شرکت TSMC و سونی در تلاش هستند تا با سرمایهگذاری کلان و تاسیس کارخانهی جدید، قدمی در مقابله با چالش کمبود جهانی تراشه بردارند.
«شرکت صنایع نیمهرسانای تایوان» (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company یا به اختصار TSMC) با سونی یا بهطور دقیقتر Sony Semiconductor Solutions Corporation برای ساخت یک کارخانهی تولید تراشهی ۷ میلیارد دلاری در ژاپن همکاری میکند. این کارخانه همانطور که پیشتر اعلام شده بود، نه روی جدیدترین تراشهها بلکه روی فرآیندهای قدیمی ۲۲ و ۲۸ نانومتری تمرکز خواهد داشت تا کمبود تراشههای قدیمیتر که روی همهچیز از خودروها گرفته تا گوشیهای هوشمند تاثیر گذاشتهاند جبران شود.
این کارخانهی جدید ماه گذشته توسط «سی. سی وی» (C. C Wei) معرفی شد اگرچه در آن زمان هنوز توسط هیئت مدیرهی TSMC مورد تایید قرار نگرفته بود. به گزارش Nikkei، هیئت مدیره تاییدیهی این شرکت را تحت یک شرکت تابعه جدید با نام Japan Advanced Semiconductor Manufacturing (JASM) صادر کرده است. گروه صنایع نیمهرسانای سونی حدوداً نیم میلیارد روی این شرکت در ازای کمتر از ۲۰ درصد از سهام JASM سرمایهگذاری خواهد کرد.
اگرچه امید است این کارخانهی جدید بتواند در حل چالش کمبود جهانی تراشه کمک کند، همچنان زمان زیادی تا شروع به کار آن باقی مانده است. ساخت و ساز این کارخانه تا ۲۰۲۲ آغاز نخواهد شد و پروسه تولید نیز تا پایان ۲۰۲۴ کلید نخواهد خورد.
در گزارش Nikkei همچنین آمده است که هیئت مدیرهی TSMC با ساخت کارخانهای جدید در تایوان موافقت کرده است که روی تراشههای پیشرفتهی ۷ نانومتری و همچنین محصولات ۲۸ نانومتری متمرکز خواهد اگرچه ساخت و ساز آن تا ۲۰۲۴ شروع نمیشود.
اینها بخشی از برنامهی بلندپروازانهی TSMC جهت سرمایهگذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری در طول سال ۲۰۲۳ برای افزایش تواناییهای خود در تولید تراشه است. شرکت TSMC همچنان بخش عمدهای از تراشههای خود را در تایوان تولید میکند و کارخانههایی در چین و یک شرکت تابعهی کوچک با نام WaferTech در واشینگتون دارد. این کارخانهی جدید ۷ میلیارد دلاری به همراه کارخانهی ۱۲ میلیاردی در آریزونا دسترسی TSMC به کشورهای بیشتر را گسترش خواهد داد.
کسب و کار پردازندهها در حال حاضر با فشار زیادی مواجه است و کمبود جهانی تراشه برای تولید رایانههای شخصی، کنسولهای بازی، خودروها و سایر محصولات چالشی بزرگ را به وجود آورده و کند شدن رشد بازار این محصولات را به دنبال داشته است. این درحالی است که سامسونگ اخیراً از تعویق عرضهی تراشههای نسل جدید خود تا سال ۲۰۲۲ خبر داد و رقیب اصلی سامسونگ یعنی TSMC در ماه آگوست از تاخیر در عرضهی فناوری مشابه خبر داد.
لینک کوتاه: