و بهرهوری ملی منجر شود.
لزوم حمایت از عبور واقعی از سقف شیشه ای
درادامه این نشست سپیده میرکریمی مدیرعامل و هم بنیان گذار اپلیکیشن پزشکت نیز درخصوص درخواست های خود از وزیر ارتباطات اظهار کرد:الویت، مهم ترین دغدغه مندی و درخواست اصلی این روزهای ما تعیین تکلیف، ارتقا و بهبود زیر ساخت های فن آوری اطلاعات کشور بوده که پیش نیاز کسب و کارهایی است که ما در آن فعالیت داریم.
وی ادامه داد: تا زمانی که اینترنت اختلال داشته باشد یا حتی ضعیف باشد، کلا فعالیت ما دچار مشکل می شود (ساید پزشک و مشاور، کاربر و ارائه خدمات توسط خودمان)
میرکریمی در خصوص درخواست دیگر بیان کرد: تبعیض مثبت قائل شدن برای زنان فعال در این حوزه و کمک به عبور واقعی از سقف شیشه ای از دیگر درخواست های بنده به عنوان یک خانم فعال در حوزه فناوری است.
ضرورت تجدید نظر و برقراری توازن هزینه و درامد قراردادهای نگهداری
خانم شراره پزشکی عضو هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مهندسی پرسو الکترونیک رادمهر نیز در خصوص فعالیت شرکت خود خاطر نشان کرد:این شرکت در حوزه تولید ( ساخت یو پی اس ، اینورتر ، باطری ) در حوزه پیمانکاری ( احداث سایتهای مخابراتی ، اجرای فیبر و نگهداری سایتهای مخابراتی ) فعالیت دارد .
وی افزود: این شرکت اولین شرکت نگهدارنده سایتهای مخابراتی بوده از زمانی که در تهران فقط ۴۰۰ سایت نصب بوده تا کنون که حدود ۴۰۰۰ سایت ( همراه اول ) نصب است حضور پر رنگ داشته و در حال حاضر دو چهارم سایتها را با حدود ۲۵۱ نفر از کارشناسان و مدیران حاذق ۲۴ *۷ نگهداری می کند.
وی در خصوص درخواست خود از وزیر ارتباطات اعلام کرد: ما در حال حاضر در گیر معضلاتی از جمله نیروی انسانی متخصص در تمام زمینه ها -اجبار به نگهداری از تجهیزات مستهلک موجود در سایتها بدلیل تحریم -افزایش بی رویه هزینه نگهداشت نیروی انسانی و متریال و … -قطعی برق و حضور تیم پرسو حتی برای ارسال ژنراتور خلاصه مسئولیتهای ریز و درشت مخابرات و متاسفانه عدم همخوانی قراردادهای منعقده با مسولیتهای درخواستی هستیم.
وی ضمن اشاره به وجود چنین چالش ها و معضلاتی اظهار کرد: درصورت نبود فعالیت تیم ما همین اینترنت نیم بند را هم نخواهیم داشت بنابراین وزیر محترم ارتباطات این موضوع را جدی بگیرند و در ابتدا و بصورت فورس برای حفظ شرایط موجود دستور فرمایند در وزارت خانه خود بطور جدی قبل از اینکه شرکتهایی مثل ما نیز از این حوزه خارج شوند در خصوص توازن بین هزینه درامد قراردادهای نگهداری تجدید نظر گردد .
همچنین در این نشست هدا حمزه لو رئیس هیئت مدیره شرکتهای مدبران نیز درخصوص فعالیت این شرکت ها گفت:
شرکت های ما دو شرکت فعال هست که بیش از بیست سال سابقه فعالیت در زمینه امنیت شبکه های فناوری اطلاعات و امنیت سیستمهای کنترل صنعتی و تامین تجهیزات و آموزش دارد. شرکت مدبران هم وارد کننده و ارائه دهنده خدمات هست و هم در بخش امنیت صنعتی تولید کننده محصول است. در قسمت تولید این شرکت موفق به تولید چند محصول شده که به دلیل منحصر به فرد بودن قابلیتهایشان ، دارای ثبت اختراع بین المللی هست و تا کنون چندین جایزه شاخص بین المللی در این رابطه نیز اخذ نموده است . مدبران دارای رتبه یک شورای عالی انفورماتیک در چندین شاخه است.
وی ادامه داد: با توجه به مواردی که در جلسه مطرح شد در ۳ قسمت درخواست خود را مطرح می کنم که تکرار مطالب همکاران دیگر هم نباشد . قسمت اول موضوع حل مشکل تعدد مجوز هست که علی الخصوص در رابطه با شرکتهای حوزه امنیت این تعدد مجوز بسیار جدی تر مطرح هست . متولی فناوری اطلاعات منطقا در کشور ما باید وزارتخانه فناوری اطلاعات و ارتباطات باشد اما ما از نهادهای مختلف با عناوین مختلف دائم در حال اخذ و یا تمدید مجوزهای مختلف هستیم و این مجوزها دایم در حال افزایش هست و نقش وزارتخانه در ساماندهی یا فرماندهی اصلی که منطقا به عنوان متولی اصلی باید رگولاتوری را به عهده داشته باشد بسیار کمرنگ هست .
حمزه لو در خصوص نکته بعدی خاطر نشان کرد: مساله بعدی تعدد مجوزها است که سامانه ها و شرایط فرمها آنقدر تکراری و زیاد هست که شرکتها به ناچار برای پر کردن این فرمها و ارسال مدارک و پیگیری مجوزها نیروی انسانی استخدام می کنند ، من مشخصا درخواست دارم وزارتخانه علاوه بر پیگیری جهت یکپارچه سازی مجوزها، به عنوان متولی دولت الکترونیک یکپارچه سازی این سامانه ها را که بسیار زمان بر، پیچیده و به شدت تکراری و سرشار از باگهای مختلف و برخی اوقات با سیستم های قدیمی هستند را ساماندهی کند و ارتباطات بین شبکه های مختلف را به معنای واقعی میسر سازد ، تا این اطلاعات از سامانه های متولیان مربوطه فراخوانی شود و از اتلاف وقت کارآفرینان در این شرایط سخت کاری جلوگیری شود تا کارفرمایان به جای دغدغه مجوز ، بتوانند فرصت بیابند تا دانش خود را برای ارتقای خدمت رسانی بهتر معطوف کنند.
وی ادامه داد: ضمن اینکه این مشکل در سطح جامعه علی الخصوص برای نسل گذشته که به سیستم های رایانه ای اشراف ندارند مشکلات عدیده ایجاد کرده و ناکارآمدی و احساس عدم امنیت برای قشری از جامعه را ایجاد کرده است که جای نگرانی دارد.
این مدیرفناور در خصوص درخواست دوم خود گفت: در رابطه مشکلاتی که برای شرکتهای حوزه امنیت صنعتی هست بحث امنیت صنعتی نیاز به حمایت و توجه ویژه دارد که در شرایطی که حملات اخیر به حوزه صنعتی بسیار جدی مطرح می باشد ایحاد چالش سر راه شرکتهای فعال در این حوزه بسیار دلسرد کننده است.
وی ادامه داد: به عنوان مثال شرکت ما با اینکه حدود ۶ سال هست که محصولی منحصر به فرد و دارای ثبت اختراع بین المللی را تولید کرده است تا کنون با وجود گذراندن موفقیت آمیز تستهای لازم و با پروتکشن پروفایل اعلامی افتا از آزمایشگاه تحت نظر وزارتخانه نتوانسته است مجوز افتا را برای محصول خود دریافت کند . مطرح شده است که تستهای آزمایشگاه مورد تایید نیست ، من درخواست دارم که وزارتخانه به این مسئله ورود کرده و با توجه به اینکه این آزمایشگاه تحت نظارت سازمان فناوری اطلاعات می باشد این چالش بزرگ و بن بستی که برای محصول بومی ای را که بسیار هم مورد نیاز صنایع در حملات سایبری صنعتی می باشد ، حل نماید.
حمزه لو درباره نکته سوم از درخواست های خود از وزیر ارتبطات بیان کرد: موضوع بعدی که مطرح است و مرتبط با گرامیداشت روز زن و حضور بانوان ، این مورد هست که در سالهای گذشته با حضور مشاور وزیر جلساتی برای بانوان بخش خصوصی و دولتی با هدف بررسی موانع و مشکلات و کمک به توانمند سازی بانوان تشکیل می شد که شنیدن صدای بانوان و این جلسات به نظرم با داشتن نگاه تبعیض مثبت برای بانوان که مبحثی است جهانی و شناسایی نقاطی که میتوان از آن به حضور پررنگ تر بانوان قوت بخشید بسیار مهم هست علی الخصوص در شهرستانها که کمتر به مسئولان دسترسی دارند لذا خواهش کردم که این جلسات مجددا در این دوره وزارت هم برگزار گردد.
فاطمه تیموریان مدیر عامل و رئیس هیئت مدیره موسسه حقوقی مهر و میزان سگال نیز به عنوان یکی دیگر از فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال در ادامه این نشست گفت: با توجه به اینکه زمان تایید ثبت سفارش و تخصیص ارز بانک مرکزی، بعضا بسیار طولانی و غیر قابل پیش بینی برای شرکت ها هست، فاصله زمانی برای این موارد، در قراردادها و پیمان های مربوطه، از طرف وزارتخانه به صورت رسمی و عمومی طی یک بخشنامه یا دستورالعمل، تاخیر مجاز اعلام شود تا شرکت ها به دلیل تأخیراتی که در اختیار آنها نیست، ملزم به پرداخت جریمه نباشند.
وی همچنین ادامه داد: هم اکنون این موضوع بسیار محل اختلاف هست و کارفرمایان تاخیر بانک مرکزی و وزارت صمت رو عذر موجه برای واردکنندگان در نظر نمی گیرند.
تیموریان در خصوص درخواست دیگری خاطر نشان کرد: طی مصوبه ای از هیئت وزیران، ارجاع دعاوی حوزه فناوری اطلاعات به مرکز داوری نظام صنفی رایانه ای توسط دستگاه های اجرایی مجاز شناخته شود، بدین ترتیب که در صورت موافقت دستگاه اجرایی در قرارداد، مصوبه هیئت وزیران این توافق را به رسمیت می شناسد و نیاز به اخذ مجدد تایید هیئت وزیران نباشد. –
به گفته وی درخواست تشکیل شعب دادگاه های تخصصی ویژه دعاوی فناوری اطلاعات نیز در دستور کار مسوولان وزارت ارتباطات قرار گیرد.
لینک کوتاه: