قوه قضائیه برای کنترل زندانیان تهرانی به آن ها پابند الکترونیک نصب می کند.
به گزارش خبرنگار کالاسودا، پابند الکترونیک یکی از راه های کاهش تعداد زندانیان است که در کشورهای خارجی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. در ایران نیز قرار شده که از این فناوری برای کاهش تعداد زندانیان استفاده شود.
در همین رابطه، اجرای طرح پابند الکترونیک در کشور با همکاری قوه قضائیه (مرکز آمار و فناوری اطلاعات)، سازمان زندانها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور و شرکت توسعه خدمات الکترونیک حامی عدالت در حال پیگیری و تکمیل روند اجرایی است. اگر این فناوری تهیه شود برای برخی از زندانیان تهرانی قابل استفاده خواهد شد.
مددجویانی که مرتکب جرایم تعزیری از درجه ۵ تا ۸ شدهاند در صورت وجود شرایط؛ وجود جهات تخفیف، پیش بینی اصلاح مرتکب جرم، فقدان سابقه کیفری موثر، رعایت تدابیر و اجرای دستورات دادگاه و جبران ضرر و زیان وارده به شاکی می توانند از این طرح استفاده کنند.
«مصطفی محبی» مدیر کل زندانهای استان تهران در مورد آخرین اخبار از دستیابی قوه قضائیه ایران به فناوری پابند الکترونیک اعلام کرده که «با استمداد و تعاملات سازنده مسئولین مراجع قضایی ذی ربط و اتمام و پایان تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری طرح پابند الکترونیک ۳۰ درصد از مددجویان زندانهای استان مشمول این طرح قرار بگیرند.»
در سال گذشته مدیر اجرایی این طرح اعلام کرده بود که در طرح آزمایشی که از اواخر سال گذشته اجرایی شد، مجوز ۱۰ پابند را داشتیم که برای این تعداد اجرایی شد. اکنون درخواست استفاده از ۳۰۰ پابند داده شده که هنوز اجرایی نشده است چرا که اسامی این افراد به سیستم قضایی ارسال شده و باید قضات مربوطه درخصوص این پروندهها حکم استفاده از پابند را تأیید کنند. بهاحتمال زیاد این کار ۲ ماه زمان میبرد.
بهعلت اینکه بودجهای برای پرداخت هزینه این پابندها در اختیار سازمان زندانها قرار نگرفته افرادی که تمایل به استفاده از این پابندها دارند و مشمول آن میشوند باید این هزینه را به ازای هر روز استفاده ۱۰هزار تومان پرداخت کنند که پس از عودت پابند به سازمان زندانها، این سازمان که مالکیت تجهیزات مراقبت الکترونیکی را در اختیار دارد، ودیعه را به زندانی برمیگرداند.
لینک کوتاه: