در نگاه اول به گوشی Xperia L1 نمی توان فهمید که این گوشی از سوی سونی برای ردۀ ارزان قیمت بازار عرضه شده است. پس از تسلیم سونی در بازار ارزان قیمت ها و میان رده ها، این کمپانی با عرضۀ این مدل سعی دارد تا مرهمی بر زخمهای گذشتۀ خود بگذارد و بازار پر سود تلفن های هوشمند میان رده و ارزان قیمت را خالی نگذارد.
طراحی
اگر شما یکی از طرفداران گوشی های کمپانی سونی باشید حتما می دانید که سال های بسیاری است که این کمپانی از یک طراحی طبعیت می کند و آن هم طراحیه مسطتیل شکلی است که Xperia L1 نیز از آن بهره می برد. شاید این طراحی کمی خسته کننده بنظر برسد ولی هنوز کسانی هستند که گوشی هایی با گوشه های خمیده(Curved) را نمی پسندند، پس مسلما طراحی این چنینی از سوی سونی طرفداران خود را دارند. سونی با بکارگیری پلی کربنات برای بدنه و شاسی این مدل شاید راهکاری لوکس همچون طراحی شیشه ای و فلزی نباشد ولی به شما اطمینان می دهیم که علاوه بر تجربه ای متفاوت، این گوشی حس یک گوشی با کیفیت و مقاوم را به شما خواهد داد.
این گوشی از ۱۸۰ گرم وزن بهره می برد و در ابعاد ۱۵۱ x 74 x 8.7 mm (5.94 x 2.91 x 0.34 in) ساخته شده است. شاید وزن نسبتا بالای این گوشی بی ارتباط به جنس بدنۀ(پلی کربنات) آن نباشد ولی در عوض مقاومت بالا و مقاومت در برابر خط و خش از ویژگی های گوشی هایی است که از بندنۀ پلی کربنات استفاده می کنند. دکمۀ پاور و کنترل اصوات در سمت راست بدنه تعبیه شده است و درگاه اسلات حافظه به همراه درگاه سیم کارت ها ریز یک پوشش پلاستیکی قرار گرفته اند و با خشابهای(سینی) غیر معمولی نسبت به دیگر گوشی ها هستن. سونی با طراجی خود شما در امر جابه جایی سیم کارت و کارت حافظه از نیاز به کلید مخصوص(کلید سوزنی شکل) بی نیاز کرده است.
صفحه نمایش
این مدل در بخش صفحه نمایش از یک نمایشگر ۵.۵ اینچی خازنی با تفکیک ۱۶ میلیون رنگ، بهره می برد. اگر بصورت کاملا دقیق بخواهیم عنوان کنیم این صفحه نمایش ۷۴.۶ درصد از کل پانل جلویی را به خود اختصاص داده است. این نمایشگر در کناره ها دارای حاشیۀ بسیار اندکی است ولی حاشیه نسبتا زیاد در قسمت بالایی و پایین پانل جلویی کمی از آزار دهنده است و از زیبایی این گوشی نسبت به دیگر رقبا می کاهد. این صفحه نمایش از رزولوشن ۱۲۸۰*۷۲۰ پشتیبانی می کند و دارای تراکم پیکسلی ۲۶۷ Ppi می باشد این صفحه نمایش در حالت دستی و در حداکثر توان خود، توانایی ارائۀ روشنایی ۴۵۰ Nit را دارد، هرچند که شاید این رقم آنچنان زیاد نباشد و کارکردن با آن زیر نور آفتاب لذت بخش نباشد ولی این میزان از روشنایی برای یک گوشی در ردۀ ارزان قیمت فوق العاده است. این صفحه نمایش برای اقتصادی عمل کردن بجای بهره بردن از multi Touch با ۱۰ انگشت، از Multi Touch با ۴ انگشت پشتیبانی می کند.
دوربین
Xperia L1 در قاب پشتی از یک سنسور ۱۳ مگاپیکسلی با لنز f/2.2 بهره برده است. ما اطلاعات دقیقی از سنسور مورد استفاده در این مدل را در اختیار نداریم ولی می دانیم که کمپانی سونی دیگر از لنزهای Exmor بهره نمی برد. پس نباید انتظار معجزه از این دوربین را داشته باشیم. با باز کردن رابط کاربری دوربین کاملا با محیط ساده و بدونه پیچیدگی خاصی رو برو خواهیم شد. یکی از نکات قابل توجه این رابط کاربری تشخیص هوشمند مود تصاویر است که بصورت کاملا خودکار و با توجه به موقعیت گوشی و پردازش تصویر جلوی دوربین بهترین حالت عکسبرداری را انتخاب می کند و این حالت را بصورت کوچک در سمت راست و پایین به کاربر اطلاع می دهد. برای دوربین جلویی نیز سونی از یک سنسور ۵ مگاپیکسلی استفاده کرده است که نسبتا مناسب است. عمق رنگ درعکس های ثبت شده توسط این گوشی مناسب است ولی در ثبت جزئیات این دوربین کمی لنگ می زند. این دوربین برای فیلم برداری توانای ثبت ضبط ویدئو با کیفیت فول HD با ۳۰ فریم در ثانیه را دارد. اگر شما جزو آن دسته از کاربرانی هستید که از دوربین گوشیتان به طور مداوم استفاده نمی کنید و کیفیت آن چندان برای شما مهم نیست. Xperia L1 از هر نظر برای شما مناسب خواهد بود.
کارایی و باتری
یکی از جذابترین بخش های بررسی گوشی های هوشمند بخش کارایی و بررسی سخت افزاری این محصولات است.Xperia L1 از یک پردازندۀ Mediatek MT6737T بهره می برد این پردازنده از چهار هسته با معماری Cortex-A53 بهره می برد که در فرکانس ۱.۴ گیگاهرتزی فعالیت می کنند. عهده دار پردازش های گرافیکی نیز یک پردازندۀ Mail T720MP2 می باشد. کارایی پردازندۀ این گوشی نسبت به قیمتی که برای آن پرداخت می شود کاملا مناسب است.
این پردازنده شاید نتواند بازی های سنگینی همچون Asphalt 8 را با بیشترین جزئیات برای شما اجرا کند ولی به شما اطمینان می دهیم که از هر نظر برای در اجرای بازی های سرگرم کننده و نسبت سنگین مناسب است. تنها نقطه ضعفی که می توان عنوان کرد عدم دفع حرارت مناسب است، این گوشی پس از ۳۰ دقیقه چنان گرم می شود که شاید برای بعضی افراد نیز ناخوشایند و یا حتی آزاردهنده باشد. این مشکل چندان دور از انتظار نیست زیرا معمولا گوشی هایی که از بدنۀ پلی کربنات بهره می برند نسبت به گوشی هایی که متریال فلزی استفاده می کنند، حرارت کمتری را دفع می کنند. این گوشی از ۲ گیگابایت رم بهره می برد و برای ذخیره سازی فایل ها نیز یک فضای !۶ گیگابایتی را در اختیار شما می گذارد.
این گوشی از یک باتری غیر قابل جابه جایی ۲۶۲۰ mAh بهره می برد که با توجه به سخت افزار نچندان قدرتمند و پر مصرف کاملا برای انجام کارهای روزمره و گشت و گذار در شبکه های اجتماعی مناسب است. همچنین این باتری توانای تامین انرژی برای بیش از ۱۱ ساعت مکالمۀ 3G و بیش از ۶۳ ساعت پخش موزیک را دارد.
کلام آخر
اگر به دنبال گوشی ارزان قیمتی هستید که بتوانید از حداقل امکانات بهرمند شوید Xperia L1 شما را ناامید نمی کند. این گوشی حداقل در ظاهر و کارایی توانایی ارائه کارایی یک گوشی میان رده را نیز دارد و قیمت بسیار مناسب آن نسبت به کارایی باعث می شود تا این گوشی رقیب خود را در میان رده های بازار جست و جو کند. صادقان باید گفت برچسب گوشی ارزان قیمت با کارایی پایین به این گوشی نمی چسبد.
لینک کوتاه: