توسعه منطقه ویژه پیام با محوریت بخش خصوصی؛ گام تازه وزارت ارتباطات برای تقویت زیست‌بوم اقتصاد دیجیتال

در نشست مجمع عمومی شرکت خدمات هوایی پست و مخابرات (پیام)، معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات بر ضرورت توسعه منطقه ویژه پیام بر پایه مشارکت بخش خصوصی و مدل‌های نوین تأمین مالی تأکید کرد. هدف اصلی، تبدیل این منطقه به یکی از قطب‌های اصلی اقتصاد دیجیتال کشور در سال ۱۴۰۵ عنوان شد.

به گزارش زیمانیوز به نقل از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، نشست مجمع عمومی عادی به‌طور فوق‌العاده شرکت خدمات هوایی پست و مخابرات (پیام) با محوریت بررسی بودجه اصلاحی سال ۱۴۰۴ و برنامه عملیاتی و بودجه پیشنهادی سال ۱۴۰۵ برگزار شد.

این جلسه به ریاست احسان چیت‌ساز، معاون سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی توسعه فاوا و اقتصاد دیجیتال وزارت ارتباطات، و با حضور محسن حسنلو، مدیرعامل شرکت پیام، و نمایندگان سازمان برنامه و بودجه، وزارت امور اقتصادی و دارایی، وزارت راه و شهرسازی و سازمان هواپیمایی کشوری تشکیل شد.

چیت‌ساز در این نشست با تأکید بر نقش پیام به‌عنوان «دروازه اقتصاد دیجیتال کشور» گفت: «تأمین و ایجاد زیرساخت‌های منطقه ویژه اقتصادی پیام باید با رویکرد مشارکت حداکثری بخش خصوصی و بهره‌گیری از ابزارهای نوین تأمین مالی دنبال شود تا علاوه بر تسریع در اجرای پروژه‌ها، زمینه جذب سرمایه و افزایش بهره‌وری اقتصادی فراهم گردد.»

او افزود که مدل‌های مشارکت عمومی-خصوصی می‌توانند ضمن افزایش شفافیت مالی و کیفیت خدمات، بار مالی دولت را نیز کاهش دهند.

چیت‌ساز همچنین با اشاره به لزوم اصلاح سریع اساسنامه شرکت پیام، این موضوع را پیش‌شرط بهره‌مندی از ظرفیت‌های قانونی و توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان و نوآورانه دانست. وی تأکید کرد: «منطقه ویژه پیام باید به‌عنوان پایگاه جذب شرکت‌های فناور و سرمایه‌گذار در اقتصاد دیجیتال، نقش فعالی در تحقق اهداف وزارت ارتباطات ایفا کند.»

در ادامه، محسن حسنلو، مدیرعامل شرکت پیام، از اهداف کلان منطقه در افق ۱۴۰۵ خبر داد و گفت: «کسب سهم یک‌درصدی از اقتصاد دیجیتال کشور، ایجاد بزرگ‌ترین قطب مراکز داده در ایران، تولید تلفن همراه توسط شرکت‌های مستقر، راه‌اندازی گمرک تخصصی فاوا و توسعه نیروگاه خورشیدی ۴۰ مگاواتی از جمله اهداف اصلی سال آینده است.»

در پایان نشست، اعضای مجمع با کلیات بودجه اصلاحی ۱۴۰۴ و برنامه عملیاتی ۱۴۰۵ موافقت کردند و مقرر شد جزئیات پس از هماهنگی با معاونت سیاست‌گذاری توسعه فاوا و سازمان برنامه و بودجه نهایی شود.

تأکید وزارت ارتباطات بر توسعه منطقه ویژه پیام با محوریت بخش خصوصی را می‌توان ادامه روند سیاستی دولت در تقویت مدل‌های سرمایه‌گذاری غیردولتی در حوزه اقتصاد دیجیتال دانست.

در ماه‌های گذشته نیز احسان چیت‌ساز در چند نشست دیگر از جمله برنامه «تحول اقتصاد دیجیتال» بر نقش مناطق ویژه به‌عنوان سکوی پیوند فناوری، سرمایه‌گذاری و تولید محتوا تأکید کرده بود.

حرکت تازه در منطقه پیام نشان می‌دهد وزارت ارتباطات قصد دارد این منطقه را از یک «هاب لجستیکی پستی» به یک اکوسیستم یکپارچه فناوری، تولید و داده تبدیل کند — مشابه نقشی که در کشورهای جنوب شرق آسیا مناطق ویژه دیجیتال ایفا می‌کنند.

اگر برنامه‌های سال ۱۴۰۵ طبق طرح پیش رود، پیام می‌تواند به یکی از کانون‌های اثرگذار در توسعه مراکز داده، صنایع دیجیتال و جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی در کشور تبدیل شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا