گزارش تخصصی از جزئیات کامپیوتکس ۲۰۱۹

کامپیوتکس ۲۰۱۹ مانند سال های گذشته میزبان رویدادهای مهم فناوری است.

به گزارش سیارنیوز و به نقل از خبرنگار کالا سودا، رویداد فناوری کامپیوتکس / Computex هر ساله در تایوان برگزار می‌شود و شرکت‌های نام دار حوزه‌ی سخت‌افزار اعم از انویدیا، AMD، ایسوس، msi و گیگابایت محصولات جدید خود را معرفی می‌کنند. امسال نیز کامپیوتکس ۲۰۱۹ میزبان رویدادهای مهمی از سوی برندهای نام آور فناوری در جهان بوده است. در این گزارش نحوه حضور شرکت های مهم در کامپیوتکس ۲۰۱۹ را می خوانید:

کالرفول با سخت افزاری ویژه و عجیب خود در کامپیوتکس ۲۰۱۹ حضور دارد
شرکت چینی “کالرفول” که یکی از بزرگترین سازندگان سخت افزار در جهان است، با دست پر به سراغ “کامپیوتکس ۲۰۱۹” آمده است. این کمپانی به تازگی طی اعلامیه ای تائید کرده است که حضوری قدرمند در این نمایشگاه داشته و حتی برخی از محصولات خود را نام برده است که در کامپیوتکس ۲۰۱۹ در غرفه این شرکت رویت می شوند.

جزئیات کامپیوتکس 2019 از زبان کالا سودا

غول اورکلاک با ظاهری عجیب: iGame GeForce RTX 2080 Ti KUDAN

یکی از محصولاتی که در غرفه این شرکت حضور دارد، کارت گرافیک iGame GeForce RTX 2080 Ti KUDAN به عنوان سریع ترین تراشه گرافیکی جهان است. این کارت گرافیک با خنک کننده ی خاص خود، دارای فرکانس ۱.۸ گیگاهرتز، بدون نیاز به اورکلاک کاربران است.
کارت گرافیک Colorful iGame GeForce RTX 2080 Ti KUDAN از سری محصولات KUDAN بوده و دارای LED RGB به همراه یک Backplate جذاب است. این محصول دارای خنک کننده اختصاصی با ۳ عدد فن بوده با این وجود امکان نصب خنک کننده های مایع با یک بلوک استریو هم برای آن ممکن شده است. خروجی های گرافیکی این کارت گرافیک جذاب شامل ۳ عدد DisplayPort، یک رابط HDMI و یک درگاه USB-C می شود. ۲ عدد تراشه بایوس در آن به کار رفته است که یکی برای فعال کردن دستی وضعیت OC یا همان اورکلاک است. ظاهرا هر کارت گرافیک Colorful iGame GeForce RTX 2080 Ti KUDAN دارای یک شماره منحصر به فرد است. ۳ درگاه ۸ پین تغذیه آن را فراهم خواهند کرد.

جزئیات کامپیوتکس 2019 از زبان کالا سودا غول اورکلاک با ظاهری عجیب: iGame GeForce RTX 2080 Ti KUDAN

کورسیر از SSD جدید MP600 با استاندارد PCIe 4.0 رونمایی کرد

کورسیر از SSD جدید خود تحت سری Force با نام MP600 و با استاندارد PCI Express 4.0 در طی کامپیوتکس همزمان با معرفی پردازنده‌های نسل سوم رایزن و مادربردهای X570، رونمایی کرد.
این درایو جدید می‌تواند به سرعت فوق العاده خواندن متوالی ۴۹۵۰ مگابایت بر ثانیه و نوشتن متوالی ۴۲۵۰ مگابایت بر ثانیه برسد، یا به سادگی تقریبا ده برابر عملکرد متوالی هر درایو SSD با رابط SATA.
این کارایی به لطف کنترلر Phison E16 بدست آمده که اولین بار در CES 2019 رونمایی شد و در حال حاضر تنها کنترلر PCIe 4.0 x4 بازار است. کورسیر این کنترلر را با حافظه‌های TLC همراه کرده که البته نام سازنده آن نامشخص است اما ما اطلاع داریم که کنترلر Phison فعلا تنها برای حافظه‌های Toshiba BiCS4 بهینه سازی شده اما در ماه‌های آینده پشتیبانی از حافظه‌های Intel/Micron نیز در دسترس قرار خواهد گرفت.

جزئیات کامپیوتکس 2019 از زبان کالا سودا کورسیر از SSD جدید MP600 با استاندارد PCIe 4.0 رونمایی کرد

ارایه مینی کامپیوترها از سوی الایت گروپ

غرفه ی شرکت “الایت گروپ” در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۱۹ بخش اعظم تمرکز خود را بر روی همان مینی کامپیوتر و مادربردهای جدید بود. مینی کامپیوترهای اقتصادی LIVA Q2 از جمله محصولاتی بودند که در چندین مدل با پیکربندی های گوناگون در غرفه ی این شرکت رونمایی شده اند. بعاد مینی کامپیوترهای فوق بسیار کوچک بوده و با ابعاد ۷۰ میلی متر در ۷۰ میلی متر در ۳۳.۴ میلی متر طراحی شده اند.
مینی کامپیوترهای اقتصادی LIVA Q2 از ویندوز ۱۰ پشتیبانی کرده و قلب تپنده آنها نیز پردازنده های Intel Pentium Silver/Celeron است. پردازشگر گرافیکی Intel HD 600، با پشتیبانی از دقت ۴K می تواند در اتاق نشیمن نیز جایگزین باکس های شما شوند. این پردازشگر IGPU از کدک HEVC 10-bit پشتیبانی کرده و دارای رابط HDMI 2.0 است.

جزئیات کامپیوتکس 2019 از زبان کالا سودا ارایه مینی کامپیوترها از سوی الایت گروپ

اینتل جزئیات گرافیک‌های نسل ۱۱ خود را در کامپیوتکس ۲۰۱۹ منتشر کرد

اینتل به آرامی مشغول کار روی گرافیک‌های ساخت خود است و یکی از اولین میوه‌های این درخت، نسل ۱۱ خواهد بود. این گرافیک‌ها اولین بار در پردازنده‌های Ice Lake استفاده می‌شوند و قرار است در رقابت با سری Nvidia MX قرار گیرند، توان محاسباتی آنها تا ۱.۱۲ ترافلاپس عنوان شده.
گرافیک‌های نسل ۱۱ شامل ۶۴ واحد اجراییست که در کلاک ۱.۱ گیگاهرتز فعالیت می‌کنند و قدرت محاسباتی معادل ۱.۱۲TFLOP خواهند داشت. از چنین چیزی می‌توانیم نتیجه گیری کنیم که یک واحد اجرایی برابر است با هشت هسته استاندارد گرافیک که در نهایت تبدیل به ۵۱۲ هسته پردازش گرافیک می‌شود (۵۱۲ * ۲ * ۱۱۰۰ MHz = 1.126 TFLOPs). این گرافیک همچنین از توانی برابر با ۲.۲۵TFLOP در محاسبات FP16 برخوردار است که خبر خوبی برای برنامه‌های هوش مصنوعی خواهد بود.

جزئیات کامپیوتکس 2019 از زبان کالا سودا اینتل جزئیات گرافیک‌های نسل 11 خود را در کامپیوتکس 2019 منتشر کرد

کارت گرافیک های گیگابایت در کامپیوتکس

شرکت “گیگابایت” حضوری قدرتمند را در کامپیوتکس ۲۰۱۹ به نمایش گذاشته است؛ این کمپانی که یکی از بزرگترین سازندگان سخت افزار در جهان به شمار رفته و طی ۲ سال اخیر دستاورهای بسیاری در حوزه محصولات جدید را ارائه کرده است، در کامپیوتکس ۲۰۱۹ با دست پر در برابر رقبا ظاهر شده است. در ادامه به اولین قسمت از پوشش اختصاصی کنفرانس GIGABYTE خواهیم رفت.
نخست کارت گرافیک پرچمدار و حرفه ای AORUS RTX 2080 XTREME WATERFORCE را شاهد هستیم؛ ین کارت گرافیک با شناسه فنی GV-N2080AORUSX W-8GC، از یک خنک کننده مایع برخوردار است که از نوع لوپ بسته یا AIO است. این خنک کننده دارای یک رادیاتور ۲۴۰ میلی متری است که بر روی رادیاتور و کارت گرافیک، دیودهای LED RGB استفاده شده است.
فرکانس هسته در آن به طور قابل ملاحظه ای توسط اورکلاک افزایش یافته است؛ گیگابایت فرکانس افزایشی را به ۱۸۹۰ مگاهرتز رسانده و دیگر فرکانس های آن با WaterForce WB و Aorus Xtreme مشابه هستند. با این وجود سرعت تراشه های حافظه نیز تا ۱۴۱۴۰ مگاهرتز بالا رفته است.
مدار VRM که آن هم توسط خنک کننده مایع تهویه می گردد، از آرایش ۱۲+۲ برخوردار بوده و خروجی های تصویری آن شامل USB TypeC، HDMI و DisplayPort هستند. جریان برق Aorus Xtreme WaterForce RTX 2080 با ۲ عدد رابط ۸ پین تامین می گردد که نشان از افزایش به دلیل استفاده از کولر مایع و اورکلاک بالا است. مدل های دارای خنک کننده مایع عموما از قیمت گذاری بالاتری بهره می برند اما نویز صوتی ناچیز و تهویه بالا به همراه فرکانس اورکلاک شده تخصصی از جمله ویژگی های آنها است.

گوشی جدید ایسوس در کامپیوتکس ۲۰۱۹

ایسوس در نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۱۹ در تایوان از نسخه جدیدی از پرچمدار خود با نام “Asus Zenfone 6 Edition 30” رونمایی کرد. اگر بخواهیم صادقانه بگوییم، این گوشی تفاوت‌هایی آنچنانی با دستگاهی که چند هفته پیش معرفی شده بود ندارد. نام این گوشی به این دلیل طولانی‌تر شده است که نسخه ویژه‌ای به مناسبت تولد ۳۰ سالگی ایسوس است.
این نسخه بسیار محدود خواهد بود و تنها در تعداد ۳۰۰۰ نسخه تولید خواهد شد. Asus Zenfone 6 Edition 30 با مزایایی جالبی مانند گارانتی ۳۰ ماه انحصاری عرضه خواهد شد. البته اصلی‌ترین تفاوت آن با نسخه استاندارد اینست که گوشی جدیدتر دارای ۱۲ گیگابایت حافظه رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه ذخیره‌سازی خواهد بود. البته ایسوس هنوز درخصوص قیمت این دستگاه اطلاعاتی منتشر نکرده، اما می‌توان طبیعتاً این دستگاه ویژه که تنها در رنگ Matte Black و با الگوی دایره‌ای شکل منحصر به و لوگوی اختصاصی Edition 30 عرضه خواهد، قیمت بیشتری نسبت به نسخه استاندارد خواهد داشت.

جزئیات کامپیوتکس 2019 از زبان کالا سودا گوشی جدید ایسوس در کامپیوتکس 2019

شرکت چینی کالرفول که در کامپیوتکس ۲۰۱۹

شرکت چینی کالرفول که در کامپیوتکس ۲۰۱۹ نیز با دست پر آمده است، اولین مادربرد X570 خود را در قالب یک پرچمدار اقتصادی معرفی می کند. این مادربرد با نام COLORFUL CVN X570 GAMING PRO V14، همچنان از طراحی الهام گرفته از ناو های هواپیمابر آمریکا بهره می برد.
این مادربرد با چیپست پرچمدار X570 و سوکت Am4 طراحی شده و از اسلات های PCI-E 4.0 بهره می برد؛ هر چند که ۳ اسلات توسعه PCI-E 4.0 در لیست مشخصات آن درج شده است، اما تنها یک اسلات از باس غیر ترکیبی نسل ۴ بهره برده و دو اسلات دیگر ضمن پشتیبانی از PCI-E 4.0 دارای سیم کشی های ترکیبی هستند. ۲ اسلات از درگاه های توسعه نیز با فلز کاری اضافی تقویت شده اند.
همانطور که انتظار می رفت، یک فن نیز بر روی PCH تعبیه شده است. کالرفول از یک مدار تغذیه با ۱۰ فاز رگولاتور در این مدل بهره گرفته و چیپ صوتی ALC 1150 و کنترلر شبکه ی RTL8118AS-CG برای آن در نظر گرفته شده است. COLORFUL CVN X570 GAMING PRO V14 با ۴ اسلات DDR4 می تواند تا ۶۴ گیگابایت رم با فرکانس موثر حداکثر ۳۴۶۶ مگاهرتز را هندل نماید.

جزئیات کامپیوتکس 2019 از زبان کالا سودا شرکت چینی کالرفول که در کامپیوتکس 2019

سری جدید پردازنده های Ryzen 3000 در کامپیوتکس ۲۰۱۹

شرکت AMD در جریان کامپیوتکس ۲۰۱۹، سری جدید پردازنده های Ryzen 3000 را در خلال کنفرانس خود معرفی کرد که به همراه چیپست X570 بوده است. پرچمدار این گروه که توسط AMD به صورت رسمی معرفی شد، پردازنده Ryzen 9 3900X نام دارد که دارای ۱۲ هسته و ۲۴ رشته پردازشی است. اگر به خاطر داشته باشید، در اطلاعات و اسلاید هایی که پیش از کامپیوتکس شاهد آنها بوده و به صورت غیر رسمی منتشر شده بودند، به یک پردازنده ۱۶ هسته ای به عنوان پرچمدار سری پردازنده Ryzen 9 3900X اشاره شده بود؛ پردازنده مشکوکی که در این کنفرانس هیچ خبری از آن نبود و شاید اصلا وجود خارجی نداشته باشد!

جزئیات کامپیوتکس 2019 از زبان کالا سودا سری جدید پردازنده های Ryzen 3000 در کامپیوتکس 2019

کنفرانس AMD در کامپیوتکس ۲۰۱۹

شرکت ای ام دی در حاشیه ی کنفرانس خود در کامپیوتکس ۲۰۱۹، ضمن معرفی پردازنده های Ryzen 3000 و EPYC ROME، دو پردازنده ی میان رده تر را نیز معرفی کرده است. مسئله ای که در میان خبرساز شده است، تکذیب شایعاتی است که بسیار بدانها وابسته بوده ایم؛ به عنوان مثال در این کنفرانس خبری از پردازنده ۱۶ هسته ای ZEN2 نبوده و حداکثر شاهد استفاده از ۱۲ هسته هستیم. به هر حال ظاهرا لیتوگرافی ۷ نانومتری برجسته ترین واقعیتی است که از دنیای شایعات گذشته به صورت رسمی تائید شده است.
افزون بر پردازنده های پردازنده Ryzen 9 3900X با قیمت ۴۹۹ دلار، Ryzen 7 3800X باقیمت ۳۹۹ دلار و Ryzen 7 3700X با قیمت ۳۲۹ دلار، ای ام دی ۲ پردازنده میان قیمت تر را نیز معرفی می کند. چیپست X570 می تواند هدایت تمامی مدل های جدید را عهده دار باشد که در مطالب آتی بیشتر به آنها خواهیم پرداخت. دو پردازنده میان رده Ryzen 5 3600 و Ryzen 5 3600X نام دارند. هر دو پردازنده دارای ۶ هسته و ۱۲ رشته بوده و توان حرارتی آنها نیز به ترتیب ۶۵ و ۹۵ وات است.

در خلال کنفرانس AMD در کامپیوتکس ۲۰۱۹، این کمپانی به معرفی سری جدید پردازنده های AMD EPYC ROME پرداخت که برای کلاس سرور طراحی شده و از ۳ ماهه بعدی سال ۲۰۱۹ راهی بازارهای جهانی خواهند شد. نسخه ی پرچمدار دارای ۶۴ هسته فیزیکی و ۱۲۸ رشته ی پردازشی است؛ حال می دانیم که اینتل به سرعت به این مسئله واکنش نشان داده است.
در ابتدا اینتل اعلام کرده است که AMD در معیاری که در طی کنفرانس خود از بابت مقایسه پردازنده ۶۴ هسته ای خود با یک مدل ۲۸ هسته ای اینتل استفاده کرده است، دچار اشتباهاتی شده است؛ ای ام دی از معیار NAMD Apo1 v2.12 برای نمایش برتری پردازنده ی خود استفاده کرده بود که به گفته ی اینتل این معیار نسخه نهایی شده این برنامه نبوده است.
در ادامه ی کار Intel به معرفی سطحی ۲ پردازنده ی جدید خود پرداخته، هرچند که جزئیات آنها ناشناخته است. بنچمارکهای هر دو مدل به زودی منتشر شده و زئون های جدید این شرکت دارای ۴۸ و ۵۶ هسته هستند؛ در این صورت اینتل می تواند پرچمدار ۶۴ هسته ای AMD ROME را شکست دهد.

جزئیات کامپیوتکس 2019 از زبان کالا سودا کنفرانس AMD در کامپیوتکس 2019

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا