حسام اسدی، مدیرعامل شرکت سامانه های مدیریت، عضو هیئت مدیره نصر تهران، رئیس کمیسیون مدیریت ارتباط با مشتری نصر تهران، رئیس کمیسیون نرم افزار نصر کشور
امروزه درک اهمیت نقش مشتریان در موفقیت کسب و کارها به موضوعی بسیار بدیهی تبدیل شده است. توسعه نظری انواع مفاهیم مشتری محور و حمایت پر شتاب فناوری ها و ابزارهای متنوع در جهت عملیاتی سازی این مفاهیم از یک سو و استقبال مدیران سازمان های پیشرو از سوی دیگر، منجر به شکل گیری یک دور کاملاً موثر در جهت افزایش کارآمدی و اثربخشی انواع راهکارهای مشتری محور شده است. توجه به داده و غنی سازی آن زیربنای مشترک تمامی این فناوری ها و ابزارهاست. با اندکی تامل در مسیری که راهکارهای مشتری محور تا امروز طی کرده است، کاملاً مورد انتظار خواهد بود تا به زودی منتظر یک تحول بزرگ در توسعه فناورانه این راهکارها باشیم. البته فرایند این تحول چندین سال است که آغاز شده است و منظور ما ورود این تغییر بزرگ به چرخ دنده های سازمانهای کشور است.
برای مثال چندین سال است که موضوعاتی همچون ETL معکوس (Reversed ETL)
و فعال سازی داده (Data Activation) مدل های ذهنی تصمیم گیران آگاه سازمانی را در فرایندهای بازاریابی و فروش به چالش کشیده است و روزنه های بدیعی را برای شیوه های جذب مشتری به روی سازمان ها گشوده است. اگر بخواهیم به طور کلی با زبانی ساده بگوییم هوش مصنوعی چه کاری انجام می دهد می توانیم به چهار گام اساسی اشاره کنیم:
۱- موقعیت را حس می کند.
۲- آن را درک می کند.
۳- اقدام می کند.
۴- برای بهبود از نتایج می آموزد.
در واقع ابزارهای مبتنی بر فناوری های هوش مصنوعی فقط پشتیبان تصمیم نیستند بلکه تصمیم می گیرند و از تصمیم گرفته شده برای بهبود تصمیمات بعدی می آموزند. هوش مصنوعی چابکی سازمان ها را در اتخاذ تصمیمات اثر بخش در انواع فرایندهای پیشران سازمان، همچون بازاریابی، فروش و خدمات به طرز چشمگیری دگرگون خواهد ساخت و کانال های ارتباطی سازمان ها را نه فقط به یک راه ارتباطی بلکه به مسیر اقدام هوشمند تبدیل خواهد کرد.
لینک کوتاه: