حمایت از کسب و کارهای فعال در داده‌های زیستی

 رییس مرکز فناوری‌های همگرا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، از حمایت‌ها و اقدامات لازم برای توسعه کسب و کارها در حوزه داده‌های زیستی خبر داد و گفت: تنها راه توسعه بازار این حوزه در کشور، جلوگیری از خروج نمونه‌ها به خارج کشور است.

به گزارش سیارنیوز در روز دوشنبه مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، نسل جدید توالی‌یابی (NGS) یکی از حوزه‌های همگرایی است که توسعه آن از برنامه‌های مرکز فناوری‌های همگرا معاونت علمی است.

نسل جدید توالی یابی چیست؟ نسل جدید توالی‌یابی به مجموعه فناوری‌هایی گفته می‌شود که می‌توانند حجم زیادی از DNA را در مدت‌زمانی کوتاه و با هزینه کم توالی‌یابی کنند. علی محمد سلطانی، رییس مرکز فناوری های همگرا معاونت علمی در این مورد گفت: به دلیل اهمیت و ضرورت این موضوع، اقداماتی از جمله انتشار فراخوان حمایت از کارهای داده های زیستی را برای گسترش آن انجام داده ایم. هم اکنون سه گروه حمایت های لازم را آغاز کرده اند و در حال گسترش کسب و کار خود هستند.

وی همچنین حمایت برای تولید و تجاری‌سازی کیت cell free DNA را اقدامی دیگر از مرکز همگرا در این حوزه دانست و افزود: این محصول برای نخستین بار در کشور در یکی از شرکت‌های دانش بنیان تولید شده است، آزمون‌های تأیید کیفیت آن در یکی از آزمایشگاه‌های ژنتیک پزشکی انجام شده است و در حال افزایش حجم تولید و فروش خود هستند. 

موانعی که برسر راه گسترش کسب و کارهای داده‌های زیستی وجود دارد

بررسی‌ها و مطالعات میدانی اکی از آن است که یکی از موانع اصلی شکل‌گیری کسب‌وکارهای این حوزه، خروج بی‌رویه نمونه‌ها به خارج از کشور است و تنها راه توسعه بازار آن در کشور، جلوگیری از خروج این نمونه‌ها است، در مورد این مسله نیازمند سیاست‌ها در سطح ملی و همچنین برنامه‌های توسعه فناوری و محصول در کنار هم هستیم. 

وی در مورد اولویت‌های سال جاری برای توسعه کسب و کارهای داده‌های زیستی گفت: امسال دومین فراخوان حمایت از کسب‌وکارهای داده‌های زیستی برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای جدید در دو بخش کیت‌ها و تحلیل داده منتشر می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا