محققان پژوهشگاه فضایی ایران موفق به بومیسازی نرمافزار شبیهساز ماهواره شدند. این سامانه نرم افزاری امکان شبیهسازی فرآیند طراحی تا پرتاب ماهواره را در فضای آزمایشگاهی ممکن می کند.
به گزارش سیارنیوز و به نقل از خبرنگار مهر، پیمان نیک پی، مدیر پژوهشکده سامانه های ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران امروز در مراسم رونمایی از سامانه نرم افزاری شبیه ساز ماهواره، همزمان با افتتاح آزمایشگاه مرجع سازگاری الکترومغناطیسی، اظهار داشت: استفاده از نرم افزارهای شبیه ساز ماهواره ای در جهت تحلیل عملکرد از ابتدای فعالیت برای طراحی و ساخت ماهواره، مورد نیاز است.
وی گفت: سامانه نرمافزاری شبیهساز ماهواره یک بسته نرمافزاری است که امکان بررسی جامعی از طراحی و شرایط عملکرد زیرسیستمهای ماهواره ای را برای مهندسان و محققان حوزه فضایی به منظور صحهگذاری تهیه ماهواره فراهم میکند.
نیک پی صحتسنجی سطوح زیرسیستم ها و سیستم های سامانههای فضایی و زمینی را در طول عملکرد ماهواره از لحظه پرتاب تا پایان ماموریت و نیز بررسی عملکرد هر زیر سیستم به صورت مستقل را با هدف مواجهه با خطاهای احتمالی از جمله اهداف این پروژه عنوان کرد و ادامه داد: سامانه طراحی شده قادر به تعیین و کنترل وضعیت و موقعیت تخمینگر مدار، حسگرها، عملگرها و الگوریتمهای کنترل وضعیت سامانه های ماهواره ای است.
دراین مراسم حسین صمیمی رئیس پژوهشگاه فضایی ایران نیز با اشاره به مشکلات ارزی و تامین تجهیزات، راه اندازی «آزمایشگاه سازگاری الکترومغناطیسی بخش فضایی کشور (EMC ) » در دوران تحریم را بسیار حایز اهمیت عنوان کرد و گفت: با طراحی و توسعه آزمایشگاه تخصصی EMC گامی مهم برای رفع نیازهای ضروری فعالیت های فضایی کشور برداشته شده است.
وی با اشاره به انجام و اتمام این پروژه در ایام تحریم، تاکید کرد: با تمام مشکلات ارزی و تامین تجهیزات، با پیگیری وزیر ارتباطات و تلاش متخصصان پژوهشگاه فضایی این پروژه به بهره برداری رسید.
صمیمی خاطرنشان کرد: امروز علاوه بر افتتاح آزمایشگاه مرجع سازگاری الکترومغناطیسی ( EMC) از دو دستاورد محققان این پژوهشگاه که شامل سامانه رادیوتلسکوپ و پروژه سامانه شبیهساز نرمافزار مداری است، رونمایی شد.
به گفته وی، سامانه رادیو تلسکوپ ابزاری در حوزه نجوم رادیویی است و امکان کشف و جمعآوری اطلاعات از منابع رادیویی را فراهم میکند.
لینک کوتاه: