پیشنهادهای حل مشکلات کسب و کارهای حوزه فاوا در بحران کرونا

 رئیس نصر کشور در نامه‌ای پیشنهادهای اعضای این سازمان در سراسر کشور را برای کمک به کسب و کارهای آسیب‌دیده از بحران کرونا و کاهش تاثیرات اقتصادی ناشی از این بحران ارائه کرد.

به گزارش سیارنیوز و به نقل از روابط عمومی نصر کشور، «محمد باقر اثنی عشری» نامه‌ای به سید «ستار هاشمی» معاون فناوری و نوآوری وزارت ارتباطات ارسال کرده است و با توجه به ادامه دار بودن بحران شیوع ویروس کرونا، پیشنهاداتی را در حوزه مالیات و همراهی با کسب و کارها داده است. 

وی برای جلوگیری از افزایش آسیب ناشی از ویروس کرونا در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین حمایت از کسب و کارها گفت: به دلیل اینکه درآمدهای بسیاری از کسب و کارها طی ۶۰ روز گذشته نامساعد میباشد و زمان اتمام این بحران نیز مشخص نیست، شرکت ­ها به طور کلی موظف به انجام به موقع همه پرداخت­ های خود به دولت، مستقل از شرایط جاری، شده‌اند.  

وی افزود: اما در این شرایط بحرانی حداقل انتظار می‌­رود که با همکاری لازم با سازمان امور مالیاتی کشور، پرداخت کلیه مالیات­‌ها (عملکرد، ارزش افزوده و …)  تا پایان دوره بحران شیوع و بدون هیچ­گونه اعمال جریمه به تعویق افتد. همچنین اتخاذ راهکاری قانونی و ایجاد سامانه به منظور تهاتر بین مطالبات قطعی شده شرکت ­ها از دستگاه ­های دولتی و عمومی (که دچار تعویق جدی در پرداخت شده و خواهند شد) با مالیات پرداختی شرکت ها به دولت به عنوان یک ضرورت جدی به آن وزارتخانه به عنوان متولی گسترش دولت الکترونیک پیشنهاد می­‌شود.  

اثنی عشری همچنین گفت: شرکت­ های حوزه فاوا از نیروهای انسانی متخصص و ماهر بهره مند هستند که در مواقعی که کسب و کارها دچار رکود شدند نیروهای انسانی را تعدیل کنند اما جایگزینی آن ها به آسانی مقدور نیست. بنابراین اجرای راه هایی مثل دستورالعمل سازمان تامین اجتماعی به منظور ثبت نام بیمه بیکاری افراد در سایت مربوطه برای صنعت فاوا مناسب نیست. 

وی اضافه کرد: این نیروهای انسانی  دارای نقش مهم و اساسی در توسعه کشور دارند و نتایج عملکرد آن­ها در دو ماه اخیر و برقرار کردن زیرساخت ­های الکترونیکی کشور (آموزش، سلامت، مالی و بانکی، سرگرمی، خدمات دولت، دورکاری و …) قابل مشاهده است و توافقی بین سازمان تامین اجتماعی، دولت و سازمان نصر صورت گرفته تا حق بیمه سهم کارفرمای سه تا شش ماه اول سال ۹۹ شرکت­ های عضو سازمان نظام صنفی رایانه­ ای کشور، از سوی دولت تامین و تقبل شود.

رییس سازمان نصر کشور در خصوص قرارداده­ های منعقده در حوزه فاوا با دستگاه­ های دولتی و عمومی افزود: با توجه به شرایط حاد پیش آمده با شیوع ویروس کرونا،  انجام برخی از آن تعهدات در زمان مقرر و با مبلغ اولیه امکان پذیر نیست، لازم است با سازمان برنامه و بودجه و نظام فنی و اجرایی کشور تدابیری اندیشیده شود تا با پذیرش عمومی بروز شرایط فوری از سوی دولت، راه حل­ها و دستورالعمل­ های بازبینی زمان و مبلغ این قراردادها به صورت شفاف و غیرسلیقه­‌ای میسر شود.

او همچنین در خصوص مشکلات مربوط به سررسید پرداخت اقساط وام شرکت­ ها به بانک­ ها و موسسات مالی، خاطرنشان کرد: باوجود وعده­‌های داده شده  مشاهده می ­شود که شرکت­ ها موظفند (با توجه به دایر بودن بانک­ ها) تعهدات مالی خود را در زمان مقرر ادا کنند، در حالی­ که با توجه به تعطیلی کسب و کارها و منابع مالی ورودی آن­ها، این می ­تواند توان مالی آن­ها را به شدت کاهش داده و مانع ادامه کسب و کار آن­ها در آینده شود. لذا خواهشمند است که در این مورد نیز با بانک مرکزی تعامل لازم به منظور صدور بخشنامه‌ه­ای صریح و شفاف برای تعویق مناسب پرداخت این اقساط مبذول شود.

اثنی عشری با بیان این که بخش مهمی از ورود تجهیزات سخت و نرم افزاری و فناوری ­های پیشرفته مورد نیاز کشور از مسیر دستورالعمل تایید نمونه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات می­ گذرد، گفت: فرآیند این کار وقت ­گیر و طولانی و پیچیده است و اصلاً مناسب این شرایط بحرانی نیست.  انتظار می‌رود وزارت ارتباطات راهکار عاجل و فوری برای این منظور پیش بینی کند تا زمان کاهش واقعی شرایط بحران، این رویه به صورت معلق درآمده و با تایید سازمان نظام صنفی رایانه­ ای، مجوز مربوط به آن واردات صادر شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا