جنگل، رمز حیات و پایداری سرزمین ماست؛ سرزمینی خشک و نیمه خشک با طبیعتی شکننده و تشنه طراوات و سرسبزی. پس مایه امید است که حرکتی مردمی با نام زیبای جنگلانه امسال برای دومین بار برگزار می شود تا به احیای رویشگاه های جنگلی کمک کند.
امروزه ابعاد علمی، اقتصادی و محیط زیستی احیای جنگل ها و خدمات ارزشمند این زیست بوم برای حفاظت از زمین هر روز بیش از گذشته روشن می شود. چنانچه توجه ویژه توافق پاریس در مورد تغییر اقلیم به ضرورت حفظ جنگل ها، بیانگر اهمیت آن در جلوگیری از گرمایش زمین است.
دولت یازدهم نیز البته به موضوع حفاظت از عرصه های جنگلی رویکردی جدی تر داشته است. طرح مباحث مهمی چون تنفس جنگل و تلاش برای افزایش واردات چوب صنعتی یا ایجاد پویش ۸ مرداد با عنوان جنگل رمز حیات، نشانه هایی از این رویکرد است.
در سطوح مردمی نیز اینکه جنگلانه توانسته طی دو سال گذشته، کیفیت و کمیت مشارکت سمن های محیط زیستی را از حدود ۸۵ سمن در ۱۴ استان به بیش از ۲۰۰ سمن در ۳۱ استان کشور و با رعایت ملاحظات فنی مرتبط افزایش دهد، خودگواه مسیری هموارتر در دوره جدید است.
امیدوارم جنگلانه همچنان تداوم یافته و با انتخاب گونه های درختی سازگار با اقلیم و کم آبی و متناسب با زیست بوم، رعایت دقیق نکات فنی کاشت بذر و نیز حراست معنی دار از مکان های بذر یا نهال کاری شده، به هدف خود نزدیک شود. همچنین بتوان با راه اندازی دبیرخانه تخصصی سمن های محیط زیستی در حوزه جنگل، پس از تجربه موفق سمن های تخصصی حوزه تالاب، به تدریج حرکت روبه رشد سرمایه های اجتماعی در حوزه محیط زیست به سمت تخصصی تر شدن مایل شود.
برای همه دست اندرکاران، اعضای سمن ها و شرکت کنندگان در طرح جنگلانه آرزوی موفقیت دارم و در انتظار بالندگی بذرهایی هستم که به دست شما خوبان کاشته می شود.
لینک کوتاه: